reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale piekny brzuszek. U mnie jest chyba cos nie tak. Pojade chyba na ip w tygodniu, nir mam brzucha, tylko taki mini i praktycznir wogole objawow, brzuch tez mnie nie boli. Mysle o najgorszym :/
A w którym tyg jesteś? U mnie też nie ma brzucha jeszcze (15 tc) Chodzę w swoich normalnych rzeczach, spodniach. Zapinam się bez problemu, w kurtce mam jeszcze luz. Tak samo w koszulach. Mam w pasie -1cm w porównaniu do czasu sprzed ciąży. U mnie pierwsza ciąża bardzo długo nie była widoczna (nie kupiłam żadnych ciążowych ciuchów. Kiedy brzuszek zaczął mi przeszkadać to był już 38 tc i za 6 dni urodził się synek. Ale był mały, donoszony z wagą 2880 g.)

reklama
Ja nie mam w ogóle objawów, bolu brzucha, nic. Też się martwię. Sama w sobie nie byłam szczupła, i spyrke miałam mala.. I nadal mam a brzucha ani widu ani słuchu. Wizyta w środę.
Jeśli dobrze pamiętam pisałaś ze jesteś szczupła. Może tak ci zostanie :) nie martw się na zapas. Jeśli faktycznie Cię to martwi to się wybierz. Będziesz spokojniejsza. Ale myślę że jak wróci Twój facet bo kilku tygodniach zauważy różnice :)

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom

Wraca 4 dni przed wizyta, moze w ciagu dwoch tygodni cos brzuch podrosnie bo jak narazie to jestem po prostu plaska..
Znam wiele dziewczyn ktore nawet w 6 miesiacu maja maly brzuszek alr tak troche to martwi jak widze brzuchy dziewczyn, takir ladnr kuleczki.. Po 4 tygodniach idziesz ? :)

Dziś na obiad była między innymi kapusta :D Małemu smakowało,bo kopie jak szalony, ale dziś w taki inny, łaskoczący sposób :D
Halo brzusio fajny :)))

p19u3e3kuhiw9hfo.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

A w którym tyg jesteś? U mnie też nie ma brzucha jeszcze (15 tc) Chodzę w swoich normalnych rzeczach, spodniach. Zapinam się bez problemu, w kurtce mam jeszcze luz. Tak samo w koszulach. Mam w pasie -1cm w porównaniu do czasu sprzed ciąży. U mnie pierwsza ciąża bardzo długo nie była widoczna (nie kupiłam żadnych ciążowych ciuchów. Kiedy brzuszek zaczął mi przeszkadać to był już 38 tc i za 6 dni urodził się synek. Ale był mały, donoszony z wagą 2880 g.)

No ja spodni z guzikiem nir zakladam bo sie nie zapne, dzisiaj 14+2. Zobaczymy, moze tak bedzie u mnie, ze ciaza bedzie malo widoczna. Gdybym miala pewnosc, ze jest wszystko wporzadku to rozmiar brzucha by mi nie przeszkadzal. Tylko ciezko jest u nas z ta IP.. Klada odrazu na oddzial i nie potrzebny stres. Mogly by sie juz zaczac ruchy :(:/

Wraca 4 dni przed wizyta, moze w ciagu dwoch tygodni cos brzuch podrosnie bo jak narazie to jestem po prostu plaska..
Znam wiele dziewczyn ktore nawet w 6 miesiacu maja maly brzuszek alr tak troche to martwi jak widze brzuchy dziewczyn, takir ladnr kuleczki.. Po 4 tygodniach idziesz ? :)
Tak, ostatnia wizytę miałam 4 tygodnie temu, ale 3 miałam prenatalne. Ciężko wytrzymać.
Następna wizyta tak mi wypada że męża nie będzie, a bardzo chce iść, więc będę musiała ja przełożyć, mam nadzieję że uda się na tydzień wcześniej niż później, zawsze lepiej czekać 3tyg niż 5. No i w sumie po drodze trafia się połówkowe. Ale faktycznie to czekanie jest stresujące. Milion myśli w głowie. Doskonale rozumiem Twoje obawy.

Tak, ostatnia wizytę miałam 4 tygodnie temu, ale 3 miałam prenatalne. Ciężko wytrzymać.
Następna wizyta tak mi wypada że męża nie będzie, a bardzo chce iść, więc będę musiała ja przełożyć, mam nadzieję że uda się na tydzień wcześniej niż później, zawsze lepiej czekać 3tyg niż 5. No i w sumie po drodze trafia się połówkowe. Ale faktycznie to czekanie jest stresujące. Milion myśli w głowie. Doskonale rozumiem Twoje obawy.

To Ci zlecialo i tak, chwila i bedzie sroda :) no tak, moj teraz bedzie pierwszy raz ze mna a na polowkowe ciekawe czy zjedzie, pewnie tez bede przekladala.

No ja spodni z guzikiem nir zakladam bo sie nie zapne, dzisiaj 14+2. Zobaczymy, moze tak bedzie u mnie, ze ciaza bedzie malo widoczna. Gdybym miala pewnosc, ze jest wszystko wporzadku to rozmiar brzucha by mi nie przeszkadzal. Tylko ciezko jest u nas z ta IP.. Klada odrazu na oddzial i nie potrzebny stres. Mogly by sie juz zaczac ruchy :(:/
Ja jeszcze chodzę w spodniach na guzik do tego pasek. Biustonosze też noszę swoje i są ok. Generalnie po sylwetce ciąży nie widać. Ja w pierwszej ciąży czułam ruchy w 19 tc. Nie martw się na zapas :-* Kiedy masz kolejną wizytę? A gdybyś zrobiła sobie prywatnie USG? Zobaczyłabyś, że z maluchem wszystko dobrze. Stres teraz nie jest wskazany.

Ale piekny brzuszek. U mnie jest chyba cos nie tak. Pojade chyba na ip w tygodniu, nir mam brzucha, tylko taki mini i praktycznir wogole objawow, brzuch tez mnie nie boli. Mysle o najgorszym :/
jeszcze zdąży Ci urosnać , narazie sie ciesz ze masz mały, potem do lata mozesz jeszcze narzekac co taki duzy a jak upaly beda to i tak ciezko :) ja mam juz duzy a co bedzie do lipca a termin dopiero mam na 25
zdjecie robione dzsiaj jak sie tam nie ciesze ze juz taki duzy bo do lata bede hipopotamem
IMG_20180129_154133.JPG

Załączniki

• IMG_20180129_154133.JPG
    IMG_20180129_154133.JPG
    541,7 KB · Wyświetleń: 294
Ja jeszcze chodzę w spodniach na guzik do tego pasek. Biustonosze też noszę swoje i są ok. Generalnie po sylwetce ciąży nie widać. Ja w pierwszej ciąży czułam ruchy w 19 tc. Nie martw się na zapas :-* Kiedy masz kolejną wizytę? A gdybyś zrobiła sobie prywatnie USG? Zobaczyłabyś, że z maluchem wszystko dobrze. Stres teraz nie jest wskazany.

Biustonosze tez nosze te same, jedynie jest pelniej w staniku ale zeby kupic o rozm wiekszy to by odstawal z powietrzem w srodku :D

Na wizyty chodze prywatne, nie ma miejsc wczesniej nawet do innego lekarza. Bo jest ich malo a kobiet w miescie sporo :/ a na nfz juz wiele razy mnie nastraszyli i lezalam nie potrzebnie w szpitalu.

Kolejna wizyte mam 13ego lutego. Moze doczekam i nie zwariuje :D

reklama
jeszcze zdąży Ci urosnać , narazie sie ciesz ze masz mały, potem do lata mozesz jeszcze narzekac co taki duzy a jak upaly beda to i tak ciezko :) ja mam juz duzy a co bedzie do lipca a termin dopiero mam na 25
zdjecie robione dzsiaj jak sie tam nie ciesze ze juz taki duzy bo do lata bede hipopotamemZobacz załącznik 837328

Masz malutki brzuszek :) przynajmniej na tym zdjęciu:) jak Ty mówisz że przy takim brzuszku będziesz hipopotamem to kim w takim razie będę Ja? Hahaha :D

Do góry