G
gosc12
Gość
Smoczki (o ile w ogóle będę używać) butelki, pieluszki i laktator to nie wyobrażam sobie używanych.
Ja tez, tylko nowe tylko zastanawiam sir czy Avent czy Loveli
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Smoczki (o ile w ogóle będę używać) butelki, pieluszki i laktator to nie wyobrażam sobie używanych.
Dziękuję Ci za pomysł bo sama bym nie wpadła na to a zawsze mi się te większe łóżeczka ala domki podobały.
A ja sie ciagle zastanawiam co kupic. Bo u mamy nie ma za duzo miejsca w mojej sypialni chociaz na lozeczko na pewno by sie znalazlo. Ale chcialabym miec dziecko blisko lozka w nocy, a do lozeczka musialabym wstawac. Wiec pomyslalam o kolysce/koszu mojzesza na te 3/4 miesiace kiedy bedziemy mieszkac u mamy. A lozeczko wziac od znajomych zwykle biale na pozniej do naszego mieszkania. Czy lepiej odrazu kupic lozeczko .. No nie wiem![]()
Nie dziwię Ci się. To było naprawdę podłe ze strony tej kobiety. Pracownicę jestem w stanie zrozumieć, w końcu każdy chce dla siebie jak najlepiej. Tylko jeśli jest tak jak mówisz to niestety trafi z deszczu pod rynnę. Trzymam kciuki za szybkie znalezienie pracownika.jak wiecie mam swoj sklep butik mam tez pracownice bardzo fajna dziewczyna naprawde zawsze doradzila uczciwa itd.. pracujje od 10-17 w tyg sb 9-13 wiec naprawde nie miala zle do tego wyplata ok 1700,00 zł jak na sklepik z ubraniami i warunki to fajnie zarabiala wg mnie moje miasto nie jest wielkie ok 20 tys ludzi ale szybko sie rozeszlo chyba ze sklep idzie dobrze ze jest dobra pracownica bo naprawde klientki wracaly do niej nie jestem jakaś heterą szefową bardzo jąceniłam wyplata na czas wolne zawsze kiedy chciala wyobracie sobie ze przyszla do mnie do sklepu wlascicielka konkurencji - jako klienta zobaczyla jak ta moja obsluhuje i zaproponowala jej prace!!!! wiedząc ku...wa ze jest moja jedyna pracownica a ja jestem w ciazy naobiecywala jej gruszek na wierzbie ktore nie sa do spelnienia i w srode moja pracownica oznajmila mi ze dostala taka ofertę ale taką k...wa oferte ze bedzie zalowac jak nie skorzysta i wszystko byloby ok kazdy ma prawo wyboru ale ja sie pytam jakim trzeba byc hu..jem ze wykrasc pracownika nabiecywac mu cos wiedzac ze jestem w ciazy i nie dam rady byc w sklepie powiem wam tak sie poplakalam nerwy cala noc nie spalam teraz szukam innego pracownika cv, rozmowy musze wszystko ogarnac do 1 lutego kij z pracownica ze jest nie lojalna ale znam tamta wlascicielke i wiem ze oszukuje i tam nikt dluzej niz mieisiac nie pracowal ja zostalam na lodzie a najgorsze ze znow kogos wyszkolic zaufac itd.. w 80% od pracownika zalezy sprzedaz wiec jak nie trafie na odpowiednia osobe to sklep napewno sie nie utrzyma jestem tak zla jak mozna byc takim pustakiem nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby isc komus ukrasc pracownika i to kobieta kobiecie powiem wam nie mam słow naprawde...
Pewnie tylko ja póki co w sprawie dekoracji mam pustkę w głowieCała przyjemność po mojej stroniebędziemy potem wrzucać zdjęcia dekoracji do wzajemnego inspirowania się
![]()
Łóżeczko piękne, też takie chcę - już zapisałam zdjęcieTak, takie właśnie jak w większości są dla większych dzieci, ale znalazłam ze STOKKE propozycję od niemowlaka do 5latka, więc popytam znajomego stolarza czy by nie wyczarował![]()
Link do: Stokke[emoji768] Home[emoji769] łóżko
Chcę takie samo i koniec!![]()
![]()
Tak myślałam, bo szczerze mówiąc gdybym miała teraz coś urządzać, to chyba szalałabym bardziej niż w dziecięcychAle u nas pewnie jeszcze rok- 1.5 zanim zaczniemy urządzanie
![]()
A komplet jest czaderski! Ten napis mnie rozwalił
@Marika92, taka słodko gorzka ta historia... ale zakończenie magiczne <3
Naprawdę kiepsko się zachowała może da się jakoś zatrzymać pracownicę? Masz możliwość, żeby zaproponować podwyżkę?jak wiecie mam swoj sklep butik mam tez pracownice bardzo fajna dziewczyna naprawde zawsze doradzila uczciwa itd.. pracujje od 10-17 w tyg sb 9-13 wiec naprawde nie miala zle do tego wyplata ok 1700,00 zł jak na sklepik z ubraniami i warunki to fajnie zarabiala wg mnie moje miasto nie jest wielkie ok 20 tys ludzi ale szybko sie rozeszlo chyba ze sklep idzie dobrze ze jest dobra pracownica bo naprawde klientki wracaly do niej nie jestem jakaś heterą szefową bardzo jąceniłam wyplata na czas wolne zawsze kiedy chciala wyobracie sobie ze przyszla do mnie do sklepu wlascicielka konkurencji - jako klienta zobaczyla jak ta moja obsluhuje i zaproponowala jej prace!!!! wiedząc ku...wa ze jest moja jedyna pracownica a ja jestem w ciazy naobiecywala jej gruszek na wierzbie ktore nie sa do spelnienia i w srode moja pracownica oznajmila mi ze dostala taka ofertę ale taką k...wa oferte ze bedzie zalowac jak nie skorzysta i wszystko byloby ok kazdy ma prawo wyboru ale ja sie pytam jakim trzeba byc hu..jem ze wykrasc pracownika nabiecywac mu cos wiedzac ze jestem w ciazy i nie dam rady byc w sklepie powiem wam tak sie poplakalam nerwy cala noc nie spalam teraz szukam innego pracownika cv, rozmowy musze wszystko ogarnac do 1 lutego kij z pracownica ze jest nie lojalna ale znam tamta wlascicielke i wiem ze oszukuje i tam nikt dluzej niz mieisiac nie pracowal ja zostalam na lodzie a najgorsze ze znow kogos wyszkolic zaufac itd.. w 80% od pracownika zalezy sprzedaz wiec jak nie trafie na odpowiednia osobe to sklep napewno sie nie utrzyma jestem tak zla jak mozna byc takim pustakiem nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby isc komus ukrasc pracownika i to kobieta kobiecie powiem wam nie mam słow naprawde...
Mój pasjonuje się amatorsko stolarką, warsztat ma nieźle wyposażony, więc - niech działaW sumie jakbym się uparła to sama bym dała radę ogarnąćnie wygląda to na nic trudnego, największa trudność to skrócenie belek pod odpowiednim kątem ale na szczęście tata ma wprawę w takich rzeczach, więc we dwóch z M na pewno to ograną
Dziękuję Ci za pomysł bo sama bym nie wpadła na to a zawsze mi się te większe łóżeczka ala domki podobały.
Koniecznie pochwal się jeśli takie będziesz miałaŁóżeczko piękne, też takie chcę - już zapisałam zdjęcie
Co do urządzania - ja wszystko robię sama, ale większość będzie urzadzana jak się przeprowadzę - np nie będzie firanek, zasłon, części narzut, poduszek itd... Ja to będę szyła sama, a tutaj nie mam warunków, żeby się rozłożyć z wałkiem tkaniny itd...
Ale "drobiazgi", poduchy, elementy do narzut już będą
![]()
Wole dolozyc 200 zl i kupic ten : Link do: Kosz Mojżesza wiklinowy pościel materacyk POLSKICała przyjemność po mojej stroniebędziemy potem wrzucać zdjęcia dekoracji do wzajemnego inspirowania się
Jeśli to łóżeczko od znajomych ma być prezentem, albo nie musisz jakoś dużo za nie płacić- to może na początku kosz? myślę że na 3- 4 miesiące akurat starczy. Jesteś sama przez większość czasu, maluszek w takim łóżku i tak "się gubi" więc może w koszu będzie jemu przytulniej a Tobie wygodniej? Są też używane na allegro albo jak kupisz nowy to potem możesz odsprzedać właśnie. A! Zaraz poszukam Ci linka, bo widziałam wczoraj na blogu jakimś taki klasyczny prosty, nie drogi jak na kosze.
edit: mam! Link do: Dziecięcy koszyk wiklinowy Alvi Birthe - Bobozakupy - sklep internetowy. Wózki dziecięce, foteliki samochodowe i jeszcze więcej.
@Karla88, szczerze- to byłoby mi bardziej przykro że ta dziewczyna jednak się skusiła na tą ofertę. Skoro to nieduże miasto, ty wiesz co to za baba- to ona tez mogła się zorientować... Smutne to niestety i rozumiem Cię bo taka nielojalność mega boli. A myślę że im obu odbije się to czkawką... WIem że łatwo powiedzieć z boku, ale mam nadzieję że za kilka dni nabierzesz dystansu i znajdziesz jakąś równie fajną pracownicę. Wszystkie trzymamy kciuki!
Pewnie tym bardziej, że to nic trudnegoMój pasjonuje się amatorsko stolarką, warsztat ma nieźle wyposażony, więc - niech działa
![]()