reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Kawa to moja milosc i pije w kazdej ciazy, cisnienie mam ok wiec nie popadam w paranoje [emoji6] jakbym miala rezygnowac ze wszystkiego co "zakazane" to chyba bym zwariowala ..

7u22gzu3fqrpf7u3.png

U mnie dwie dziennie

reklama
W tym artykule co któras wklejila to pisze , że nie ma 100% pewności zabicia tych wszystkich bakterii mimo obróbki no i jest tam witamina A tak jak w wątrobce której kobiety w ciąży niepowinny spozywac więc nie wiem :D z moim panikarskim podejściem do wszystkiego to nieryzykowalabym bo do lipca chyba bym niezasnela :D
No tak, bakterie w kaszance nie zginą w piekarniku, a w steku zginą?
Albo w sklepowej wędzonej szynce?
Wiem, że teoretyzuję, bo od lat nie jem mięsa, ale - jeśli obróbka termiczna będzie w dostatecznie wysokiej temperaturze i dostatecznie długa, to bakterie na pewno zginą - to te same bakterie, które mogą być w steku przed upieczeniem, albo w np w surowym mięsie mielonym...

Unikanie witaminy A? Jeszcze mi powiedzcie, że napisali, żeby nie jeść marchewki...
OK, nie powinno się suplementować Wit. A w ciąży, nie powinno być jej za dużo, ale odrobina jest niezbędna do normalnej pracy organizmu. Wątróbka nie jest dobra z innego powodu - odkłada się tam wszystko czym zwierzęta były karmione, antybiotyki chemia, itd, ale jak ktoś raz w miesiącu zje coś, gdzie może jest kawałek wątróbki...
Nota bene w jajkach też jest Wit. A, a każdy mówi, żeby w ciąży jeść... ;)

A ja dzisiaj upiekłam... Ciasto marchewkowe ;)
Jeszcze nie wyjęłam z papieru, ale mała foremka zrobiona dla testów zjedzona ;)
728a55af40d70e4207ce6be2251c0577.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Co doczytalam to przybywaly ze 3 strony :D wspolczujr dziewczynom ktorych nie bylo od rana :D

Eszyscy w szoku u mnie ;))ze od raxu po porodzie ciaza i jak to mozliwe ze sie udalo ;)

Slyszalam, ze po po porodzie szybciej zschodzi sie w kolejną ciażę ;)

Dziewczyny czy ma któraś rożek z Pepco? Ostatnio widziałam takie ładne, proste w ładne wzory ale nie kupiłam bo chciałam najpierw zapytać Was o opinię.

Miałam kupić, ale nie chcr unisex :p
A w biedroncr te kocyki ktore kupowalyscie, juz są po 10zl :)

dziewczyny na nfz plomby sa ale czarne za białą jest doplata

U mnie białe, mam czarną z dzieciństwa.

A które kupujecie?? Hortex czy biedronkowe?

0d1ysek27fwlna7d.png

Prosto z pola do zamrażalki :D mam działkę i po trochu zamrazam w sezonie :)

Ehh czy sa jakieś tabletki na sen dla kobiet w ciazy?? Kolejna noc nieprzespana. I znowu od 4 do 7 meczarnia...

0d1ysek2w436ny0c.png
Zabierz sobie troche mojego zmeczenia :(

Koniecznie dobry psychiatra diagnosta! Mąż kolezanki ma problem natury psychicznej i tego nie można sie wstydzić tylko trzeba leczyć. Miałam w pracy dziewczynę ze schizofrenią paranoidalną, pewnego dnia stwierdziła, że czuje się swietnie i odstaiwila leki. Po 2 tygodniach dostala ataku. Akurat byłam obok. Uwierzcie że nie chcecie oglądac człowieka w takim stanie.
Takie otwieranie szufladek z przeszłości co jakś czas i ataki złosci ostatni raz widziałam u mojego znajomego. Ale on wrócił z Afganistanu i miał zespół stresu pourazowego.
Terapia dla par nie zaszkodzi ale najpierw trzeba zrobić porządek ze zdrowiem męża

Moj znajomy ma psychoze i czasem woli sir napic niz wziac leki, jest z nim zwiazanych bardzo duzo nie przyjemnych czasem zabawnych ale strasznych historii. Ostatnia, tragiczna. Ledwo uszedł z zyciem. Rodzice w drugim pokoju, a on sobie po prostu otworzyl okno i wyskoczyl z drugiego pietra na trawnik ... Cale szczescie wybral ta strone mieszkania, bo z drugiego pokoju wyskoczyl by na chodnik.
Po czym na czworaka wrocil do domu, mama mu drzwi otworzyla. Brakowal 1mm do przerwania kregu, niczego go to nie nauczylo.

Zazdroszcze. Ja 2 tyg temu czulam mizianie... I po 10 min skonczylo sie kibelkiem i okazalo sie ze to nie dzidzia [emoji13] cudowny sen sie skonczyl[emoji23][emoji23]

0d1ysek2w436ny0c.png

A podobno nie da sie pomylic ruchow dziecka z niczym innym :D

@klaudiaa975 jak zaczniesz się bawić w malowanie to musisz mieć pewność że odpowiednia dla dziecka farba plus trzeba najpierw chyba zeszlifować to co jest na wierzchu= jak dla mnie mega dużo roboty- wyobraź sobie szlifowanie każdego szczebelka po kolei. Raz odnawiałam meble ogrodowe, szlifowałam stół, drewnianą kanapę i 2 fotele. Ma-sa-kra.

W piatek/sobote ide obejrzec to lozeczko, jest nowe z szuflada i z funkcja przerobienia na lozko. + gratis : przewijak, nowy materac :)
*
jeszcze wroce do Twojego wczesniejszego postu na temat papierosow i wina. Chodzilo mi o to, ze mysle o wroceniu do palenia ale po przestaniu kp. Nie w trakcie :D

SzczęśliwaCiężarna, śliczna ;)
też bym chciała szaleć z zakupami ale powstrzymuje mnie to że nie wiem kim jest Lokator

Gin mi odpisała w sprawie magnezu Slow-Mag B 2x2

Nam moze zrobi prezent na rocznice i sir ujawni za 2 tygodnie :)

Ja od jakiegoś miesiąca non stop pepsi pije tak mi sie chce. Staran sie nie przesadzac bo nie wiem czy mozna ale nigdy na to takiego smaku nie mialam

0d1ysek2w436ny0c.png

Ja tez grzesze z pepsi, ale pare lykow na tydzien. Strasznie mnie ciagnir do gazowanego :(

Ja jeszcze nie i nie wiem czy się nadaje [emoji16] choć pamiątka piękna [emoji16] ale na pewno chce iść na sesje z noworodkiem [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

My tez umowieni. A pozniej w sypialni powiesimy wielkie zdjecie * ciaza-dzidzius *
Jateż nie się nie nadaję, ale planuję, że sesję zrobi mi przyjaciółka. Wtedy jakoś zawsze przyjemniej i luźniej.

Ja dwa lata temu chodzilam na sesje zdjeciowe, moze cos mi zostalo w pamieci, chociaz takie sesje a sesja z malenstwem ❤❤

Znajoma prawniczka.. Krzysztofa :baffled:

Świetne połączenie! :)

Oooo tą przeniczną to też lubię :tak: Widzialaś jakbłkową? Będzie fajna na wiosnę i grille :)

Napisałam że prawie :) To jakiś mega konserwatywny odłam, dla mnie naprawdę hardkorowi...

O kurcze.... współczuję... Mam nadzieję że ty nie złapiesz i że młoda ogarnie sie przed wyjazdem!

Czemu wariatki? Będziesz się ludźmi w sklepie przejmować? ;) Wykorzystaj dopóki ten brzuszek mały,to nie zauważą! :D

O wow... musisz mieć niezły żołądek jak daje radę takim mixom :D

....ja mam przed sobą kiść winogron... ciekawe czy mój żołądek ogarnie to na noc...:confused::confused::confused:

Przypomnialo mi sie

No sa inni ale od dawna sa
Dla mnie najgorsze ze sie nie szczepia I ze nie ucza , mozliwe sami ucza dzieci
Cala reszta ich sprawa ...
no ale sekta nie...

Link do: Amisze – Wikipedia, wolna encyklopedia

Dokl
Wlasnie kto mi da pewnosc , gdyby dali to bym se kupila bo lubie wlasnie z kiszona kap I ziemniakami...
Nic poczekam do czerwca
U mnie na osiedlu jest taki mini sklepik w ktorym sprzedawane jest mieso, kaszanka itp prosto od Pana ktory sie zajmuje zabijanirn zwierzatek :oops: wiec u niego wszystko swierze i sprawdzone.
A moj tesc, K i polowa jego rodziny ( bo same chlopy :D ) sa mysliwymi. Wiec mam dobrego miesa cala zamrazalke. Chociaz w ogole ich nie popieram.

Co doczytalam to przybywaly ze 3 strony :D wspolczujr dziewczynom ktorych nie bylo od rana :D

Slyszalam, ze po po porodzie szybciej zschodzi sie w kolejną ciażę ;)

Miałam kupić, ale nie chcr unisex :p
A w biedroncr te kocyki ktore kupowalyscie, juz są po 10zl :)

U mnie białe, mam czarną z dzieciństwa.

Prosto z pola do zamrażalki :D mam działkę i po trochu zamrazam w sezonie :)

Zabierz sobie troche mojego zmeczenia :(

Moj znajomy ma psychoze i czasem woli sir napic niz wziac leki, jest z nim zwiazanych bardzo duzo nie przyjemnych czasem zabawnych ale strasznych historii. Ostatnia, tragiczna. Ledwo uszedł z zyciem. Rodzice w drugim pokoju, a on sobie po prostu otworzyl okno i wyskoczyl z drugiego pietra na trawnik ... Cale szczescie wybral ta strone mieszkania, bo z drugiego pokoju wyskoczyl by na chodnik.
Po czym na czworaka wrocil do domu, mama mu drzwi otworzyla. Brakowal 1mm do przerwania kregu, niczego go to nie nauczylo.

A podobno nie da sie pomylic ruchow dziecka z niczym innym :D

W piatek/sobote ide obejrzec to lozeczko, jest nowe z szuflada i z funkcja przerobienia na lozko. + gratis : przewijak, nowy materac :)
*
jeszcze wroce do Twojego wczesniejszego postu na temat papierosow i wina. Chodzilo mi o to, ze mysle o wroceniu do palenia ale po przestaniu kp. Nie w trakcie :D

Nam moze zrobi prezent na rocznice i sir ujawni za 2 tygodnie :)

Ja tez grzesze z pepsi, ale pare lykow na tydzien. Strasznie mnie ciagnir do gazowanego :(

My tez umowieni. A pozniej w sypialni powiesimy wielkie zdjecie * ciaza-dzidzius *

Ja dwa lata temu chodzilam na sesje zdjeciowe, moze cos mi zostalo w pamieci, chociaz takie sesje a sesja z malenstwem [emoji173][emoji173]

Taaaa tylko ze niby bylam nieplodna latami I corka z ivf jest ;)) ale fakt moze zaszlam bo szybko zaszlam po porodzie wlasnie;)

Niestety u znajomej nawet porod nie pomogl by znow mogla zajsc naturalnie....
Dziecko to cud[emoji7][emoji173]️

reklama
Do góry