reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt ;)
Margana ty kochana masz dlugasna szyjkę ;)
Ja mam 2,4-2,5 i już się boje środowej wizyty bo w tym tyg musiałam troszkę pochodzic ,napewno więcej niż tydzień temu...
A powiedz mi aplikujesz sobie luteline ?

No niestety, mialam jakies takie zle przeczucia. Chociaz lekarz mowi, ze te bole nie maja nic wspolnego z szyjka, bo szyjka nie boli. W sumie w pierwszej ciazy nic nie czulam jak sie skracala.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Najważniejsze, że szyjka pod kontrolą. Z pessarem będzie bezpieczniej... A skoro już przez to przeszlas, tym razem powinno być łatwiej. Prawie 4 cm to jeszcze długa szyjka, na wątku szyjkowym były dziewczyny, które z poniżej 1,5 w połowie ciąży donosiły.

Dziękuje, że pamiętasz :)

Wszysko super, dzidzia spała a jak K wszedł to podskoczyła pomachała rączkami i poszła spac :)
Tylko przez to, że wbiłam się na wizytę w nie swój dzień to trwała bardzo krotko :( zbadał mnie na fotelu później szybkie USG czy serduszko bije i dał mi skierowanie na mocz i morfologię :)
Płeć powie 12 marca na genetycznym jak będzie pewien :) więc dalej czekamy z niecierpliwością :)

No niestety, mialam jakies takie zle przeczucia. Chociaz lekarz mowi, ze te bole nie maja nic wspolnego z szyjka, bo szyjka nie boli. W sumie w pierwszej ciazy nic nie czulam jak sie skracala

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To jest jeszcze dobra dlugosc szyjki. Ja teraz mam miedzy 3,5 a 4 cm i lekarz twierdzi, ze idealnie. Wartoscia graniczna podobno jest 2,5 cm. Znajoma miala ostatnio 2,4 cm w 32 tygodniu i byla na osberwacji w szpitalu. Dostala zastrzyki na rozwoj pluc malego i do domu z nakazem lezenia.
I potwierdzam, moja szyjka w pierwszej ciazy skrocila sie i rozwarla bezobjawowo-bezbolesnie i bez krawienia. Skurczy brzucha tez nie bylo...

Właśnie jak to jest z tą szyjka w tamtej ciąży miałam 3,4 cm szyjkę i lekarze mówili że dobrze żadnych krążków żadnego leżenia i donosilam ciaze dowiem się teraz na wizycie jaka jest szyjka ostatnio była okej

reklama
Do góry