reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Byla ze mna w gabinecie. Lekarz ogladal z kazdej strony a dzieciak uparty nie chcial sie obrocic ,spal sobie w najlepsze . lekarz ogladal nerki pecherz i wyrwalo mu sie "ale leniwa" bo nic nie odstawalo miedzy nogami. Robilam taniec brzucha ale nie chcialo sie obracac. Powiedzial ze wyglada na dziewczynke ale potwierdzimy dokladnie 1 marca. Usg robil ponad 30 minut filmik z 3d mam na plycie a foty wrzuce jak bede w domu. Uparciuch wtulal sie w lozywko i ni chcialo ladnie buzki pokazac.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli Oliwka pewnie odetchnela z ulga:D

reklama
To skoro mi nic lekarz nie mowi to znaczy, ze wszystko ok ? Musze go spytac przy najblizszej wizycie.

Ja wygladam " na dziewczynke ". Bez makijazu nir wychodze, nawet listonoszowi sie wstydze otworzyc drzwi :D na dekolcir mi zeszly, ale mam duzo na twarzy i na plecach :(
A kiedy powinno sie poprawic ? Znaczy o ile sie poprawi :D bo zazwyczaj sie jest "brzydką" calą ciaze albo robi sie "ładną" :D
Co do cery w drugim trymestrze się poprawia często bo hormony się uspokajaja :) i organizm przywyka :) a czasem dopiero po ciąży twarz wygląda tragicznie ( znam przypadki) a co do wód to myślę, że lekarz jak widzi, że mało to powinien powiedzieć , że trzeba więcej pić ... W końcu to jego praca ma mówić jak coś nie tak

f2w39n7303c24ozn.png

Ja tez lacze witaminy. Mam omegamed optime forte (tam jest miks witamin) i omegamed dha. Do tego jeszcze d3 w kroplach, 2000j. No spa doraznie i magnez. Jakos tak po tym dobrze sie czuje i nie mam jeszcze anemii.

Macie moze liste dziennej dawki witamin i mineralow ? Bo z tego co przed chwila przeczytalam. Dzienna dawka wit.C to maksymalnie 85mg a w moich witaminach jest 100mg. Tyle co ja mam zelaza w witaminach to kobieta w ciazy powinna przyjmowac ale z anemia. Witaminy b6 mam 2,2 mg a dzienna dawka to 1,7 ..

To nie rozumiem po co są takie witaminy ktorych dawka jest zbyt mala. Moje tez sa chyba do d. I je zmienie jak najszybciej.
Na witaminach pregna plus jest napisane,że jakaś tam grupa ekspertów zaleca dodatkową suplementacje DHA,aby zapewnić odpowiednie jego zasoby. Zwykłe witaminy zawierają różnorodne składniki,a widocznie ten jest w ciąży bardzo potrzebny i dlatego należy zwiększyć dawkę.Tak ja to rozumiem.

reklama
Do góry