reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja dziewczyny w szpitalu [emoji17] brzuch mnie zaczął boleć, nogi drętwieć więc się wystraszyłam i pognałam. Z dzidzią wszystko ok ale okazało się że mam miękką szyjkę i zostaję na obserwacji. Dostałam coś na uspokojenie bo od razu ciśnienie mi skoczyło na 140/90 i leżę... Narazie dożylnie nic nie dostaję. Zobaczymy co jutro [emoji17]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Najwazniejsze ze jestes pod opieka,wszystko bedzie dobrze nie stresuj sie i badz dobrej mysli. DobrE ze szybko zareagowalas.tule mocno daj zmac po obchodzie.
Żeby nie było nudno w nocy plamiłam :/
Zastanawiałam się nad IP, obudziłam O, ale było to jednorazowe, więc odpuściłam... Od tego czasu spokój, ale stres jest...
Podejrzewam jak zwykle moją nadżerkę, która ostatnio była spokojna, ale po pierwsze miałam w nocy zaparcie (tzn mega twardą k...) - za dużo pączków itd.... A po drugie we wtorek wzięłam ostatnią globulkę macmiror, a czytałam, że przy nadżerce może nasilać jej objawy, i plamienia po skończonej serii są wtedy dość czeste... No i kolejna rzecz, muszę skrócić paznokcie, bo mam takie ponad pół cm, i mogłam się najnormalniej zadrapać/podraznic wkładając globulkę...
Więc obudziłam spanikowana O, po czym nim się ubrałam to już po krwi nie było śladu, poczekałam jeszcze trochę, i stwierdziłam, że jeśli będzie jeszcze choć kropelka to jedziemy na IP, ale że nie było...
A we wtorek wizyta....
Stresuję się jak cholera, ale z drugiej strony niespecjalnie mam ochotę leżeć w szpitalu, wolę w domu.....

0d1yrjjgtd95fou3.png
Kurcze mam nadzieje ze sie nie powtorzy. Mozliwe ze zaparcie spowodowalo ze nadzerka sie odezwala. Jezeli siw powtorzy plamienie to udaj sie na ip. Lepiej dmuchac na zimne.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam tak wczoraj pisalysmy o tym zatruciu w ciąży że głowa boli itp...a mnie cały dzień bolała i nawet jak obudziłam się w nocy też bolała.. i wiadomo noc najlepsza na myślenie i już spać nie moglam.

Dokładnie... przez to leżenie i oszczędzanie się ja mam za dużo czasu wiesz i później doszukuje się , czytam na Internecie i później głowa pracuje .. mamy wariatki :D

Tzn wczesniej tak jeszcze z tydzien temu wymiitowalam.jeszcze glowa mnie bolal plecy a teraz cisza
Ja tam sie cieszę jak mnie nic nie boli. Czasami mam takie dni, że czuje sie jak nie w ciąży i wtedy jestem najspokojniejsza. Wszelkie bole zawsze mnie stresowały i nadal stresują mimo, że wiem, ze w ciąży moze bolec. Te bole, które są u mnie norma to jeszcze znoszę ale takie dziwne bóle stresują mnie podwójnie

hej :)
meżu chodził wczoraj dumny jak paw, że syn :D przeglądając imiona wpadło nam w oczy imię Nikodem :D
umówiłam się dzisiaj na II usg genetyczne na 15go marca na 18stą

Moj by byl dumny gdyby sie okazalo, ze bedzie dziewczynka :D corka mu w glowie :p
Ja pewnie tez kolo 15 na polowkowe to bedziemy sie stresowac razem :D

Tzn wczesniej tak jeszcze z tydzien temu wymiitowalam.jeszcze glowa mnie bolal plecy a teraz cisza

Nie martw sie :( do wizyty juz tylko 4dni :**

Ja tam sie cieszę jak mnie nic nie boli. Czasami mam takie dni, że czuje sie jak nie w ciąży i wtedy jestem najspokojniejsza. Wszelkie bole zawsze mnie stresowały i nadal stresują mimo, że wiem, ze w ciąży moze bolec. Te bole, które są u mnie norma to jeszcze znoszę ale takie dziwne bóle stresują mnie podwójnie

A ja znowu sie martwie jak nic nie boli, ze nie czuje sie w ciazy i glupieje. A jak zaczyba bolec, to sie martwie czy to normalny bol i czy wszystki wporzadku .. :D i tak zle i tak nie dobrze :p

Jeszcze pytanie, na ile to 65 było ciasne ;)

Zapnij się z miskami z tyłu na najciaśniejsza haftkę (druga różnica w ciąży - normalnie dobiera się zapinajac najluźniej, bo tkanina się rozciągnie, w ciąży najciaśniej, bo żebra mogą się rozszerzać ;))
Jak potrafisz włożyć pod obwód dłoń "kątem", tzn bezboleśnie odciągnąć kilka, tak ok 5cm, to jest ok ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dzieki[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No i u mnie ranek nie ciekawy obudziłam się czuje jakoś dziwnie brzuch myślałam że to skurcze wzięłam magnez ale przy tym miałam wzdęcia no i zaraz poczułam ze chce mi się ta grubsza sprawę no i jak to załatwiłam to wróciłam i wszystko nagle przeszło kurcze wkurza mnie to bo nie wiem jak mają wyglądać te skurcze i ciągle mylę je ze wzdęciami..

reklama
Ja też zawsze luteline wkładam tyle ile moge ,i mówili ci kiedy cię wypiszą? Dobrze że wszystko pozamykane to najważniejsze!
Badał mnie lekarz ale taki niecieszący się dobra opinią i po wsadzeniu palucha stwierdził że szyjka jest twarda, zamknięta i długa. Cud kur... dostaje te same leki co w domu, wczoraj lekarka która mnie badala dużo dokładniej konsultowala to jeszcze z innym a ten nic nie widzi i jeszcze zdziwiony co ja robię w szpitalu. Mówię mu o tym ciagnieciu brzucha i bioder od wczoraj ale stwierdził że to ciąża i ona ma boleć... czekam na telefon od mojej lekarki bo wątpliwa jest dla mnie jego opinia i mam nadzieję że wieczorem zbada mnie jeszcze inny lekarz.
Aha, jeszcze się dowiedziałam że skoro bolał mnie brzuch to mogłam jechać do normalnego lekarza a nie do szpitala... po 21... dramat.

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Do góry