reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Biore sie za pakowanie[emoji53] Martwie sie zdrowiem mlodej i swoim, no ale liczymy na to, ze w gorach nam sie polepszy.
Tylko mam nadzieje, ze mlodej ten katar przejdzie, bo szkoda by byli jak by na nartach nie pojezdzila[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No oby jej przeszło :) miłego wypoczynku i relaksik na maxa pamiętaj:)

reklama
@Margana - trzymam kciuki, żeby młodej przeszedł katar [emoji106]
Myślę, że góry, klimat itd powinien pomoc Wam obu, oby :)

No i udanego urlopu, bawcie się dobrze, wypoczywajcie, i zbierajcie siły :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nawet nie wiesz jak zazdroszczę tego szalejącego brzdąca w brzuszku. Z niecierpliwością czekam aż ja w końcu poczuje.
Ola z tego co pamietam to ty masz maluszka z tylu,cierpliwosci jeszcze troszke maluch podrosnie i po nocach nie bedziesz mogla spac.
Ja nie przytyłam, wagowe mniej niż przed ciążą, a obwód stanika też wzrósł jakieś 2-3 cm.
W pasie dla odmiany kilkanaście cm na plusie, ostatnio jak się mierzyłam, to 78cm miałam :O

0d1yrjjgtd95fou3.png
U mnie waga stoi ,na wysokosci pepka 2 cm wiecej, juz 74 cm. I co mnie dziei to nie wypucha mnie od dolu tylko macica rosnie sobie w gore.To te twoje 78 to wcale nie duzo.
Wczoraj jak lekarz robil usg to powiedzial ze macica na wysokoci peoka juz jest. A ja nie wyjelam jeszcze kolczyka ,w gabinecie chcialam zdjac ale za xhokere nie moglam kulki odkrecic. D mi tak zakrecil mocno bo czesto gubilam kulki. Hahahaha ale lekarz sie usmial ale na szczescie nie zachaczal .

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola z tego co pamietam to ty masz maluszka z tylu,cierpliwosci jeszcze troszke maluch podrosnie i po nocach nie bedziesz mogla spac.

U mnie waga stoi ,na wysokosci pepka 2 cm wiecej, juz 74 cm. I co mnie dziei to nie wypucha mnie od dolu tylko macica rosnie sobie w gore.To te twoje 78 to wcale nie duzo.
Wczoraj jak lekarz robil usg to powiedzial ze macica na wysokoci peoka juz jest. A ja nie wyjelam jeszcze kolczyka ,w gabinecie chcialam zdjac ale za xhokere nie moglam kulki odkrecic. D mi tak zakrecil mocno bo czesto gubilam kulki. Hahahaha ale lekarz sie usmial ale na szczescie nie zachaczal .

No właśnie ja nie wiem gdzie on jest, wiem tylko, że miałam albo mam dalej tyłozgięcie macicy.

Biore sie za pakowanie[emoji53] Martwie sie zdrowiem mlodej i swoim, no ale liczymy na to, ze w gorach nam sie polepszy.
Tylko mam nadzieje, ze mlodej ten katar przejdzie, bo szkoda by byli jak by na nartach nie pojezdzila[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Właśnie, może zmiana klimatu Wam pomoże! Oby!

Siędze i czekam na zaległe badania z medycyny pracy, jaka nuuuuda... z ciekawostek (tzn ja nie wiedziałam) byłam tez u okulisty i dowiedziałam się ze badania oczu w ciąży są całkowicie niemiarodajne, wiedzialyscie? Ze mogą być bardzo zafałszowane wyniki. I ponieważ już tam byłam dostałam skierowanie na badanie dna oka- żeby upewnić się ze mogę rodzic SN. Podobno robi się 7-8 mc.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeju wspolczuje bardzo,najwazniejsze ze w pore zareagowali. Wiec co szwagierka przezywa bo ja mialam taki sam problem Oliwia jest z 33 tyg wazyla 1810. Tyle ze dostalam sterydy i oddychala sama. Trzymam kciuki za malutka aby szybko doszla do siebie .

Ja bylam dzis a jestem w 18tyg 4 dniu z tym ze moja ciaza jest mlodsza. Wiec lekarz zaproponowal usg za rowny mc. Powiedzial ze po skonczonym 20 tyg najlepiej widac....dzis dzidziusiowi wszystko pomierzyl nawet pecherz moczowy. Ogolnie spokojna jestem i nie zaluje wydanej kasy...najchetniej co mc bym chodzila[emoji6]

Mam nadzieje ze dziewczynka zostanie dziewczynka.

Hania juz dxis sama oddycha a ile takie wczesniaczki spedzaja w szpitalu?

Hania juz dxis sama oddycha a ile takie wczesniaczki spedzaja w szpitalu?
Super ze juz jest na wlasnym oddechu. Moja byla prawie miesiac. Wpierw spadla jej waga do 1640 . Po tyg. Przeniesli ja z inkubatora do lozeczka podgrzewanego tam byly proby karmienia butelka,gdy zalapala to musiala nabrac wagi i utrzymywac temperature. Oczywiscie takie maluszki musia byc pozniej pod opieka specjalistow. Trzymam kciuki by malutka szybko dochodzila do wagi 2 kg. Nam oliwie wypisali do domu gdy wazyla 1990.

reklama
Do góry