reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Biore sie za pakowanie[emoji53] Martwie sie zdrowiem mlodej i swoim, no ale liczymy na to, ze w gorach nam sie polepszy.
Tylko mam nadzieje, ze mlodej ten katar przejdzie, bo szkoda by byli jak by na nartach nie pojezdzila[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

No oby jej przeszło :) miłego wypoczynku i relaksik na maxa pamiętaj:)

reklama
@Margana - trzymam kciuki, żeby młodej przeszedł katar [emoji106]
Myślę, że góry, klimat itd powinien pomoc Wam obu, oby :)

No i udanego urlopu, bawcie się dobrze, wypoczywajcie, i zbierajcie siły :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nawet nie wiesz jak zazdroszczę tego szalejącego brzdąca w brzuszku. Z niecierpliwością czekam aż ja w końcu poczuje.
Ola z tego co pamietam to ty masz maluszka z tylu,cierpliwosci jeszcze troszke maluch podrosnie i po nocach nie bedziesz mogla spac.
Ja nie przytyłam, wagowe mniej niż przed ciążą, a obwód stanika też wzrósł jakieś 2-3 cm.
W pasie dla odmiany kilkanaście cm na plusie, ostatnio jak się mierzyłam, to 78cm miałam :O

0d1yrjjgtd95fou3.png
U mnie waga stoi ,na wysokosci pepka 2 cm wiecej, juz 74 cm. I co mnie dziei to nie wypucha mnie od dolu tylko macica rosnie sobie w gore.To te twoje 78 to wcale nie duzo.
Wczoraj jak lekarz robil usg to powiedzial ze macica na wysokoci peoka juz jest. A ja nie wyjelam jeszcze kolczyka ,w gabinecie chcialam zdjac ale za xhokere nie moglam kulki odkrecic. D mi tak zakrecil mocno bo czesto gubilam kulki. Hahahaha ale lekarz sie usmial ale na szczescie nie zachaczal .

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola z tego co pamietam to ty masz maluszka z tylu,cierpliwosci jeszcze troszke maluch podrosnie i po nocach nie bedziesz mogla spac.

U mnie waga stoi ,na wysokosci pepka 2 cm wiecej, juz 74 cm. I co mnie dziei to nie wypucha mnie od dolu tylko macica rosnie sobie w gore.To te twoje 78 to wcale nie duzo.
Wczoraj jak lekarz robil usg to powiedzial ze macica na wysokoci peoka juz jest. A ja nie wyjelam jeszcze kolczyka ,w gabinecie chcialam zdjac ale za xhokere nie moglam kulki odkrecic. D mi tak zakrecil mocno bo czesto gubilam kulki. Hahahaha ale lekarz sie usmial ale na szczescie nie zachaczal .

No właśnie ja nie wiem gdzie on jest, wiem tylko, że miałam albo mam dalej tyłozgięcie macicy.

Biore sie za pakowanie[emoji53] Martwie sie zdrowiem mlodej i swoim, no ale liczymy na to, ze w gorach nam sie polepszy.
Tylko mam nadzieje, ze mlodej ten katar przejdzie, bo szkoda by byli jak by na nartach nie pojezdzila[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Właśnie, może zmiana klimatu Wam pomoże! Oby!

Siędze i czekam na zaległe badania z medycyny pracy, jaka nuuuuda... z ciekawostek (tzn ja nie wiedziałam) byłam tez u okulisty i dowiedziałam się ze badania oczu w ciąży są całkowicie niemiarodajne, wiedzialyscie? Ze mogą być bardzo zafałszowane wyniki. I ponieważ już tam byłam dostałam skierowanie na badanie dna oka- żeby upewnić się ze mogę rodzic SN. Podobno robi się 7-8 mc.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeju wspolczuje bardzo,najwazniejsze ze w pore zareagowali. Wiec co szwagierka przezywa bo ja mialam taki sam problem Oliwia jest z 33 tyg wazyla 1810. Tyle ze dostalam sterydy i oddychala sama. Trzymam kciuki za malutka aby szybko doszla do siebie .

Ja bylam dzis a jestem w 18tyg 4 dniu z tym ze moja ciaza jest mlodsza. Wiec lekarz zaproponowal usg za rowny mc. Powiedzial ze po skonczonym 20 tyg najlepiej widac....dzis dzidziusiowi wszystko pomierzyl nawet pecherz moczowy. Ogolnie spokojna jestem i nie zaluje wydanej kasy...najchetniej co mc bym chodzila[emoji6]

Mam nadzieje ze dziewczynka zostanie dziewczynka.

Hania juz dxis sama oddycha a ile takie wczesniaczki spedzaja w szpitalu?

Hania juz dxis sama oddycha a ile takie wczesniaczki spedzaja w szpitalu?
Super ze juz jest na wlasnym oddechu. Moja byla prawie miesiac. Wpierw spadla jej waga do 1640 . Po tyg. Przeniesli ja z inkubatora do lozeczka podgrzewanego tam byly proby karmienia butelka,gdy zalapala to musiala nabrac wagi i utrzymywac temperature. Oczywiscie takie maluszki musia byc pozniej pod opieka specjalistow. Trzymam kciuki by malutka szybko dochodzila do wagi 2 kg. Nam oliwie wypisali do domu gdy wazyla 1990.

reklama
Do góry