reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam dziewczynki!! Dziekuje bardzo za polecenie mi meliski... Zasnelam w locie i spalam cala noc[emoji1][emoji1][emoji1]

Dzisiaj na 12 mam wizytę [emoji50][emoji50] ale nie spodziewam sie cudów bo na nfz a lekarka ciężka w komunikacji mam tylko nadzieje że wszystko ok i dowiem sie jaka płeć[emoji41][emoji41]

0d1ysek2w436ny0c.png

reklama
Ja nie paląc od pazdziernika, wg aplikacji zaoszczedzilam 664 zl :)
Oj to sporo... Ja nie pale rok a kopcilam paczke dzienniee a w weekendy jeszcze wiecej szlo. Wiec jakbym liczyła ile zaoszczedzilam to dobra wycieczka. Ale powiem szczerze ze nie widze tych zaoszczedzonych pieniedzy. Na fajko szlo 500 zl miesiecznie a w portfelu roznicy nie widze [emoji13][emoji13]

0d1ysek2w436ny0c.png

ja juz tez jestem ale jakos zmeczona nie wyspana nie wiem sama ...
ja tez nie mam zadnej listy jeszcze mniej wiecej wiem co kupic ale narazie nie mam nawet czasu
z ciuszkow kupilam 1 kopmlecik,
2x body
2x spodnie bawelniane i to wszystko jak ogarne sie jakos to wtedy pojade kupic i bodziaki i kafaniki (sa przydatne np u lekrza zeby szybko dziecko rozebrac a potem ubrac - mi przy corcce sie sprawdzily super) zostawiam sobie te zakupy na marzec za tydz w sb mam imreze urodzinowa mja 30stke mam tyle rzeczy do pozalatwiania jeszcze ja nie wiem jak ja to wszytko zalatwie
sorry dzis mam dzien marudzenia

Witam sie z rana :) humor dobry bo opuszczam dzis oddzial wiezienny- czyt.zakazny z synem :D pora do domu

7u22gzu3fqrpf7u3.png

Super! Na pewno już mega się stęskniliście za domem :)

Dziewczyny jadę w niedzielę do chrzesnej syna w odwiedziny. Urodziła 23 stycznia córeczkę;)
Co kupić w prezencie? Ciuszki? Przeciez dziecko zaraz wyrośnie. Myślałam o lezaczku buziaczki takim 3w1 ja miałam przy synu i bardzo sobie chwalę co myślicie?

16udqqmzgjmhetdf.png

Myślę, że bardzo fajny pomysł, może podpytaj ją czego jeszcze nie mają? Wydaje mi się że na prezent fajnie kupić albo coś co się mega przyda albo właśnie jakiś taki super gadżet na który ta osoba sama by nie wydała pieniędzy :)

Powtarzam jutro wyjrzdzam na dwa tyg moge nie byc tu [emoji8][emoji8]macie tu byc

Zakodowane! :D Baw się dobrze, wrzucaj zdjęcia :)

Ja jestem bardzo tolerancyjna jeśli nikt nikogo nie krzywdzi :) i nikt taki mi nie przeszkadza... Ani inna religia, narodowość, inna kultura czy orientacja seksualna :) ja nawet uważam, że jeśli homoseksualisci chcą adoptować dzieci to nie mam nic przeciwko... Lepsze to dla tych dzieci niż dom dziecka :) dwie matki czy dwóch ojców... Ważne, że rodzina :)

f2w39n7303c24ozn.png

Popieram w 100%, szczególnie kwestię adopcji dzieci nawet jeśli są to pary homoseksualne. Wydaje mi się że dom dziecka jest najgorszym wyjściem na świecie :( Nawet nie chcę myśleć, bo od razu łapię doły :(

No nie do konca ja sama ;) licze z mężem :) było 10 papierosów na dzien, moje 2 a jego okolo 8 :) jak dojdziemy do 1000 to pomyslimy o jakiejś przyjemności dla nas obojgu :)

Kurde, mega fajnie to wymyśliliście :) Daj potem znać co to będzie za przyjemność ;) :p :D

Helou.
Dzisiaj przyjeżdża do nas kuzynka M. z włoch, chciała pakować futro bo widziała że idą mrozy :D Zastanawiam się właśnie w jakie fajne miejsca zabrać ją w weekend...

Super! Na pewno już mega się stęskniliście za domem :)

Myślę, że bardzo fajny pomysł, może podpytaj ją czego jeszcze nie mają? Wydaje mi się że na prezent fajnie kupić albo coś co się mega przyda albo właśnie jakiś taki super gadżet na który ta osoba sama by nie wydała pieniędzy :)

Zakodowane! :D Baw się dobrze, wrzucaj zdjęcia :)

Popieram w 100%, szczególnie kwestię adopcji dzieci nawet jeśli są to pary homoseksualne. Wydaje mi się że dom dziecka jest najgorszym wyjściem na świecie :( Nawet nie chcę myśleć, bo od razu łapię doły :(

Kurde, mega fajnie to wymyśliliście :) Daj potem znać co to będzie za przyjemność ;) [emoji14] :D

Helou.
Dzisiaj przyjeżdża do nas kuzynka M. z włoch, chciała pakować futro bo widziała że idą mrozy :D Zastanawiam się właśnie w jakie fajne miejsca zabrać ją w weekend...
Mialam w takim domu praktyki... Więc wiem od podszewki...

f2w39n7303c24ozn.png

Witam sie z rana. Melduje ze wracam do zywych w koncu. Dzieciaki maja mlyn w szkole nowe tematy wiec popoludnia spedzam na tlumaczeniu i sprawdzaniu. Ost. 5 zadan z matmy ponad 1,5 h walkowali! Ale w koncu zalapali. Z angielskiego mieli napisac e-mail to tez musialam spr.pokazac co maja poprawic. Ehhh a jeszcze Mati za czytanie sie zlapal i codziennie z nim tez chwile trzeba siedziec. Jeszcze robote chalpnicza mam,wiec jestem na mega obrotach.

Co do fajek to powiem wam ze z Matim palilam do polowy ciazy....za cholere nie moglam przestac a fajki smakowaly mi wtedy jak cukierki. Teraz nie pale,ale plune sobie w brode ze w ogole zaczelam po porodzie z Matim. Moj D pali. Tesc tez i to w domu. Szkoda gadac ........

Dzis mam usg 3d moze w koncu poznam plec dzieciaczka.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj na 12 mam wizytę [emoji50][emoji50] ale nie spodziewam sie cudów bo na nfz a lekarka ciężka w komunikacji mam tylko nadzieje że wszystko ok i dowiem sie jaka płeć[emoji41][emoji41]

0d1ysek2w436ny0c.png

To czekamy na newsy.. może wreszcie powiększy się grono dziewczynek :)

Fajne! I przy tej cenie można wyjść z naszej ukochanej czerni i kupić coś kolorowego :tak:

reklama
Mialam w takim domu praktyki... Więc wiem od podszewki...

f2w39n7303c24ozn.png

Ja też bywałam w domach dziecka jako wolontariusz dawno temu... tego nie da się "wymazać" z pamięci :(

@oliwka_11, również trzymam kciuki za poznanie płci..!

Co do odrabiania lekcji, to mój młody w sumie nie ma zadawanych prac domowych, taka polityka szkoły że klasy 1-3 uczą się w szkole (ale dlatego, że jest w tej szkole i ma różne zajęcia codziennie od 8.15 do 16-17.30). Mają tylko codziennie czytać. No ale czasami jest np. dyktando i wtedy należałoby coś powtórzyć... we wtorek Fran był u taty, czytam wieczorem maila od nauczycielki, że następnego dnia będzie dyktando. Pytam czy powtarzał? Nie. Dlaczego? "Bo wolałem się bawić" :baffled: Szczerość dzieci zabija czasami :-) :) Takie proste i weź tu znajdź mądrą ripostę... bycie rodzicem to trudna rzecz, bo w sumie go rozumiem ;) :D

Do góry