reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@martaaa515 jestesmy na tym samym etapie ciazy. Na wczorajszej wizycie zglosilam lekarzowi te bole o ktorych piszesz i stwierdzil, ze to normalne. U mnie szyjka nadal dluga i twarda, rozwarcia nie ma. Jestem w domu i trzymam sie z dala od szpitala. Lekarz mowil, ze zawsze najpierw mam dzwonic do niego jak cos sie dzieje.
W domu moge brac no spe forte, scopolan i magnez. W praktyce na co dzien biore tylko magnez.
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. I za szybki powrot do domu.

Szyjka kazdemu lekarzowi moze sie wydawac inna-wazne, zeby Twoj lekarz, ktory Cie zna i prowadzi to zbadal. Doswiadczylam tego lezac wlasnie w szpitalu...

reklama
No i u mnie ranek nie ciekawy obudziłam się czuje jakoś dziwnie brzuch myślałam że to skurcze wzięłam magnez ale przy tym miałam wzdęcia no i zaraz poczułam ze chce mi się ta grubsza sprawę no i jak to załatwiłam to wróciłam i wszystko nagle przeszło kurcze wkurza mnie to bo nie wiem jak mają wyglądać te skurcze i ciągle mylę je ze wzdęciami..

A czemu myślisz ze masz skurcze??
Skurcz podobny do skurczu łydek ja bym to tak porównała

16udyx8di9hvrs5t.png

Moze powinnas brac nospe nie doraznie ale na stale? Przy najblizszej okazji spytaj lekarza. Moze Ci przejda zaparcia.ja od kad pije soki z kiwi jest o wiele lepiej. Nie mam nawet delikatnego bolu brzucha przy zalatwianiu. A wczesniej umieralam ..
Zaraz tydzień mam wizytę i właśnie zapytam o to bo juz tak się bałam masakra ta Ciaza mnie strasznie przeraza

A czemu myślisz ze masz skurcze??
Skurcz podobny do skurczu łydek ja bym to tak porównała

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja nawet nigdy nie miałam skurczu łydek chyba nie wiem masakra a myślę zaraz ze to skurcze bo większość się na to skarży wiec nawet nie wiem co mam lekarzowi powiedzieć na wizycie czy mam te skurcze czy nie

Trzymajcie się dziewczyny
Teraz jesteśmy na etapie ze wszystko boli brzuch pachwiny kręgosłup dziecko coraz większe wiec wiadomo narządy się przemieszczają
Te bóle o których piszecie to miałam dokładnie takie samo przez 3 dni nonstop jak pojechałam do lekarza swojego bo chciałam ominąć szpital to powiedział ze do 20 tyg takie bóle są normalne i mi akurat kazał brać Apap mi później to przeszło po kołku dniach i naszczescie do teraz nic mnie nie boli

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@martaaa515 jestesmy na tym samym etapie ciazy. Na wczorajszej wizycie zglosilam lekarzowi te bole o ktorych piszesz i stwierdzil, ze to normalne. U mnie szyjka nadal dluga i twarda, rozwarcia nie ma. Jestem w domu i trzymam sie z dala od szpitala. Lekarz mowil, ze zawsze najpierw mam dzwonic do niego jak cos sie dzieje.
W domu moge brac no spe forte, scopolan i magnez. W praktyce na co dzien biore tylko magnez.
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. I za szybki powrot do domu.

Szyjka kazdemu lekarzowi moze sie wydawac inna-wazne, zeby Twoj lekarz, ktory Cie zna i prowadzi to zbadal. Doswiadczylam tego lezac wlasnie w szpitalu...
Mam nadzieję że i u mnie tak będzie ale nie uspokoję się chyba dopóki nie zbada mnie moja lekarka. Czekam aż oddzwoni i będę wiedziała co robić.

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Czuje to tak jakby ktoś złapał pachwiny i ściskał. I tak jest cały czas, praktycznie bez przerwy. Nie wiem może tak się czuję to rozchodzenie wiazadel ale ja tego nie wiem, nigdy tak nie miałam a że było to niepokojące to wolałam to sprawdzić.

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Oczywiście i Broń Boże nieczuj wyrzutów że pojechałaś. Ty i dzidzia najważniejsza a nie jakiś lekarz gamon i jego komentarze . Palant. Skoro lekarka Cię położyła na oddział tzn że też chciała mieć Cię na oku i niepowinnen podwazac jej opini. No ale niektórzy to mineli się z powolaniem niestety...

reklama
Ja nawet nigdy nie miałam skurczu łydek chyba nie wiem masakra a myślę zaraz ze to skurcze bo większość się na to skarży wiec nawet nie wiem co mam lekarzowi powiedzieć na wizycie czy mam te skurcze czy nie

Hm wiesz mi się wydaje ze skurczu nie można nie rozpoznać ze wiesz złapie i od razu wiesz ze to coś nie tak to taki bol który trzyma kilkanaście sekund poczym puszcza i znów sie powtarza
Właśnie można go pomylić z zaparciami chociaż wydaje minsie ze przy zaparciach takie skurcze są delikatniejsze

16udyx8di9hvrs5t.png

Do góry