reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja też bywałam w domach dziecka jako wolontariusz dawno temu... tego nie da się "wymazać" z pamięci :(

@oliwka_11, również trzymam kciuki za poznanie płci..!

Co do odrabiania lekcji, to mój młody w sumie nie ma zadawanych prac domowych, taka polityka szkoły że klasy 1-3 uczą się w szkole (ale dlatego, że jest w tej szkole i ma różne zajęcia codziennie od 8.15 do 16-17.30). Mają tylko codziennie czytać. No ale czasami jest np. dyktando i wtedy należałoby coś powtórzyć... we wtorek Fran był u taty, czytam wieczorem maila od nauczycielki, że następnego dnia będzie dyktando. Pytam czy powtarzał? Nie. Dlaczego? "Bo wolałem się bawić" :baffled: Szczerość dzieci zabija czasami :-) :) Takie proste i weź tu znajdź mądrą ripostę... bycie rodzicem to trudna rzecz, bo w sumie go rozumiem ;) :D
Ja mam najmlodszego w 1 klasie,wiec nie jest zle radzi sobie ,sam lekcje odrabia ale wiadomo sprawdzic trzeba. A 2 starszakow mam w 4. U nas jest taki poziom ze szok. Walkuja strasznie. Lektura za lektora ,reguly pisowni. Strasznie cisna. I jak gadalam z kolezankami co maja dzieci w innych szkolach to tak nie maja jak moje
Ale moze wyjdzie im to na dobre bo musza byc systatyczni. Z tym ze maja duzo zajec poza lekcyjnych. Treningi tance i ciezko czasem to ogarnac.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam sie z rana. Melduje ze wracam do zywych w koncu. Dzieciaki maja mlyn w szkole nowe tematy wiec popoludnia spedzam na tlumaczeniu i sprawdzaniu. Ost. 5 zadan z matmy ponad 1,5 h walkowali! Ale w koncu zalapali. Z angielskiego mieli napisac e-mail to tez musialam spr.pokazac co maja poprawic. Ehhh a jeszcze Mati za czytanie sie zlapal i codziennie z nim tez chwile trzeba siedziec. Jeszcze robote chalpnicza mam,wiec jestem na mega obrotach.

Co do fajek to powiem wam ze z Matim palilam do polowy ciazy....za cholere nie moglam przestac a fajki smakowaly mi wtedy jak cukierki. Teraz nie pale,ale plune sobie w brode ze w ogole zaczelam po porodzie z Matim. Moj D pali. Tesc tez i to w domu. Szkoda gadac ........

Dzis mam usg 3d moze w koncu poznam plec dzieciaczka.

Trzymam kciuki, żeby maluszek się pokazał :) Daj znać po wizycie i koniecznie pochwal się fotką :)

@oliwka_11, domyślam się że masz pracę na drugi etat jak wracają ze szkoły... i najgorzej że mama musi o wszystkim pamiętać- kiedy lektura, kiedy dyktando a na kiedy przynieść ugotowane jajka do sałatki jarzynowej :baffled:

Dziewczyny czy wy tez czesto siusiacie? Ja sie zastanawiam czy to czasem nie wplyw lekow. Wczoraj przed wyjazdem do szkoly zaliczylam toalete....a 20 minut poznoen lecialam biegiem do szkolnej bo myslalam ze popuszcze!

Dziewczyny czy wy tez czesto siusiacie? Ja sie zastanawiam czy to czasem nie wplyw lekow. Wczoraj przed wyjazdem do szkoly zaliczylam toalete....a 20 minut poznoen lecialam biegiem do szkolnej bo myslalam ze popuszcze!

Nie, ja tak nie mam. Czasami nawet w nocy nie wstaję z lenistwa :p W ciągu dnia potrafię nie sikać koło 4-5 godzin.

@oliwka_11, domyślam się że masz pracę na drugi etat jak wracają ze szkoły... i najgorzej że mama musi o wszystkim pamiętać- kiedy lektura, kiedy dyktando a na kiedy przynieść ugotowane jajka do sałatki jarzynowej :baffled:
Dokladnie jest tak jak piszesz....wczoraj poszlam sie kapac i mowie do D zeby sprawdzil....a on ze wpierw musialby sobie przypomniec jak to sie liczy. Tak samo z angielskim jedynie ja sie uczylam...a jeszcze dzieciaki mam na korki 3 razy w tyg.

Haha ja tamtej nocy 3 razy bylamni stwierdzilam ze kupie sobie pampersy dla doroslych... Ilez mozna biegac! Za to tej nocy po melisce ani razu na siku sie nie obudziłam za to rano myslalam ze nie dojde i popuszcze [emoji13][emoji13][emoji13]

0d1ysek2w436ny0c.png

Nie, ja tak nie mam. Czasami nawet w nocy nie wstaję z lenistwa [emoji14] W ciągu dnia potrafię nie sikać koło 4-5 godzin.
Ola masz za dobrze ja w nocy srednio 4-5razy a nie licze ile w ciagu dnia. Ale mysle ze to moze wplyw lekow biore 3×furagine 1×witamine c oraz zuravit

hej,
wstałam tak nie przytomna, że ledwo ogarniam co się około mnie dzieje. Jeszcze do kompletu głowa mnie boli.A żeby było mało to zaczęły mi dziąsła krwawić i porobiły się ranki na nich nie wiedząc czemu :(
Ja tak juz dawno mam z dziaslami to normalne w ciazy. Kup sobie lepsza paste na krwawienie ja od kiedy stosuje mniej mi krwawia.

0d1ysek2w436ny0c.png

reklama
To dzień lepszy jak same dobre wiadomości;) super;)

Witam w czwartek:-):-):-) nawet się wyspałam ;) młoda wstała razem ze mną ;)

Dziewczyny jadę w niedzielę do chrzesnej syna w odwiedziny. Urodziła 23 stycznia córeczkę;)

Co kupić w prezencie? Ciuszki? Przeciez dziecko zaraz wyrośnie. Myślałam o lezaczku buziaczki takim 3w1 ja miałam przy synu i bardzo sobie chwalę co myślicie?

16udqqmzgjmhetdf.png
Bujaczek to super pomysł, cała czwórka moich siostrzeńców miała i wszyscy długo korzystali [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Do góry