reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzisiaj mialam wizyte i lekarz tak tylko chwile ucheycil i zrobil zdj i wyglada na siusiaka wiec raczej u nas drugi chłopak ;)
O...to gratulacje!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Haha nie lekarz nie ma z tym nic wspólnego dziewczyny pisały tutaj gdzieś o tym że na plecach się niepowinno i tak sobie wbilam do głowy:D jestem ekspertem w utrudnianiu sobie życia:D :D ale tak już mam jak usłyszę to momentalnie koduje i się "stosuje " chociaż w wielu sprawach pewnie to tylko wymysły i zabombony no ale już taki że mnie typ człowieka;D

Jezcze mozesz bo potem sama nie bedziezz w stanie na plecach nyny bo dzidzia gniecie narzady[emoji13][emoji13]

Jestem osobą niewierzącą wiec mam tylko ślub cywilny. Przyjaciólka chciała mnie na świadkową. TO tłumaczyłam jej że to dla niej pewnie ważne wydarzenie ale ja jestem niewierząca. Uparła się i koniec jak ksiądz się dowiedział że mam tylko ślub cywilny, to zacząl mi prawić kazania że żyję w ogromnych grzechu, Bóg nigdy nie da mi dzieci i chciał mnie kropić wodą święconą :D Oczywiście świadkową nie zostałam...

Mnie odrzucilo całkowicie. Nawet plasterka szynki na kanapce nie zjem. Ostatnio robiłam pizzę to tylko na pół kładlam szynke, bo ja bym wygrzebywala...

Jeśli chodzi o ciąże to tak :) Ryzyko poronienia po badaniach prenatalnych na których nie wykryto nieprawidłowości spadło do mniej niż 0,1%. Ja moje obydwie wizyty na IP zaliczyłam po prenatalnych, i 2 trymetrze który miał być taki super :D

My będziemy mieć synka i mięsa nie tknę

Mi bardzo pomaga naprawdę. Łatwiej zasypiam i wgl taki spokojniejszy sen mam. I mniej mnie kręgosłup boli :)

Witam się z Wami w 5 mięsiącu... Jak ten czas szybko leci :) Dopiero co siusiałam na test, a tu zaraz połowa ciąży :)

Mnie odrzucilo od slodkiego tylko

Okropnosc.. Ale to bardzo wazne badanie. I przepic pewnie tez nie mozna ?
Do glukozy można dodać trochę soku z cytryny żeby było mniej słodkie ale i tak okropnie słodkie mimo to. Ja w poprzedniej ciąży bo wypiciu ledwo do łazienki zdążyłam dobiec tak mnie zemdlilo a do tego byłam na czczo, niestety jak się zwymiotuje trzeba na drugi dzień znów robić i znów to pić :-/ chodziłam na NFZ i glukozę sama musiałam kupić a pielęgniarki tylko rozrabialy to w kubku

reklama
Macie rozpisaną wyprawke ? Ja ostatnio wypisalam co trzeba kupic, a pozniej co spakowac dla dziecka i dla siebie.
Mam nadzieje, ze o niczym nie zapomnialam :D najgorzej jest z tymi puderkami, mascmi, gazikami itp

Do góry