reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Własnie od dłuższego czasu tak czułam, ale się broniłam i przez ostatnich parę dni było już super. Ale dziś rano wstałam z bólem gardła i zawalonym nosem :( POwiedzcie Mi, czym zbijać gorączkę bedąc w ciaży? Mam nadzieję, że go tego nie dojdzie, ale wolę byćprzygotowana
Oby cie gorzej nie rozlozylo. Mysle ze paracetamol mozna brac . jest przeciwoboly i powienien zbic tez goraczke.

Ja dopiero co wyszlam z choroby a D znow sie rozlozyl. Caly dzien pod koldra flika......chyba zrobie sobie kwarantanne od niego.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć! O tej porze miałam być już w drodze, ale niestety do Ł zadzwonili rano w pracy cze może przyjść na późniejszą godzinę bo ktoś pojechał z rodzącą żoną do szpitala. Ł się zgodził, bo wie że i u NAs tak sie może zdarzyć. Wyjdzie z pracy dopiero koło 22. No nic trudno. Na dodatek czuje, że zaczyna mnie rozkładać. Dziś czuję się marudna i nawet batonik nie pomógł :(
uuu, zostanie dłużej w pracy się zdarza, ale najważniejsze, żeby Cię nie rozlożyło...
zrób herbatkę z lipy i do łóżka najlepiej pod dwie kołdry chociaż na kilka godzin...

Własnie od dłuższego czasu tak czułam, ale się broniłam i przez ostatnich parę dni było już super. Ale dziś rano wstałam z bólem gardła i zawalonym nosem :( POwiedzcie Mi, czym zbijać gorączkę bedąc w ciaży? Mam nadzieję, że go tego nie dojdzie, ale wolę byćprzygotowana
herbata z lipy i do łóżka, a z tradycyjnych leków do apap/paracetamol.
Dodatkowo inhalacje na katar, spray z solą morską, a na ból gardła pomaga miód (najlepiej rzepakowy, bo gęsty) - łyżeczka prosto ze słoika najlepszy ;)
trzymam kciuki....

Goraczke nalezy zbijac, bo to ona najbardziej szkodzi maluszkowi. Obys jednak nie miala.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

O kurde to ty mialas talie osy zazdraszczam. Ja na wysokosci pepka najmniej mialam 70. Ale wtedy wazylam 48 kg i wygladalam jak kosciotrup. Mam tzw grube kosci.

jestem dość drobna, do tego tkanka tłuszczowa na poziomie <20%, i miałam tyle ważąc ~63kg (168cm wzrostu) ;)
ale za to botków nie byłabym w stanie żadnych kupić, bo przez zbyt rozbudowane mięśnie nóg w żadnych się nie dopinałam :rofl:

Goraczke nalezy zbijac, bo to ona najbardziej szkodzi maluszkowi. Obys jednak nie miala.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Tak wiem, gin mówiła, że gdy tylko coś się do gorączki zbiera nawet 37,9 to żeby już zbijac i nie dopuszczać do większej bo jest mega niebezpieczna. Cały czas kontroluje temperature, narazie ok :) Aplikuje sobie wodę morską do nosa i popijam herbatkę z szałwii :)

jestem dość drobna, do tego tkanka tłuszczowa na poziomie <20%, i miałam tyle ważąc ~63kg (168cm wzrostu) ;)
ale za to botków nie byłabym w stanie żadnych kupić, bo przez zbyt rozbudowane mięśnie nóg w żadnych się nie dopinałam :rofl:
To ja zazwyczaj waze 50 -52 a mam 164. Ty znow nie moglas dopiac a mi wszystkie chlapia jak kalosze[emoji15] .

reklama
Do góry