reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witamy w 5 miesiącu:) śluby cywilne w niedzielę hm może gdzieś się odbywają u mnie na pewno urząd zamknięty i takiej opcji niema , może zadzwoń zapytać jak u Ciebie to wyglada :) A u dzidzi na pewno wszystko ok ja myślałam, że czuje ruchy od jakiegoś czasu a na ostatniej wizycie lekarka powiedziała , że mały jest z tylu i po 20 tyg dopiero zacznę czuć także nie wiem który mój narząd płatal takie figle , że się ludzilam :D p.s bo było to uczucie którego " nigdy nie czułam " wcześniej , ale lekarka stwierdziła , że też nigdy wcześniej nie byłam w tak zaawansowanej ciąży i nieprzesuwaly mi się wszystkie narządy w celu zrobienia miejsca dla Dzidziusia:D więc spokojnie a twój też pewnie z tylu się chowa tak jak mój:D
Moje tez sie z tylu chowa, tylko czasem wylazi na przod[emoji6] Bardzo rzadko czuje ruchy, ale to pewnie dlatego, ze lozysko mam na przedniej scianie. O wlasnie...o lozysko musze zapytac w srode czy jest dobrze umiejscowione, bo na prenetalnym bylo nisko, ale to jeszcze bylo za wczesnie do oceny.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Dziewczyny a jak u Was ze spaniem w nocy? Zdarza mi się budzić w nocy ale szybko zasypiam, jednak zastanawiam się czy spanie na prawym boku lub na plecach może zaszkodzić dziecku? Niby powinno się spać na lewym boku ale nie wiem ile w tym prawdy.

Tak my też po rozwodach :) To była najlepsza decyzja w moim małżeństwie jaką podjęłam - zakończenie go, bo mój eks mąż to totalna porażka, narcyz, cham, do tego tyran i można by jeszcze długo wymieniać jego wspaniałe cechy. Szkoda tylko, że to wszystko najczęściej wychodzi dopiero po ślubie.

Mój ex potrafił być mega złośliwy, perfidny i zajadały- ale to się najbardziej ujawniło w trakcie rozwodu. A w pewny momencie okazało się że naprawdę nie powinniśmy być razem, w żyicu nie mielibyśmy wspólnego szczęśliwego życia... ja nie wiem jak myśmy się dobrali, naprawdę. I ślubu nie brałam z powodu ciąży... eh.

Witam wszystkie mamusie [emoji4] przez remonty mieszkania nawet nie mam kiedy do was zajrzec... Nie wspomne o nadrobieniu.
Pewnoe wiekszosc z was już zna płeć maluszka ja dopiero mam wizytę w czwartek po miesięcznej przerwie i juz się nie moge doczekać

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

To trzymam kciuki żeby płeć się ujawniła!

Dziewczyny a jak u Was ze spaniem w nocy? Zdarza mi się budzić w nocy ale szybko zasypiam, jednak zastanawiam się czy spanie na prawym boku lub na plecach może zaszkodzić dziecku? Niby powinno się spać na lewym boku ale nie wiem ile w tym prawdy.
Spij tak żeby ci było wygodnie. Ja spie na prawym i lewym boku a zdarza sie tez na plecach. Wazne zeby nie na brzuchu.
Ja zawsze w nocy sie budze i nie spie po killa godzin i pozniej rano nadrabiam. Od kiedy zaszlam w ciążę mam bardzo płytki sen i kazdy szmer mnie budzi.

0d1ysek28wvveebd.png

Co do spania to ja dziś w nocy śpię śpię i z reguły na boczkach jednym albo drugim a dziś się obudziłam patrzę a ja na plecach i zaczelam się w myślach sama wyzywać co ja wyprawiam że przecież nie wolno na plecach spać taka na pół przytomna , ale pamiętam to :D

Ja śpię na lewym i na prawym boku inaczej nie dała bym rady bo budzę się w nocy z bolący bokiem i tak zmieniam kilka razy w nocy a na plecach nie mogę już spac jakoś mi taktoś ciężko a tak mi tego brakuje

reklama
Do góry