reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie obraźcie się dziewczyny, ale co w ogóle za temat żeby pić czy palić w ciąży? tego się nie robi, jest zakazane i już. Rozumiem, że niektórym z was marzy się papierosek, bo i mi kieliszek wina śni się po nocach. Ale jakoś nie mam z tym problemu, że nie mogę funkcjonować. Rozumiem, jeśli kobieta o ciąży dowiedziała się późno, musztarda po obiedzie. Ale skoro ktoś świadomie zdecydował się na dziecko to czy to nie równa się z rzuceniem tego cholerstwa?
Ja osobiście, gdybym widziała kobietę w ciąży z piwem % lub fajką to chyba bym jej zwróciła uwagę. I to nie chodzi tylko o to ze ja jestem w ciąży. Są jakieś granice moralne. A jeśli ktoś stawia swój komfort psychiczny ponad zdrowie dziecka... no cóż.
Ja ostatnio mialam ochote zwrocic uwage babie, ktora czaila sie z wozkiem zeby przejsc na czerwonym swietle, a ulica ruchliwa[emoji35]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Dziewczyny ja tak trochę z innej beczki. Już ten wątek poruszyłam na privie. Powiedzcie jak wygląda Wasza cera teraz w ciąży? Nie wszystkie z Nas zamieszczają zdjęcia, zresztą po zdjęciu to nie ma co oceniać.
Powiem jak to u mnie wygląda: blada twarz, ogólnie źle wyglądam, trzeba się umalować żeby do ludzi wyjść. :D [emoji14] No i obstawiają u mnie chlopaka. A to dlatego,że w pierwszej ciąży ładnie wyglądałam, zero przebarwień, wyprysków, czy cieni pod oczami. Wtedy też sugerowano mi chłopaczka, ale to jednak córka mnie upiększała :D:rolleyes:
Obsypało mnie koszmarnie, pełno białych krostek, bez makijażu ani rusz...
Ale na szczęście pomaga olej tamanu (jak byłam obsypana to stężony na noc zamiast kremu), potem zrobiłam krem z olejem tamanu i jest ogólnie dużo lepiej :)
Ale poza olejem tamanu nic innego nie pomagało, gorzej niż nastolatka...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny ja tak trochę z innej beczki. Już ten wątek poruszyłam na privie. Powiedzcie jak wygląda Wasza cera teraz w ciąży? Nie wszystkie z Nas zamieszczają zdjęcia, zresztą po zdjęciu to nie ma co oceniać.
Powiem jak to u mnie wygląda: blada twarz, ogólnie źle wyglądam, trzeba się umalować żeby do ludzi wyjść. :D :p No i obstawiają u mnie chlopaka. A to dlatego,że w pierwszej ciąży ładnie wyglądałam, zero przebarwień, wyprysków, czy cieni pod oczami. Wtedy też sugerowano mi chłopaczka, ale to jednak córka mnie upiększała :D:rolleyes:
W pierwszej ciąży wyglądałam jak nastolatka w najgorszym okresie dojrzewania, syf na syfie syfem poganiał, masakra była aż mi się płakać chciało. Ta ciąża jest łaskawa jeśli chodzi o wszelakie objawy :) Zero wyprysków na twarzy :)
A może Ty mi powiesz czy można się jeszcze dopisać do zamkniętego wątku i jak to zrobić? Bo już tyle dziewczyn pytała a nikt nie chce odpowiedzieć :(

Powiem jak to u mnie wygląda: blada twarz, ogólnie źle wyglądam, trzeba się umalować żeby do ludzi wyjść. :D [emoji14] No i obstawiają u mnie chlopaka. A to dlatego,że w pierwszej ciąży ładnie wyglądałam, zero przebarwień, wyprysków, czy cieni pod oczami. Wtedy też sugerowano mi chłopaczka, ale to jednak córka mnie upiększała :D:rolleyes:
U mnie duza poprawa w ostatnim czasie z wypryskami, choc idealnie nie jest. Ale wszyscy zaczeli mowic, ze ladnie wygladam[emoji6] A w pierwszym trym. to najchetniej bym z dimu nie wychodzila.
A blada jestem cale zycie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

W pierwszej ciąży wyglądałam jak nastolatka w najgorszym okresie dojrzewania, syf na syfie syfem poganiał, masakra była aż mi się płakać chciało. Ta ciąża jest łaskawa jeśli chodzi o wszelakie objawy :) Zero wyprysków na twarzy :)
A może Ty mi powiesz czy można się jeszcze dopisać do zamkniętego wątku i jak to zrobić? Bo już tyle dziewczyn pytała a nikt nie chce odpowiedzieć :(

Tez kilka razy pytalam.. Nie chca nas :D

Ufffff bidulksla siorka
A to pappa nie wykrylo nic chorob? Czy wiedziala ze ma syndrome maluszek?
Dobrze ze potem sie jej powiodlo;)
No wyszło na pierwszych prenatalnych :) a trzecie dziecko ma wadę serduszka, ma trzy lata i jest po kilku operacjach więc też nie jest kolorowo :) ale nikt by nie powiedział, że takie ma przejścia [emoji16] zawsze wlazil na wszystko ( mając 1.5roku potrafił się wspiąć na wielki drapak dla kota z półkami) [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Do góry