reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Czyli praktycznie jak ja.. ;)
A euthyrox masz w takiej samej dawce co przed ciążą czy wyższej?
U mnie zmiana ze 100 na 125..

Do tego robiłam jeszcze czasem żelazo, bo bałam się, że po krwawieniach, w ciąży, itd mogę mieć problemy, ale na szczęście wszystko jest ok, hemoglobina ostatnio 14,żelazo wysoko :)
A tsh po zwiększeniu dawki euthyroxu 1,39 :D

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja jestem już ciekawa jak tam mój poziom TSH :p jutro się dowiem na wizycie, oby spadło :)

reklama
Ja listę z wyprawkę zacznę robić kwiecień /maj, termin mam dopiero na 25 lipiec więc jeszcze kupę czasu mam na wszystko ;-) a jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka maści kremy emolienty do kąpieli itp to dostane pewnie wszystko za darmo, męża chrzestna jest kierownikiem apteki także tego mi nie zabraknie, przy synku miałam tyle wszystkiego że potem oddawalam innym mamom jak kupowały ciuszki ode mnie po synku. Także duży plus że mam taką osobę:-)a zakupy to pewnie zrobię przez internet dla siebie takie to szpitala, nie lubię stać w kolejkach chodzić po sklepach no chyba ze mi się odmieni :-)

A ja wlasnie wole isc do sklepu, obejrzec, przymierzyc :)
A wyprawkr juz sobie rozpisalam zeby od lutego pomalu zaczac kupowac a nie na ostatnia chwile, bo jeszcze meblowanie nam zostalo w mieszkaniu i chyba luty/marzec kupimy szafe na przedpokoj zeby tu od mamy pozabierac zimowe rzeczy i schowac tam w mieszkaniu. Wtedy tu zrobi sie wiecej miejsca dla dzidzi :)

Czyli praktycznie jak ja.. ;)
A euthyrox masz w takiej samej dawce co przed ciążą czy wyższej?
U mnie zmiana ze 100 na 125..

Do tego robiłam jeszcze czasem żelazo, bo bałam się, że po krwawieniach, w ciąży, itd mogę mieć problemy, ale na szczęście wszystko jest ok, hemoglobina ostatnio 14,żelazo wysoko :)
A tsh po zwiększeniu dawki euthyroxu 1,39 :D

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja przed ciaza mialam tarczyce ksiazkowa. Dopiero w ciazy mi sfiksowala, biore euthyrox 50 raz dziennie. Ale na ostatnich badaniach ladnie spadla, wiec sie tym nie martwie. Morfologie, mocz tez mam wyniki w normie. Jedynie ten nieszczesny cukier, ale i to jest do wytrzymania :)

xrotgov3q3o4y33i.png

Jak ladnie to wyglada :) tez bym chciala osobny pokoik dla dziecka zeby mialo swoja szafe, ale chyba tylko starczy miejsca na komode i ustapie pare polek w szafie, najwyzej dorobie polek w bocznej szafie gdsie wisza kurtki :)
Dla maluszka chyba lepiej połączyć pokój z waszą sypialnią, a własny pokój jak trochę już porośnie ;)
Ja też tylko komoda, choć na razie tylko w planach, ale sypialnia też na razie "goła"...
No ale parę miesięcy jeszcze mam ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dla maluszka chyba lepiej połączyć pokój z waszą sypialnią, a własny pokój jak trochę już porośnie ;)
Ja też tylko komoda, choć na razie tylko w planach, ale sypialnia też na razie "goła"...
No ale parę miesięcy jeszcze mam ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Tu u mamy zamierzamy byc z 3 miesiace a pozniej sie przenosimy do siebie. I do tego czasu chcemy umeblowac juz mieszkanie do konca. Mamy dwa pokoje, salon i sypialnie w ktorej bedziemy spac z dzieckiem tak do 2/3 lat a poznien przenosimy sie do salonu. Chyba, ze znajdziemy cos wiekszego :)

Ale tez szkoda nam bedzie tego mieszkania, bo robimy je od podstaw po swojemu.

reklama
Do góry