reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No to super:) A Ty jak się czujesz?wypoczywasz?
Haha, no wlasnie chyba za duzo spaceruje, bo mnie juz okropnie kregoslup boli. A jak za duzo pochodze to krzyz i brzuszek. Musze wiecej lezec miedzy wyjsciami[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Ojej, wspolczuje przezyc. Mam nadzieje, ze to sie nie powtorzy. Bedziesz robic jakies badaniacw tym kierunku?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Właśnie z tymi badaniami to jest tak, że nic nie mogą zrobić bo jestem w ciąży. Niezbędna jest tomografia głowy... Miałam konsultacje z neurologiem i on mi szczerze powiedział, że to jest zgadywanka. Było by inaczej gdyby chociaż mógł mi zrobić rezonans. Po porodzie od razu zacznę działać w tym kierunku. Strasznie Ł mi szkoda bo się martwi biedny tak, że az mi sie łzy cisną do oczu. W pracy na każdej przerwie dzwonił pytał co i jak. Raz nie odebrałam bo sie kąpałam to zarz sąsiad przyszedł zobaczyc czy ze mną ok, bo ł zadzwonił i go o to poprosił. A on ma mega odpowiedzialną pracę, jest on wymieniany jako najbardziej stresujący zawód na świecie a on tam siedzi i sie martwi...Boję się, że on to przeżywa gorzej niż ja

Wlasnie nic nie mówiła na temat leżenia ale wolę dmuchać na zimne i będę leżeć jak kłoda jeśli to ma pomóc :)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez miałam niziutko. NAwet poplamiłam troche przez to, bo było tak nisko, że zasłaniało ujscie szyjki. Po 2 tygodniach było już wysoko :)

Mam okragly :D chyba :o
Ja mam okrąglutki, a mam w nim chłopca :)

Wozek kuoiony i spokoj ciesze sie bo to byl moj majwiekszy problem
Wiadomo nie nadgonie was gatka ale postaram sie cos odpisywac[emoji13]

A jaki wózek?

Jak to jest z higiena intymna chlopczykow juz od malego napletek sciagac?
Nic niewiem a juz 4 msce I powitamy go

Nic nie można ruszać "na siłę", czyścić tylko na tyle, na ile skórka pozwala. Najlepiej jak potem starszy chłopczyk sam sobie działa z tematem, to najbardziej naturalne i pewność że nie zrobi mu się żadnych mikrourazów ani krzywdy... oczywiście jak są jakieś anomalie to wtedy wkracza lekarz.

Pycha [emoji16] jakie przyprawy dajesz na frytki?

f2w39n7303c24ozn.png

Tylko sól, odrobinę oliwy i rozmaryn. Czasami jeszcze słodką paprykę, albo słodką wymieszaną z pikantną- ale wtedy jak robię sobie, bo reszta nie lubi :)

A ja wlasnie zwolnilam sie z pracy, bo tak stresuje mnie cala zaistniala sytuscja z ta opadajaca sciana pochwy, ze nie moglabym sie skupic. Hormony buzuja I placze na sama mysl zalozenia mi szwow ( bo tak zapewnie stanie).
Przenioslam tez wizyte z czwartku na jutro na 18, bo musze wiedziec, ze oprocz pochwy - nic innego mi sie nie obniza.
Egh... a tak dobrze sie czulam do tej pory...:frown:

o kurcze. Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy, ale niestety tak to jest , że nie da się nic przewidzieć. Ja też biegam, pracuję, wszystko ogarniam ale czasami zastanawiam się czy na ile mi tej energii starczy...

Jeju moje smaki i zdrowe odzywianie!mniam....oj zjadłabym

Powiem Ci że pierwszy raz robiłam pierś zamarynwoaną najpierw w musztardzie, miodzie i cytrynie- super. I brukselkę pieczoną pierwszy raz- balsamico i powinien być syrop klonowy ale nie miałam, więc też dałam miód. Najważniejsze że cycka nie była sucha :tak:

Powiem Wam że siedzenie z chorym dzieckiem w domu powoduje u mnie mega wycieńczenie... 100 x wolę iść do pracy. Po kolejnym dniu jestem zmęczona i odmóżdżona :baffled::baffled: A młodemu tylko temp. skacze do 38- wczoraj nawet 39- i w zasadzie to wszystko...

Właśnie z tymi badaniami to jest tak, że nic nie mogą zrobić bo jestem w ciąży. Niezbędna jest tomografia głowy... Miałam konsultacje z neurologiem i on mi szczerze powiedział, że to jest zgadywanka. Było by inaczej gdyby chociaż mógł mi zrobić rezonans. Po porodzie od razu zacznę działać w tym kierunku. Strasznie Ł mi szkoda bo się martwi biedny tak, że az mi sie łzy cisną do oczu. W pracy na każdej przerwie dzwonił pytał co i jak. Raz nie odebrałam bo sie kąpałam to zarz sąsiad przyszedł zobaczyc czy ze mną ok, bo ł zadzwonił i go o to poprosił. A on ma mega odpowiedzialną pracę, jest on wymieniany jako najbardziej stresujący zawód na świecie a on tam siedzi i sie martwi...Boję się, że on to przeżywa gorzej niż ja

Nie dziwię mu się, wiesz jak to jest jak nie masz na coś wpływu i czujesz się bezsilna.. Mam nadzieję że to był jednorazowy wyskok, może jakiś ucisk w zmieniającym się ciele- i więcej nie będziecie mieli takich przygód.

Tak na wieczór chyba narobię co niektórym apetytu na małe co nieco .. :-p
mój mąż tak się przejął moją bolącą nogą, że masuje ją a że mu się spodobało to od razu masuje mi plecy a i balsam anty rozstępowy jeszcze mi wciera tu i ówdzie :-) :
ciekawe kiedy mu się to znudzi. :-) Póki co leżę i nawet udaje gdy nic mnie nie boli. Hehe..

reklama

No domyslam sie, ze sie biedny martwi. Nie dziwie mu sie. Wygladalo to jak jakis mikro udar[emoji53] Musisz sie koniecznie przebadac po porodzie. A pobrali Ci chociaz krew na badania w szpitalu?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry