olaaa7
Fanka BB :)
W sumie jakbym się uparła to sama bym dała radę ogarnąćTo znaczy że faktycznie poziom wykonania zadania ocenił jako "easy"![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W sumie jakbym się uparła to sama bym dała radę ogarnąćTo znaczy że faktycznie poziom wykonania zadania ocenił jako "easy"![]()
Dla mnie obce są te huśtawki nastrojów [emoji39] ja nigdy nie miałam... Ani przed @ ani w ciąży i jak tu czytam z jakich powodów placzecie to czuję się bardziej jak Wasi faceci niż kobieta, która czuję to samo i wie o czym mówicie [emoji16] dla mnie jeden wielki szok i zdziwienie
![]()
OkiWlasnie Ola, nie czepiaj sienie psuj
![]()
Wszystko przed TobąJa zaczelam sie tylko czesto wzruszac alr bez placzu, bardziej jak cos jest nie po mojej mysli to sie wkurzam![]()
Już pokazałam i o dziwo powiedział "spoko, no można"Aż w szoku jestem bo liczyłam "weź się już uspokój"
Już sobie wyobrażam jak fajnie by wyglądały jakieś małe zabawki zawieszone na tej belce wzdłuż łóżeczka zamiast karuzeli [emoji173]
Jakby to powiedzieć - trening...Cześć. Witam sie z Wami bardziej niewyspana niż zwykle, bo po pierwsze dziś wizyta na 18 a po drugie dziecko sąsiadów z góry przechodzi bunt dwulatka, który uważa ze odpowiedni czas na bieganie, płakanie, krzyczenie jest pomiędzy 22 a 3 nad ranem![]()
Mnie się wydaje, że lepiej od razu łóżeczko. Kosz to jednak spory wydatek. Chyba, że takie łóżeczko dostawne do łóżka? Ale to chyba też trzeba by w przyszłości zmienić na normalne łóżeczko.A ja sie ciagle zastanawiam co kupic. Bo u mamy nie ma za duzo miejsca w mojej sypialni chociaz na lozeczko na pewno by sie znalazlo. Ale chcialabym miec dziecko blisko lozka w nocy, a do lozeczka musialabym wstawac. Wiec pomyslalam o kolysce/koszu mojzesza na te 3/4 miesiace kiedy bedziemy mieszkac u mamy. A lozeczko wziac od znajomych zwykle biale na pozniej do naszego mieszkania. Czy lepiej odrazu kupic lozeczko .. No nie wiem![]()
Wkurzam się jak zawsze ... Jak ktoś się postara to mu się uda [emoji16]a jak mnie ktoś wkurzy to nie popuszcze [emoji16] muszę zrobić awanturę [emoji16]Ja zaczelam sie tylko czesto wzruszac alr bez placzu, bardziej jak cos jest nie po mojej mysli to sie wkurzam![]()
No mają czasem z nami ci nasi faceci
A co do wózka, to fakt, że mimo i iż groszki najpiękniejszeto powinien być wygodny, jeśli z kosza będziesz korzystać, to musi być taki jak chcesz, bo wygląd wyglądem, ale po pół roku użytkowania będziesz delikatnie mówiąc wk...
Więc obawiam się, że funkcjonalność na 1 miejscu
(dlatego ja wybrałam ten, który wybrałam, choć wizualnie... No są ładniejsze...)
też tak ostatnio stwierdziłam, że skoro takie wstydliwe [emoji23]
mam bardzo podobnienowa powinna być "bielizna" itd, na pewno na początek będę miała nowe ubranka, pieluszki, ręczniki itd, a reszta - jak coś od kogoś dostanę, to się będę cieszyć
Na pewno będę miała jakiś zimowy kombinezon, bo kuzynka ma ich kilka na różne rozmiary (taki unisex, np niedźwiadki itd, i były wykorzystywane przez wszystkie dzieciaki w rodzinie), a co jeszcze, to się okaże..
A co do wanny - dużo zależy od "warunków lokalowych" - ja też planuję taką zwykłą ikeową, dla mnie ważne, że podgumowana, bo będę wkładać ją do wanny. Ale ja mam dużą wannę, i dostęp do niej z dwóch stron na odcinku ponad 2m, poza tym w łazience będzie na pewno cieplej niż w sypialni, nawet latem, sypialnia ma okna na północ i wschód, a łazienka duże okno na południe
Ale dla odmiany przyjaciółka ma łazienkę coś koło 4-5m2, dojście do wanny jest na styk szerokości jednego dorosłego, więc nie ma szansy wygodnie w niej umyć dziecka, o dwóch osobach nie wspominając. Ale za to w sypialni ma tyle miejsca, że wanienka na stelażu stoi spokojnie "okok szafy". Bez stelaża to by ją musiała stawiać na podłodze albo łóżku, bo nie ma gdzie
Dzieciaki są kąpane w sypialni, robią to wspólnie ze swoim facetem, jest wygodne dojście. Wiec wszystko zależy od okoliczności
![]()
Ja robiłam ostatnio zwykłe drożdżowe ciasto, ale może w tym roku będą eksperymentyJa mam wolne od 5go lutego, więc będzie czas żeby spróbować samej ogarnąć jakieś pączki![]()