reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

U mojego tez sami chlopcy, dlatego K i cala jego rodzina marzy w koncu o dziewczynie. Jak bylismy w swieta w odwiedziny u rodziny z jego strony to caly dom biegajacych chlopaczkow, nir ma ani jednej dziewczynki. Heh. Dlatego tez watpie zeby nam sie corka urodzila :(

A co do jedzenia, to martwie sie troche bo nigdy nie jadlam i w ciazy tez sie zmusic nie moge : bialego sera, mleka itp. A tego powinnam jesc duzo dla dziecka :(
Ważne, żebyś zwracała uwagę na to, co i ile jeść, żeby dostarczyć odpowiednią ilość wapnia itd.
Mleko uht tak naprawdę jest bezwartościowe, weganek w ciąży, rodzących zdrowe dzieci jest mnóstwo, alergiczek z nietolerancją laktozy czy alergią na jajka też, więc - nie ma czegoś takiego, że w ciąży trzeba jeść to i to - trzeba dostarczyć potrzebne składniki, ale gdzie indziej też są (ewentualnie zamiast zjeść trochę sera będzie trzeba zjeść więcej czego innego)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Wgl co do szczepień to coś Wam opowiem :D Moja przyjaicoołka pracuje w przedszkolu. I opowiadała mi przed świetami, że przyszła do nich jedna matka z awanturą, że co oni sobie wyobrażają, że przyjmują szczepione dzieci. Zaczęła wywody jakie to wszystko jest zle a na koniec trzaskając drzwiami dodała "Zabieram stąd mojego Sebastianka, bo te szczepione dzieci zarażą go autyzmem!" :D

O Matko :/ czasami zastanawiam się czy ludzie są tak głupi czy tylko takich grają:/

Do glukozy można dodać trochę soku z cytryny żeby było mniej słodkie ale i tak okropnie słodkie mimo to. Ja w poprzedniej ciąży bo wypiciu ledwo do łazienki zdążyłam dobiec tak mnie zemdlilo a do tego byłam na czczo, niestety jak się zwymiotuje trzeba na drugi dzień znów robić i znów to pić :-/ chodziłam na NFZ i glukozę sama musiałam kupić a pielęgniarki tylko rozrabialy to w kubku

Ile kosztowala ? To pewnie prywatnie tyle samo tyle, ze mi dadza. A trzeba na czczo ?

Ważne, żebyś zwracała uwagę na to, co i ile jeść, żeby dostarczyć odpowiednią ilość wapnia itd.
Mleko uht tak naprawdę jest bezwartościowe, weganek w ciąży, rodzących zdrowe dzieci jest mnóstwo, alergiczek z nietolerancją laktozy czy alergią na jajka też, więc - nie ma czegoś takiego, że w ciąży trzeba jeść to i to - trzeba dostarczyć potrzebne składniki, ale gdzie indziej też są (ewentualnie zamiast zjeść trochę sera będzie trzeba zjeść więcej czego innego)

0d1yrjjgtd95fou3.png

To musze rozplanowac to wszystko, bo zjem rano sniadanie pozniej zupa i drugie danie zazwyczaj ×2 i kolacja. Wiec duzo nie jeem i watpie, zebym dostarczala wszystkich potrzebnych skladnikow :/

Mnie odrzucilo od slodkiego tylko
Ja właśnie mam ciągoty do slodkiego ale do kwaśnego i slonego troche też . Pisałam tu kiedyś że sobie maczałam ogórki kwaszone w lodach i sie zajadałam. Od mięsa totalnie mnie odrzuciło. Jestem idealnym przykładem na to, że w takie rzeczy się nie wierzy, bo wgl zabobonów powinnam miec dziewczynkę a bede miała chłopca :)

reklama
Do góry