reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem po wizycie :) Potwierdzony Synuś, także specjalistka od usg genetycznego kolejny raz dobrze rozpoznała płeć już w 12 tygodniu :) Mały waży około 220 gramów. Szyjka długa i zamknięta, lekarz określił, że jest "idealnie". Mam skierowanie do neurologa, ze względu na problemy z pęcherzem moczowym - nie odczuwam parcia na pęcherz, nie wiem kiedy chce mi się sikać. Chodzę do toalety jak sobie przypomnę, że dawno nie byłam albo jak zaczyna boleć mnie podbrzusze. W pierwszej ciąży takich atrakcji nie było...;)
Trochę boję się cieszyć, z pierwszym Synkiem też wszystko było dobrze aż do 21 tygodnia...a potem szpital i tragedia. Teraz lekarz mówi, że jest zupełnie inna sytuacja, że szwy będą trzymać nawet jak się szyjka skróci a pęcherz płodowy się wpukli...No oby miał racje.
Magnez mogę brać - ile chce. Lekarz mówi, że ta dawka w tabletkach to malutko, że w kroplówce są około 2 gramy, a jak są wskazania do suplementacji magnezu to dają w zastrzykach i 6 mg.

@Jola92 Chciałabym to widzieć na żywo :) Czytając już się śmiałam :p

reklama
Dobrze , że nie bo jeszcze byś przymarzla do drogi hahahaha
Jeszcze żeby było śmieszniej to jak zaczęłam krzyczeć sąsiad zaczął do mnie podbiegać i krzyknął żebym puściła torbę a ja na to "nie bo jajka" i wtedy sie wywaliłam :D Ocalały 4 jajka, akurat tyle potrzebuje :D

Ja już poranną porcję oponek i pączków usmażyłam, zapakowałam mężowi do pracy i porcję dla mamy i babci :)
Niestety kółeczek nie sfotografowałam, bo mąż od razu zapakował, paczki też już spakowane "na drogę", ale fotka na szybko ;)
e4f8a071213502b8300e51884541cedd.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wooooo cudowne
Anity tez hmmm
Ja kupie

Jestem po wizycie :) Potwierdzony Synuś, także specjalistka od usg genetycznego kolejny raz dobrze rozpoznała płeć już w 12 tygodniu :) Mały waży około 220 gramów. Szyjka długa i zamknięta, lekarz określił, że jest "idealnie". Mam skierowanie do neurologa, ze względu na problemy z pęcherzem moczowym - nie odczuwam parcia na pęcherz, nie wiem kiedy chce mi się sikać. Chodzę do toalety jak sobie przypomnę, że dawno nie byłam albo jak zaczyna boleć mnie podbrzusze. W pierwszej ciąży takich atrakcji nie było...;)
Trochę boję się cieszyć, z pierwszym Synkiem też wszystko było dobrze aż do 21 tygodnia...a potem szpital i tragedia. Teraz lekarz mówi, że jest zupełnie inna sytuacja, że szwy będą trzymać nawet jak się szyjka skróci a pęcherz płodowy się wpukli...No oby miał racje.
Magnez mogę brać - ile chce. Lekarz mówi, że ta dawka w tabletkach to malutko, że w kroplówce są około 2 gramy, a jak są wskazania do suplementacji magnezu to dają w zastrzykach i 6 mg.

@Jola92 Chciałabym to widzieć na żywo :) Czytając już się śmiałam :p
Super, że wszystko dobrze☺️

Witam w tlusty czwartek!! Niedawno otworzylam oczy.. Przez dzisiejsza wizyte cala noc nie spalam i znowu snily mi sie pierdoly... Tym razem hardcore- bylam wampirzyca w ciazy... Dacie wiare??

Jeszcze poltora h do wizyty... Zniose jajko chyba...

A jak u was? Ile juz paczkow zjadlyscie??

0d1ysek2pjkx1f5v.png
3 mam kciuki [emoji16] ja o 11:55

f2w39n7303c24ozn.png

Zjadłam paczka poszłam się zważyć jeszcze raz i było pół kg mniej [emoji16] wniosek? Jeden paczek spala pół ki tłuszczu w pięć minut [emoji16][emoji16][emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Czekaj to muszę zjesc z 8 żeby na wadze było tyle ile chce [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

corka chodzi do szkoly wiec od rana do poludnia i tak nie spedzimy razem staram sie w weekendy nadrabiac i wtedy chodzimy do kina i leniuchujemy
ja pracuje od 8-16 w jednej firmie potem jade a sklep do 17:00 i wracam do domu wtedy obiad pranie lekcje i wieczor wiec tez spedzamy czas razem a przynajmniej sie staram
czekam az pojde na l4 od maja wtedy wkoncu odpuszcze i bede miala wiecej czasu bo to co musze zalatwic robie wszystko po pracy a potem bede miala czas od rana
mam w planach wogole nie wracac na etat po maierzynskim chcialabym pobyc w domu z dzieciami 2x w tyg pracowac w sklepie reszta pracownica zobaczymy jak wyjdzie w praniu

To masz niezły zap... ja na 1 etacie z ogarnianiem domu i dziecka czuje się wykończona... myśle ze wyluzowanie po porodzie to dobry pomysł :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny co ja dziś odwaliłam... Wstyd się teraz będzie na osiedlu pokazać :D Jak wracałam ze sklepu to sąsiad jechał samochodem i mnie zgarnął. I tak sobie jedziemy gadamy, jest fajnie. Dojeżdżamy, parkujemy i wysiadamy z auta. Ja chciałam to zrobić szybko (nie wiem czemu) i jak już stałam jedną nogą a drugą stawiałam to się poślizgnęłam. I zaczął się pokaz. Ja zaczęłam piszczeć, i machać rękami żeby sie nie wywalić. Wywaliłam się i tak a przez te wymachy rąk zakupy zaczęły lewitować by przy upadku wyleciec w powietrze :D Dostałam ogórkiem w twarz a na samochodzie sąsiada wylądowało pieczywo. Był bardzo miły i starał sie nie śmiać ale gdy zobaczył, że aż sie zapowietrzyłam bo tak sie śmiał to i on wybuchł :D Nasz osiedlowy ochroniarz tez stał i sie smiał :D Było super, polecam :D
Nie byłam gorsza ostatnio idąc do WC na stacji gdzie trzeba było zapłacić a nie miałam gotówki i babka powiedziała że mam przejść pod tymi obrotowymi bramkami... I to był błąd.. Chyba za szybko chciałam się wyprostować i poleciałam jak Małysz do przodu głową uderzając prosto w plastikową reklamę gum do rzucia :D i jeszcze się przewróciłam jak się odbiłam od reklamy :D ale mega bo była neonowa.. Siedziałam i się śmiałam a mój M patrzył na mnie z przerażeniem w oczach czy wszystko ok:D... Całą drogę się śmiałam i WC sikając też hahahaha

p19u3e3kdy9sfk73.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry