reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

O jakie słodkie pieluchy kolorowe, jak dobrze widzę że to pieluchy? :-)
Tak :) Dorwałam smyku, bawełniane 3pak za 16 zł :)

Zazdroszczę ;)
No i szafa ładna [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dzięki, Ikea my love :D

reklama
Hej dziewczyny :-)
Zazdroszczę Wam tych wszystkich wizyt. Ja miałam ostatnią 9 stycznia a kolejna dopiero 18 kwietnia. Nie wiem jak wytrzymam te 10 tygodni :-|
Plamić przestałam na szczęście a od wczoraj czuję ruchy malucha <3 Nie da się z niczym pomylić :-)
Mąż w zeszłym tygodniu chciał kupować wózek. Muszę go stopować ;-)
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Ja jeszcze mam problem z mdłościami, niestety.

Nigdy nie bylam zwolenniczka cukru wole chipsy frytki paluszki I tak do dzis
Czasem zjsdlam sernik lody ale w ciazy to nie chce mi sie wogole;) tylko paluszki oststnio jablka I kiwi I dzieki bogu

Ja tez tylki slone przed ciaza, tetaz tez zjem frytki paluszki ale chipsy.. Moze garsc na miesiac. A byla to moja milosc :D

Ja mimo ze stara kura wy mlode kurki to I tak sie boje i to druga ciaza powinnam wyluzowac

Jaka tam stara, nie gadaj glupot ;-*

Przeglądam ogłoszenia na olx łóżeczka dziecięce, tym razem chce kupić używane bo i tak za długo nie będzie używane. Podoba mi się kilka z moich okolic i dobra cena ale widzę ze juz w 3 ogłoszeniach jest napisane ze łóżeczko jest przemalowane na biało , niby jakaś farba bezpieczeństwa dla dzieci (pierwotnie inny kolor był) nie wiem co o tym myśleć, czy kupić łóżeczko białe oryginalnie od początku a nie jakieś przemalowane na biało, czy taka farba nic nie zaszkodzi

My kupujemy nowa kolyske/kosz a na pozniej lozeczko mamy od znajomej i tez przemalujemy na bialo, chyba, ze znajde uzywane ale biale ;) ale nie mam pojecia gdzie taka farbe bezpieczna kupic

U nas jest taka pogoda cudna, slonko i 11 stopni. A ja co robie? Leze z moja dwulatka pod kocem. Na 17 mam wywiadowke u starszej cory, wiec wtedy sie rusze troche. Choc wcale mi sie nie chce. Najchetniej bym sobie zasnela [emoji23]

xrotgov3q3o4y33i.png

Zazdroszcze. Jak by u mnie byla taka pogoda to dawno bym byla na spacerze. A jest mgla, plucha.. :(

Hej dziewczyny :-)
Zazdroszczę Wam tych wszystkich wizyt. Ja miałam ostatnią 9 stycznia a kolejna dopiero 18 kwietnia. Nie wiem jak wytrzymam te 10 tygodni :-|
Plamić przestałam na szczęście a od wczoraj czuję ruchy malucha <3 Nie da się z niczym pomylić :-)
Mąż w zeszłym tygodniu chciał kupować wózek. Muszę go stopować ;-)
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Ja jeszcze mam problem z mdłościami, niestety.

Ojj. Biedna :( ja nie moge wytrzymac 4 tygodni.. A jak bys sobie poszla na dodatkowa wizyte ?

Margana, mam pytanie o mgielke solankowa. Udalo mi sie wdychac nosem, ale po chwili mnie boli. Tak samo jak oddycham ustami to boli mnie w klatce. To normalne ?
I chyba dobrze pytam ? Ty polecalas z tego co pamietaj, chyba ze sie myle :D

@klaudiaa975 Sama mogę jedynie jechać na ostry dyżur jeśli coś się będzie działo złego. Do ginekologa (przy szpitalu, jeśli potrzebna jest konsultacja w ciąży) musi mnie skierować położna, jeśli uzna w swojej ocenie, że jest jakiś powód aby taka wizyta się odbyła.
Prywatnie do ginekologa też nie mam jak iść, bo po pierwsze nie prowadzą ciąż (tylko sprawy ginekologiczne nie związane z ciążą) a po drugie u mnie w mieście nawet nie ma ginekologa, który przyjmuje prywatnie :-|
Czuję się jak zawieszona w czasie...

Ciążę prowadzi położna a ona nie widzi sensu częstszych wizyt jak nic się nie dzieje. W II trymestrze nie mam żadnej wizyty, ani żadnych badań (typu mocz, krew itp.)

W Polsce w pierwszej ciąży, miałam wizyty co miesiąc na początku a od 21 tc co 2 tygodnie (ciąża zagrożona) Kilka razy badania krwi i moczu plus 14 x USG. Tutaj to inny świat ;-)

Dziś na obiad była między innymi kapusta :D Małemu smakowało,bo kopie jak szalony, ale dziś w taki inny, łaskoczący sposób :D

Ale piekny brzuszek. U mnie jest chyba cos nie tak. Pojade chyba na ip w tygodniu, nir mam brzucha, tylko taki mini i praktycznir wogole objawow, brzuch tez mnie nie boli. Mysle o najgorszym :/

@klaudiaa975 Sama mogę jedynie jechać na ostry dyżur jeśli coś się będzie działo złego. Do ginekologa (przy szpitalu, jeśli potrzebna jest konsultacja w ciąży) musi mnie skierować położna, jeśli uzna w swojej ocenie, że jest jakiś powód aby taka wizyta się odbyła.
Prywatnie do ginekologa też nie mam jak iść, bo po pierwsze nie prowadzą ciąż (tylko sprawy ginekologiczne nie związane z ciążą) a po drugie u mnie w mieście nawet nie ma ginekologa, który przyjmuje prywatnie :-|
Czuję się jak zawieszona w czasie...

Ciążę prowadzi położna a ona nie widzi sensu częstszych wizyt jak nic się nie dzieje. W II trymestrze nie mam żadnej wizyty, ani żadnych badań (typu mocz, krew itp.)

W Polsce w pierwszej ciąży, miałam wizyty co miesiąc na początku a od 21 tc co 2 tygodnie (ciąża zagrożona) Kilka razy badania krwi i moczu plus 14 x USG. Tutaj to inny świat ;-)

Wspolczuje. :o
Zacofani jacys.. Trzymaj sie. W takim razie musisz uzbroic sie w cierpliwosc :-*

reklama
Ale piekny brzuszek. U mnie jest chyba cos nie tak. Pojade chyba na ip w tygodniu, nir mam brzucha, tylko taki mini i praktycznir wogole objawow, brzuch tez mnie nie boli. Mysle o najgorszym :/
Ja nie mam w ogóle objawów, bolu brzucha, nic. Też się martwię. Sama w sobie nie byłam szczupła, i spyrke miałam mala.. I nadal mam a brzucha ani widu ani słuchu. Wizyta w środę.
Jeśli dobrze pamiętam pisałaś ze jesteś szczupła. Może tak ci zostanie :) nie martw się na zapas. Jeśli faktycznie Cię to martwi to się wybierz. Będziesz spokojniejsza. Ale myślę że jak wróci Twój facet bo kilku tygodniach zauważy różnice :)

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry