reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja właśnie mam ciągoty do slodkiego ale do kwaśnego i slonego troche też . Pisałam tu kiedyś że sobie maczałam ogórki kwaszone w lodach i sie zajadałam. Od mięsa totalnie mnie odrzuciło. Jestem idealnym przykładem na to, że w takie rzeczy się nie wierzy, bo wgl zabobonów powinnam miec dziewczynkę a bede miała chłopca :)

Tez mam ostatnii ochote na kwasne, ale nir moge. Zaraz mnie jezyk tak piecze, ze nie moge sobie poradzic :/
No wlasnie, ale zazwyczaj sie tak gada zeby sobie pogadac :)

reklama
To ciekawie mozesz miec :D ja za slodyczami przed ciaza nie przepadalam alr nie wypilabym gorzkiem herbaty lub nie slodkiego ciasta od czasu do czasu albo lodow bez dodatku slodyczy :o
Można sobie podobno wcisnąć cytrynę, albo glukozę smakowa kupić. Ja tym razem chyba przyniosę też swój kubeczek, bo ostatnio jak mi panie do takiego najtańszego plastiku wrzątku nalały, to mi się zrobiło niedobrze.

Czy bola was jajniki ? Mam lekkoe bole jak na okres , nie pamoetam juz czy tak bylp z Nicole
Wxielam paracetamol jedna500 mg
Mnie nie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ile kosztowala ? To pewnie prywatnie tyle samo tyle, ze mi dadza. A trzeba na czczo ?
Jakieś grosze, napewno poniżej 10 zł, dokładnie nie pamiętam bo ja to robiłam w 2014 roku :-)to taki proszek one potem rozpuszczają w wodzie. Nie pamiętam właśnie czy trzeba na czczo ale ja zawsze wolałam iść na czczo pamiętam na każde pobranie krwi itp.

Czytam was od 20min, nadrabiam to co się od tej 5 rano natworzyło, a tu mi tylko stron przybywa i odpuściłam:D Nadrobię południu:D

@Onaszczesliwa2018 co do ślubu cywilnego w niedzielę, myślę że nie będzie problemu. W Końcu od jakiegoś czasu można śmiało korzystać ze ślubu poza urzędem stanu cywilnego bez jakichkolwiek problemów, więc myślę że skoro miejsce nie stanowi problemu to i dzień tygodnia. U mnie akurat duża większość po ślubie kościelnym, ale koleżanka brała cywilny w sb o 19, a to też nie są godziny urzędowania urzędników, a ślub się odbył:):)

Nie wiem czy temat się zmienił co do chrztu, ja o tym póki co nie myślę, ale wiem ze chrzestnymi będą nasi świadkowie - mój brat i bratowa męża. Ja mam tylko młodszego brata bez ożenku, a mąż brata z żonką, więc wybór prosty. A do drugiego dziecka nie czuje stresu bo mam super rodzinkę i dużą:) Więc raczej problem kogo wziąć pod względem wyboru. Mam nawet wujka z ciocią (7 lat starszych ode mnie). Chrześniak mojego męża siedzi w ławce z moim kuzynem:) Taki psikus:D

Ja wizytę mam w środe o 13.40. Denerwuje się. Na dodatek zostałam bez samochodu i męża na tą chwilę, i muszę mamę fatygować. Trochę mnie to denerwuje:D Ponoć mam nie mieć usg, ale samego Dopplera ( to to samo co ktg?). Jedyne co mnie zastanawia, oprócz fobii że coś jest nie tak, to to że mam dość paskudną torbiel na jajniku, która cudownie miała się wchłonąć do 16tyg, i miałam o niej nie myśleć. W sumie nie myślę, ale jak bez usg sprawdzić czy jej nie ma?:D

Ostatnia edycja:
reklama
To musze rozplanowac to wszystko, bo zjem rano sniadanie pozniej zupa i drugie danie zazwyczaj ×2 i kolacja. Wiec duzo nie jeem i watpie, zebym dostarczala wszystkich potrzebnych skladnikow :/
Zdecydowanie [emoji106]
Są tabele z zawartosciami różnych składników odżywczych, które bardzo pomagają - eliminując z diety jakiś składnik, bez względu na powód eliminacji (odrzucenie w ciąży, alergia, inne powody), trzeba go jakoś zastąpić

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry