reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To znaczy że faktycznie poziom wykonania zadania ocenił jako "easy" :D
W sumie jakbym się uparła to sama bym dała radę ogarnąć :D nie wygląda to na nic trudnego, największa trudność to skrócenie belek pod odpowiednim kątem ale na szczęście tata ma wprawę w takich rzeczach, więc we dwóch z M na pewno to ograną :D Dziękuję Ci za pomysł bo sama bym nie wpadła na to a zawsze mi się te większe łóżeczka ala domki podobały.

reklama
Dla mnie obce są te huśtawki nastrojów [emoji39] ja nigdy nie miałam... Ani przed @ ani w ciąży i jak tu czytam z jakich powodów placzecie to czuję się bardziej jak Wasi faceci niż kobieta, która czuję to samo i wie o czym mówicie [emoji16] dla mnie jeden wielki szok i zdziwienie

f2w39n7303c24ozn.png

Ja zaczelam sie tylko czesto wzruszac alr bez placzu, bardziej jak cos jest nie po mojej mysli to sie wkurzam :p

Już pokazałam i o dziwo powiedział "spoko, no można" :D Aż w szoku jestem bo liczyłam "weź się już uspokój"
Już sobie wyobrażam jak fajnie by wyglądały jakieś małe zabawki zawieszone na tej belce wzdłuż łóżeczka zamiast karuzeli [emoji173]

A ja sie ciagle zastanawiam co kupic. Bo u mamy nie ma za duzo miejsca w mojej sypialni chociaz na lozeczko na pewno by sie znalazlo. Ale chcialabym miec dziecko blisko lozka w nocy, a do lozeczka musialabym wstawac. Wiec pomyslalam o kolysce/koszu mojzesza na te 3/4 miesiace kiedy bedziemy mieszkac u mamy. A lozeczko wziac od znajomych zwykle biale na pozniej do naszego mieszkania. Czy lepiej odrazu kupic lozeczko .. No nie wiem :(

jak wiecie mam swoj sklep butik mam tez pracownice bardzo fajna dziewczyna naprawde zawsze doradzila uczciwa itd.. pracujje od 10-17 w tyg sb 9-13 wiec naprawde nie miala zle do tego wyplata ok 1700,00 zł jak na sklepik z ubraniami i warunki to fajnie zarabiala wg mnie moje miasto nie jest wielkie ok 20 tys ludzi ale szybko sie rozeszlo chyba ze sklep idzie dobrze ze jest dobra pracownica bo naprawde klientki wracaly do niej nie jestem jakaś heterą szefową bardzo jąceniłam wyplata na czas wolne zawsze kiedy chciala wyobracie sobie ze przyszla do mnie do sklepu wlascicielka konkurencji - jako klienta zobaczyla jak ta moja obsluhuje i zaproponowala jej prace!!!! wiedząc ku...wa ze jest moja jedyna pracownica a ja jestem w ciazy naobiecywala jej gruszek na wierzbie ktore nie sa do spelnienia i w srode moja pracownica oznajmila mi ze dostala taka ofertę ale taką k...wa oferte ze bedzie zalowac jak nie skorzysta i wszystko byloby ok kazdy ma prawo wyboru ale ja sie pytam jakim trzeba byc hu..jem ze wykrasc pracownika nabiecywac mu cos wiedzac ze jestem w ciazy i nie dam rady byc w sklepie powiem wam tak sie poplakalam nerwy cala noc nie spalam teraz szukam innego pracownika cv, rozmowy musze wszystko ogarnac do 1 lutego kij z pracownica ze jest nie lojalna ale znam tamta wlascicielke i wiem ze oszukuje i tam nikt dluzej niz mieisiac nie pracowal ja zostalam na lodzie a najgorsze ze znow kogos wyszkolic zaufac itd.. w 80% od pracownika zalezy sprzedaz wiec jak nie trafie na odpowiednia osobe to sklep napewno sie nie utrzyma jestem tak zla jak mozna byc takim pustakiem nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby isc komus ukrasc pracownika i to kobieta kobiecie powiem wam nie mam słow naprawde...

Cześć. Witam sie z Wami bardziej niewyspana niż zwykle, bo po pierwsze dziś wizyta na 18 a po drugie dziecko sąsiadów z góry przechodzi bunt dwulatka, który uważa ze odpowiedni czas na bieganie, płakanie, krzyczenie jest pomiędzy 22 a 3 nad ranem :D
Jakby to powiedzieć - trening... ;)
A serio, to współczuję niewyspania :(
Ale może drzemka w ciągu dnia?

0d1yrjjgtd95fou3.png

A ja sie ciagle zastanawiam co kupic. Bo u mamy nie ma za duzo miejsca w mojej sypialni chociaz na lozeczko na pewno by sie znalazlo. Ale chcialabym miec dziecko blisko lozka w nocy, a do lozeczka musialabym wstawac. Wiec pomyslalam o kolysce/koszu mojzesza na te 3/4 miesiace kiedy bedziemy mieszkac u mamy. A lozeczko wziac od znajomych zwykle biale na pozniej do naszego mieszkania. Czy lepiej odrazu kupic lozeczko .. No nie wiem :(
Mnie się wydaje, że lepiej od razu łóżeczko. Kosz to jednak spory wydatek. Chyba, że takie łóżeczko dostawne do łóżka? Ale to chyba też trzeba by w przyszłości zmienić na normalne łóżeczko.

No mają czasem z nami ci nasi faceci ;)
A co do wózka, to fakt, że mimo i iż groszki najpiękniejsze ;) to powinien być wygodny, jeśli z kosza będziesz korzystać, to musi być taki jak chcesz, bo wygląd wyglądem, ale po pół roku użytkowania będziesz delikatnie mówiąc wk...
Więc obawiam się, że funkcjonalność na 1 miejscu ;)
(dlatego ja wybrałam ten, który wybrałam, choć wizualnie... No są ładniejsze... ;))

też tak ostatnio stwierdziłam, że skoro takie wstydliwe [emoji23]

mam bardzo podobnie ;) nowa powinna być "bielizna" itd, na pewno na początek będę miała nowe ubranka, pieluszki, ręczniki itd, a reszta - jak coś od kogoś dostanę, to się będę cieszyć ;)
Na pewno będę miała jakiś zimowy kombinezon, bo kuzynka ma ich kilka na różne rozmiary (taki unisex, np niedźwiadki itd, i były wykorzystywane przez wszystkie dzieciaki w rodzinie ;)), a co jeszcze, to się okaże..

A co do wanny - dużo zależy od "warunków lokalowych" - ja też planuję taką zwykłą ikeową, dla mnie ważne, że podgumowana, bo będę wkładać ją do wanny. Ale ja mam dużą wannę, i dostęp do niej z dwóch stron na odcinku ponad 2m, poza tym w łazience będzie na pewno cieplej niż w sypialni, nawet latem, sypialnia ma okna na północ i wschód, a łazienka duże okno na południe ;)
Ale dla odmiany przyjaciółka ma łazienkę coś koło 4-5m2, dojście do wanny jest na styk szerokości jednego dorosłego, więc nie ma szansy wygodnie w niej umyć dziecka, o dwóch osobach nie wspominając. Ale za to w sypialni ma tyle miejsca, że wanienka na stelażu stoi spokojnie "okok szafy". Bez stelaża to by ją musiała stawiać na podłodze albo łóżku, bo nie ma gdzie ;)
Dzieciaki są kąpane w sypialni, robią to wspólnie ze swoim facetem, jest wygodne dojście. Wiec wszystko zależy od okoliczności ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

O wiekszosc nowych rzeczy to nie mialam na mysli wozka, bujaczka itp bo takie rzeczy tez bede kupowac w miare mozliwosci uzywane. Ale bardziej o smoczki, butelki, pieluszki, laktator itp

reklama
Ja mam wolne od 5go lutego, więc będzie czas żeby spróbować samej ogarnąć jakieś pączki :D
Ja robiłam ostatnio zwykłe drożdżowe ciasto, ale może w tym roku będą eksperymenty ;)
Może też zrobię "pączki z piekarnika" na próbę - ponoć dużo zdrowsze...
No i muszę się w olej zaopatrzyć, bo generalnie nie smażę, a na nierafonowanym pączków raczej nie zrobię ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry