reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie prościej zrobić? ;)
Zdrowsze, świeże, bez konserwantów, stabilizatorów itd, no i kilkakrotnie tańsze ;)
A robi się je kilka minut - parę łyżek ugotowanej kaszy, mała szczypta soli, niepełna łyżeczka oleju (lnianego, konopnego, albo innego nierafonowanego, żeby zdrowy był ;)), trochę wody, zblendować kilka minut, dolać wody do porządanej gęstości, przelać przez sitko, i gotowe ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jak dla mnie to za duzo roboty[emoji6] Kiedys probowalam robic kokosowe, tylko sie nadenerwowalam, a mlodej nie smakowalo[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Jak dla mnie to za duzo roboty[emoji6] Kiedys probowalam robic kokosowe, tylko sie nadenerwowalam, a mlodej nie smakowalo[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Jaglane/ryżowe robi się dużo szybciej, zwłaszcza jak zostaje trochę kaszy/ryżu z obiadu ;)
Jaglane lub ryżowe namiętnie wykorzystuję też wszędzie tam, gdzie to nie smak mleka jest najważniejszy - jako baza do cacao, budyniu, ciasta itd, poza tym, tak jak jeszcze za migdałowe czy z nerkowców mogę zapłacić, bo ich zrobienie też tanie nie jest, to płacenie 7-9zl za litr mleka ryżowego/jaglanego, którego zrobienie w domu to (w zależności od ceny zakupu surowca i oczekiwanej gęstości) poniżej 50gr (albo i 20gr jak się kupuje kaszę/ryż w hucie) jest już dla mnie przegięciem.... Zwłaszcza, że cacao u nas często gości, bo oboje bardzo lubimy.. ;)
Wolę w tej cenie kupić kg nerkowców na miesiąc ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ostatnia edycja:
Jaglane/ryżowe robi się dużo szybciej, zwłaszcza jak zostaje trochę kaszy/ryżu z obiadu ;)
Jaglane lub ryżowe namiętnie wykorzystuję też wszędzie tam, gdzie to nie smak mleka jest najważniejszy - jako baza do cacao, budyniu, ciasta itd, poza tym, tak jak jeszcze za migdałowe czy z nerkowców mogę zapłacić, bo ich zrobienie też tanie nie jest, to płacenie 7-9zl za litr mleka ryżowego/jaglanego, którego zrobienie w domu to (w zależności od ceny zakupu surowca i oczekiwanej gęstości) poniżej 50gr (albo i 20gr jak się kupuje kaszę/ryż w hucie) jest już dla mnie przegięciem.... Zwłaszcza, że cacao u nas często gości, bo oboje bardzo lubimy.. ;)
Wolę w tej cenie kupić kg nerkowców na miesiąc ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jasne rozumiem. Moze sie skusze sprobowac zrobic[emoji6]
A budyn robilam na Bebilonie pepti[emoji5] Tez byl dobry, ale zzekoladowy oczywiscie[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Biore sie za pakowanie[emoji53] Martwie sie zdrowiem mlodej i swoim, no ale liczymy na to, ze w gorach nam sie polepszy.
Tylko mam nadzieje, ze mlodej ten katar przejdzie, bo szkoda by byli jak by na nartach nie pojezdzila[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@Margana udanego pobytu oby mloda sie girzej nie rozlozyla.

Ja wzielam sie za robote.
Zjadlam sobie ciastko i co dzieciol kopie raz po raz. A wczoraj uparte spalo sobie w najlepsze. Nastepnym razem najem sie slodyczy przed usg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

@Margana udanego pobytu oby mloda sie girzej nie rozlozyla.

Ja wzielam sie za robote.
Zjadlam sobie ciastko i co dzieciol kopie raz po raz. A wczoraj uparte spalo sobie w najlepsze. Nastepnym razem najem sie slodyczy przed usg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Nawet nie wiesz jak zazdroszczę tego szalejącego brzdąca w brzuszku. Z niecierpliwością czekam aż ja w końcu poczuje.

reklama
U nas na piętrze (czyli poddaszu ;) A parteru poza kotłownią i przedpokojem nie robimy) "teoretycznie" nie jest dużo...
Ale to tylko teoria...
Zależało mi, żeby było jasno, dobrze doświetlone, itd, i "odrobinę" mnie poniosło....
Ale obawiam się, że przed porodem się nie podejmę... :oops:
Mam tak:
-5 okien dachowych (70x140)
-1 w łazience, trójkąt o podstawie trochę ponad 3m
- 2 okna w pokojach 1,7m x 1,8m
- w salonie takie same, tylko zamontowane razem, czyli 3,4m x 1,8m (celowo był strop przedłużany, bo pierwotnie kawałek tego okna wypadłby nad schodami, a to by już w ogóle była masakra..)
- przesuwne 3,3m x 1,8m
I jakieś maleństwo koło schodów w przedpokoju....

Będę musiała znaleźć kogoś chętnego, kto mi umyje [emoji14]
Albo mąż przejdzie szybki kurs [emoji14]

0d1yrjjgtd95fou3.png
To sporo, rzeczywiście :-)

Do góry