reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Bujaczek to super pomysł, cała czwórka moich siostrzeńców miała i wszyscy długo korzystali [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Tez jestem tego zdania ze bujaczek super sprawa. U mnie jest na liscie wyprawkowej nie wyobrazam sobie zeby go nie miec.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj to sporo... Ja nie pale rok a kopcilam paczke dzienniee a w weekendy jeszcze wiecej szlo. Wiec jakbym liczyła ile zaoszczedzilam to dobra wycieczka. Ale powiem szczerze ze nie widze tych zaoszczedzonych pieniedzy. Na fajko szlo 500 zl miesiecznie a w portfelu roznicy nie widze [emoji13][emoji13]

0d1ysek2w436ny0c.png
To ja Ci powiem, że widzę roznice, moze nie przez te fajki, ale jak juz nie biore na zakupach butelki wina, czy czteropaku redsa, to jest roznica w wydatkach ;) powinna byc właśnie jeszcze aplikacja, ile sie zaoszczedzi nie pijac ;) a ja lampke wina na dobry sen lubialam sobie chlapnac jak już dzieci spaly ;)

Witam sie z rana. Melduje ze wracam do zywych w koncu. Dzieciaki maja mlyn w szkole nowe tematy wiec popoludnia spedzam na tlumaczeniu i sprawdzaniu. Ost. 5 zadan z matmy ponad 1,5 h walkowali! Ale w koncu zalapali. Z angielskiego mieli napisac e-mail to tez musialam spr.pokazac co maja poprawic. Ehhh a jeszcze Mati za czytanie sie zlapal i codziennie z nim tez chwile trzeba siedziec. Jeszcze robote chalpnicza mam,wiec jestem na mega obrotach.

Co do fajek to powiem wam ze z Matim palilam do polowy ciazy....za cholere nie moglam przestac a fajki smakowaly mi wtedy jak cukierki. Teraz nie pale,ale plune sobie w brode ze w ogole zaczelam po porodzie z Matim. Moj D pali. Tesc tez i to w domu. Szkoda gadac ........

Dzis mam usg 3d moze w koncu poznam plec dzieciaczka.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
3mam kciuki i czekam na piękne zdjęcia [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

To ja Ci powiem, że widzę roznice, moze nie przez te fajki, ale jak juz nie biore na zakupach butelki wina, czy czteropaku redsa, to jest roznica w wydatkach ;) powinna byc właśnie jeszcze aplikacja, ile sie zaoszczedzi nie pijac ;) a ja lampke wina na dobry sen lubialam sobie chlapnac jak już dzieci spaly ;)
Haha no cos w tym jest. Jak paliłam to tez częściej siegalam po piwo. Ost raz piwo mialam w ustach na wakacjach. Cos czuje ze po porodzie jak wypije jedno to szybko sie napierdziele [emoji13]

0d1ysek2w436ny0c.png

Piękny :D
To widzę mamy dość podobny gust ;)

Ja pokoik dziecięcy jako stricte dziecięcy będę aranzowala jak maleństwo "dorosnie" do swojego własnego pokoju. Na razie to będzie wspólne - nasza sypialnia i pokoik maleństwa :)

Układ będę miała mniej więcej taki jak na pierwszym zdjęciu, ale komoda większa i przechodząca w jakąś (jeszcze nie wiem jaką...) zabudowę kaloryfera (ewentualnie dojdzie do kaloryfera, ale tam będzie sam blat, nie wiem jeszcze, coś wymyślę)

Łóżeczko będzie stało przy tej ścianie (fot 2), paski pomalowane nim wiedziałam o ciąży symetrycznie także na przeciwległej ścianie. W najniższym punkcie jest prawie 150cm, więc nie będzie za nisko, do okna od ściany kolankowej ponad 2m,a cała ściana ma długości mniej więcej 4m :)
(podłoga jest bardzo jasna - panele w kolorze bielonego dębu)
61f1341d2b8660251210ce775411d2e9.jpg
f492f12cddde7377ce442e37db6b190f.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

hej,
wstałam tak nie przytomna, że ledwo ogarniam co się około mnie dzieje. Jeszcze do kompletu głowa mnie boli.A żeby było mało to zaczęły mi dziąsła krwawić i porobiły się ranki na nich nie wiedząc czemu :(
Mi dentystka na dziąsła poradzila plukanki z rumianku ( dwa trzy razy dziennie ) :) mam lekko czerwone, czasem leci krew a jak robię to przychodzi...

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Hih staram sie nie myslec ze jestem wampir[emoji23][emoji23]
Mam kumpele wegetarianke jak kestem z nia I jemy cod razem biore cos earzywnego ona wymiotuje jak widzi mieso
Dobra ze mnie kolezanka;)
Też jestem wege, ale nie wymiotuję jak widzę mięso (poza ciążą bo teraz np zapach gotowanego mięsa nieźle nasila mdłości ;))
A warzywa zdrowe ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry