reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wedlug zalecen lekarza musze unikac dlugiego stania I noszenia ciezkich rzeczy. Pracowac moge, kochac sie moge - to nic, ze pochwa mi wychodzi. Jest git.
Powiem szczerze, ze juz nie moge sie doczekac wtorku.
Moze wreszcie uslysze cos sensownego I zobacze Robaczka, bo nadal nie wyczuwam zadnych babelkow I zastanawiam sie jak sie ma, ale staram sobie nie wkrecac. Jeszcze jest czas ....
Unikać noszenia ciężkich rzeczy itd, to chyba wszystkie ciężarne powinny ;)
Trzymam kciuki za wizytę [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Witam[emoji5]
Mloda pojechala do przedszkola. Marudzila, ze chce byc jeszcze na feriach[emoji6]
Ja klade sie spac spowrotem, a potem na wizytke.
Infekcja sie niestety rozwija, wiec moze te bole od tego? Zobaczymy.

Powodzenia dzis na wizytach!!!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Zapytam ciocie i dam znać :) bo nie znam receptury :) ale myślę że nie będzie problemu :)

p19u3e3kfciy75fg.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Super, dzięki wielkie :D :*

Ja lubię robić przetwory, kieszonki, swego czasu namiętnie dżemy, ale to jako nastolatka, bo wtedy też ich dużo jadłam, do chleba, naleśników, itd. Teraz robię że słodkich głównie powidła ;)
Chcę też zacząć zaprawiać więcej dań gotowych, w sensie sosów itd., książkę już mam ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

U mnie mama robi takie pomidory z cebulką tylko chyba bez koperku.:p mi np nie smakują wczoraj otworzyłam słoik i się niestety zmarnują:-D
Jakbym miała bliżej, to chyba miałabym rozwiązanie, żeby się nie zmarnowały [emoji23]

Sporo ciekawych przetworów robiła u nas ciocia, ale nie spisywała ich, ja mam spisane tylko parę, na ogórki konserwowe, grzyby marynowane, kilka wypieków, itd. Reszta była zawsze "to później, przy okazji, itd", niestety ciocia zmarła nagle paręnaście lat temu :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Aga jest cos na czym sie nie znasz?[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Sporo tego jest ;) Ale na tematy, na których się nie znam po prostu się nie wypowiadam - dlatego w ogóle np nie odezwałam się, jak były tematy ospy itd....

Ale jeśli chodzi o kwestie techniczne, to po studiach większość tematów ogarniam przynajmniej na podstawowym poziomie [emoji23]
Jestem fizykiem i informatykiem, więc trochę doświadczenia z kabelkami, parę dodatkowych zajęć np z elektroniki, a potem kilku miesięczne szkolenie, egzamin, i uprawnienia elektryka są ;)

A poza tym zawsze lubiłam się uczyć, robić nowe rzeczy, eksperymentować - nie bałam się, że coś nie wyjdzie, po prostu chciałam sprawdzić - zaczynałam coś robić tylko dlatego, że nie umiałam, i chciałam sprawdzić, jak to jest - jakieś takie dziwne podejście do życia [emoji23]
Czasem musiałam jakieś szkolenie zrobić, więc robiłam jak tylko miałam możliwość, w studenckich czasach, nim zaczęłam pracę (a trwały dłużej, 7 lat - dwa kierunki, ale po 4 latach zaczęłam pracę) lubiłam oglądać, jakie są ciekawe zajęcia, i chodziłam jako wolny słuchacz, nie zawsze tylko na swoim wydziale ;)
Potem już z O szukaliśmy ciekawych szkoleń z Unii, albo bezpłatnych wykładów itd, choć zwykle branżowe były ;)
Zawsze uważałam, że jeśli mam możliwość nauczenia się czegoś, to powinnam skorzystać ;) mając do wyboru zapłacić za zrobienie czegoś, albo zapłacić za nauczenie się tego, żeby zrobić samej wybierałam opcję 2, jak widziałam, że ktoś coś robi, cokolwiek to było, czy mogło się kiedyś przydać, czy nie, to od zawsze przychodziłam i pytałam jak to się robi itd, mama mi opowiadała, że mając niecałe 3 latka chodziłam do dziadka do warsztatu i "uczyłam się lutować", a potem byłam starsza, ale mi tak zostało - cokolwiek ktoś robił, to chciałam wiedzieć jak... Np ciocia robiła zaprawy, to spisywałam przepisy, wujek kładł gładzie, a ja pytałam jak się to robi i czy mogę spróbować, dziadek naprawiał owerloka, to chciałam wiedzieć, jak działa, jak się go nawleka (co się 20 lat później przydało [emoji23]), i tak mogłabym długo ;)

Do tego odkąd pamiętam nie oglądałam tv, ale uwielbiałam czytać, niekoniecznie beletrystykę ;)
Np jak zachorował dziadek, zaczęłam czytać wszystko co mi wpadło w ręce z tematyki, poza "literaturą dla pacjentów" także książki stricte medyczne, publikacje naukowe itd. Podobnie z każdą dziedziną, która mnie zainteresowała - behawioryzm psi i koci, szycie, zioła, robienie kosmetyków, budowlanka, choć poradnik majstra budowlanego średnio nadaje się do czytania, bo to taka cegła i usypia... Jak zaczęliśmy temat domu przeczytałam ustawy z prawa budowlanego, i tak dalej..
Tak, wiem, nie jestem normalna [emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Cześć dziewczyny. Ja już się obudziłam i nie moge zasnąć. Agnieszka jestem pelna podziwu ile Ty rzeczy potrafisz. U nas zaczęły sie ferie i napadało śniegu

Przez weekend wyjątkowo mało naprodukowałyśmy ;)
No i gratuluję zakupu autka, mam nadzieję, że będzie się dobrze wpisywać :)
Pochwalisz się, co ostatecznie kupiloscie? ;)

Co do prenatalnych - trzymam kciuki [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Kupiliśmy Grand Espace 4 :) wszyscy się śmieją, że taki busik [emoji28]

Dziś koniec 19 tygodnia :) Już nie mogę się doczekać prenatalnych :) Ciekawe czy maluch nie będzie za mały na badania i jak wyjdzie ten zapis w 4d :) Kurcze może pierwszy raz zobaczymy buzię naszego okruszka [emoji7] Wczoraj wpadłam do pepco po rożek ale nie było więc kupiłam body w fajnym kolorze łososiowym i dwie pieluszki, tetrową i flanelową :) Później pstryknę fotkę.
Dziewczyny pierwsze kopniaczki czułyście w różnych miejscach czy raczej w jednym? Bo ja te (chyba) kopniaczki czuje tylko po lewej stronie brzucha pod pępkiem.

Dzień dobry! To będzie piękny dzień! Kurde ale mam stracha na 9.20 się wizytuje;) dziś połówkowe! Kto wizytuje ze mną?

Wpadłam w szał zakupów zamiast poczekać do dzisiaj Eby mi potwierdziła chłopca jak było w 16 tyg to w wekkend poszalalan na Allegro;) haha kupiłam jakaś gotowa wyprawkę 0-3-6 ale ciuszki na zdjęciach piękne;) no i u takiej babki na fb na grupie bo dla synka od niej brałam i śliczne na ciuszki jak za darmo;) miała nawet trochę nowych to też brałam;p już się nie kontroluje matko boska! Tego się obawiałam!

16udqqmzazbcxcef.png

reklama
Do góry