reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Byla ze mna w gabinecie. Lekarz ogladal z kazdej strony a dzieciak uparty nie chcial sie obrocic ,spal sobie w najlepsze . lekarz ogladal nerki pecherz i wyrwalo mu sie "ale leniwa" bo nic nie odstawalo miedzy nogami. Robilam taniec brzucha ale nie chcialo sie obracac. Powiedzial ze wyglada na dziewczynke ale potwierdzimy dokladnie 1 marca. Usg robil ponad 30 minut filmik z 3d mam na plycie a foty wrzuce jak bede w domu. Uparciuch wtulal sie w lozywko i ni chcialo ladnie buzki pokazac.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli Oliwka pewnie odetchnela z ulga:D

reklama
To skoro mi nic lekarz nie mowi to znaczy, ze wszystko ok ? Musze go spytac przy najblizszej wizycie.

Ja wygladam " na dziewczynke ". Bez makijazu nir wychodze, nawet listonoszowi sie wstydze otworzyc drzwi :D na dekolcir mi zeszly, ale mam duzo na twarzy i na plecach :(
A kiedy powinno sie poprawic ? Znaczy o ile sie poprawi :D bo zazwyczaj sie jest "brzydką" calą ciaze albo robi sie "ładną" :D
Co do cery w drugim trymestrze się poprawia często bo hormony się uspokajaja :) i organizm przywyka :) a czasem dopiero po ciąży twarz wygląda tragicznie ( znam przypadki) a co do wód to myślę, że lekarz jak widzi, że mało to powinien powiedzieć , że trzeba więcej pić ... W końcu to jego praca ma mówić jak coś nie tak

f2w39n7303c24ozn.png

Ja tez lacze witaminy. Mam omegamed optime forte (tam jest miks witamin) i omegamed dha. Do tego jeszcze d3 w kroplach, 2000j. No spa doraznie i magnez. Jakos tak po tym dobrze sie czuje i nie mam jeszcze anemii.

Macie moze liste dziennej dawki witamin i mineralow ? Bo z tego co przed chwila przeczytalam. Dzienna dawka wit.C to maksymalnie 85mg a w moich witaminach jest 100mg. Tyle co ja mam zelaza w witaminach to kobieta w ciazy powinna przyjmowac ale z anemia. Witaminy b6 mam 2,2 mg a dzienna dawka to 1,7 ..

To nie rozumiem po co są takie witaminy ktorych dawka jest zbyt mala. Moje tez sa chyba do d. I je zmienie jak najszybciej.
Na witaminach pregna plus jest napisane,że jakaś tam grupa ekspertów zaleca dodatkową suplementacje DHA,aby zapewnić odpowiednie jego zasoby. Zwykłe witaminy zawierają różnorodne składniki,a widocznie ten jest w ciąży bardzo potrzebny i dlatego należy zwiększyć dawkę.Tak ja to rozumiem.

reklama
Do góry