reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Właśnie idę w sb do fryzjera moje włosy zaczęły żyć swoim życiem nie układają się w żadna Str ..
W szafie same małe rozmiary [emoji23] jezuuu mam
Taki dzień narzekania ze szok

16udyx8di9hvrs5t.png

Wolno Ci :) wiec narzekaj ile masz ochote :D moze prostownica ? Pianka ? :) ja od pazdiernika wychodze wiecznie w zwiazanych, bo nie lubie jak mam kurtke szalik i jeszcze wlosy mi sie plataja. Ale musze tez sie zabrac za te swoje kłaki :D

reklama
Mokry :( i gluty brzydkie. Myslalam, ze nas w tym roku to ominęło, bo rok temu co chwile ktores mialo jak nie zapalenie krtani, to oskrzeli. Wiec w tym roku pierwszy raz tak chorzy.
To ja polecam Pneumolan / Sinulan, a jak masz mozliwosc wziac recepte to Mucofluid - dziala rewelacyjnie! Do tego inhalacje. Jak gile zolte lub zielone to krople do nosa z antybiotykiem( np. Floxal, Chibroxin) i jest duza szansa uniknac antybiotyku doustnego.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Oj tam male rozmiary,miescisz sie jeszcze w nie ? Ja dzis kolezanke spotkalam a ona do mnie kiedy przutyjesz patyczaku, powiedzialam ze w ciazy jestem i ze to polowa a ona do mnie ze nic nie widac.....ale ja juz roznice widze.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Heh mam to samo. Czasem mnie to denerwuje ale tez marti ..
Ja po sobie widze ze przytylam i brzuch tez juz fajny ale w kurtce malo widac. Lekarka, dwie znajome i ciocia i kosmetyczka dzisiaj byly w szoku ze za tydzien koncze 4 miesiac bo nic nie widac :/

Ale na zbliżeniu to wygląda jak pipka, więc raczej nie tylko brak siusiaka ;) I jak lekarz daje 100 % to możesz już kupować sukienki :) U mnie na fotce wygląda to bardzo podobnie, ale z sukienkami się wstrzymam do kolejnej wizyty 6.03. To będzie 20tc więc już powinno być 100% :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja następna mam 1 marca i będę w 20t 1 dniu [emoji16] a 6 marca mam prenatalne [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Chyba czuje ruchy, od kad przyszlam do domu i sobie leze. Czuje jak by mi cos sie przeslizgiwalo od wewnetrznej srrony brzucha. I dokladnie tam na samym dole nad wzgorkiem. Jeszcze poczekam az bede pewna, ale wczesniej czegos takiego nie czulam. Do tego nigdy w tym miejscu.
Nie za wczesnie by bylo na ruchy ? Pojutrze koncze 16 :)
Ja już czuję od kilku dni w tym miejscu jak opisujesz takie laskotanie najczęściej wieczorem było a teraz już parę razy w ciągu dnia. Ja w poniedziałek mam 16 tydz. W poprzedniej ciąży też czułam juz od 16 tygodnia takie laskotanie dzidzie jak się ruszala :-)

To ja polecam Pneumolan / Sinulan, a jak masz mozliwosc wziac recepte to Mucofluid - dziala rewelacyjnie! Do tego inhalacje. Jak gile zolte lub zielone to krople do nosa z antybiotykiem( np. Floxal, Chibroxin) i jest duza szansa uniknac antybiotyku doustnego.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
O tak sinulan też polecam

Jestem po wizycie :) Potwierdzony Synuś, także specjalistka od usg genetycznego kolejny raz dobrze rozpoznała płeć już w 12 tygodniu :) Mały waży około 220 gramów. Szyjka długa i zamknięta, lekarz określił, że jest "idealnie". Mam skierowanie do neurologa, ze względu na problemy z pęcherzem moczowym - nie odczuwam parcia na pęcherz, nie wiem kiedy chce mi się sikać. Chodzę do toalety jak sobie przypomnę, że dawno nie byłam albo jak zaczyna boleć mnie podbrzusze. W pierwszej ciąży takich atrakcji nie było...;)
Trochę boję się cieszyć, z pierwszym Synkiem też wszystko było dobrze aż do 21 tygodnia...a potem szpital i tragedia. Teraz lekarz mówi, że jest zupełnie inna sytuacja, że szwy będą trzymać nawet jak się szyjka skróci a pęcherz płodowy się wpukli...No oby miał racje.
Magnez mogę brać - ile chce. Lekarz mówi, że ta dawka w tabletkach to malutko, że w kroplówce są około 2 gramy, a jak są wskazania do suplementacji magnezu to dają w zastrzykach i 6 mg.

@Jola92 Chciałabym to widzieć na żywo :) Czytając już się śmiałam :p
To super, ze wszystko dobrze! Oby tak dalej do konca!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ja sie wybieram za tydzien... Akurat liga mistrzów będzie wiec stary bedzie zajety [emoji13]

0d1ysek2pjkx1f5v.png
Jeszcze by sie stary napalil a pozniej vy cie ganial pol nocy.
Heh mam to samo. Czasem mnie to denerwuje ale tez marti ..
Ja po sobie widze ze przytylam i brzuch tez juz fajny ale w kurtce malo widac. Lekarka, dwie znajome i ciocia i kosmetyczka dzisiaj byly w szoku ze za tydzien koncze 4 miesiac bo nic nie widac :/
Mi to nie przeszkadza....wole miec maly brzuszek niz wielgasny plus rozstepy. Ja jestem przyzwyczajona. No ale ja mam szeroka miednice wiec maluch na gdzie sie chowac.

Powiem wam dziewczyny ze jak siedze skulona noga na noge to bardzo wyraznie czuje dzieciaczka. Chyba go gniote hahahaha bo sie wtedy wierci jak szalone.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry