reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ty mija nie spała cały czas [emoji23] może pierwszy miesiąc potem leżała patrzyła a ja na dole mam salon z kuchnia i łazienkę wiec musiałby leżeć sama u góry jak ja będę coś robić

16udyx8di9hvrs5t.png
No to co innego jak masz salon i kuchnię na innym poziomi niż sypialnia :)

reklama
A masz jakiś sprawdzony przepis na klasyczne pączki? Bo ja robiłam raz i dupa z tego wyszła, na zewnątrz zjarane a w środku surowe. Tylko miałam nerwy. Na pączki z piekarnika mam przepis i chyba spróbuję zrobić :) Przynajmniej nie spale :p
Robiłam wtedy najzwyklejsze ciasto drożdżowe (po prostu zrobiłam więcej, na blaszkę robiłam i zostało...)
Rozwałkowałam na ok 1cm, wycielam kółka dałam farsz, nakleiłam drugie kółko i na olej ;)
Jak się spalił a w środku surowe, to może za gorący tłuszcz był? Ciasto drożdżowe to nie frytki, temperatura jest potrzebna niższa (ale oczywiście robię na oko)

0d1yrjjgtd95fou3.png

A właśnie dziewczyny bo miałam pytać wcześniej ale zapomniałam, czemu chcecie dziecko wszędzie ze sobą zabierać? Mam na myśli m.i. kuchnia salon itp skoro np dziecko śpi, to nie lepiej, żeby miał spokój?
Ja też nie zamierzam nigdzie dziecka zabierać. Takie małe w sumie tylko śpi, a większe i tak nie będzie chciało leżeć spokojnie w koszu ;) Ja na początek będę mieć pożyczoną od koleżanki kołyskę. Ewentualnie potem łóżeczko jak wyrośnie. Mój syn nie używał łóżeczka wcale, od poczatku spał ze mną, bo dostawał histerii jak tylko dawałam go do łóżeczka, a jego sen trwał tam maksymalnie 10minut. Mam nadzieję, że nie trafi mi się drugi taki egzemplarz ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Robiłam wtedy najzwyklejsze ciasto drożdżowe (po prostu zrobiłam więcej, na blaszkę robiłam i zostało...)
Rozwałkowałam na ok 1cm, wycielam kółka dałam farsz, nakleiłam drugie kółko i na olej ;)
Jak się spalił a w środku surowe, to może za gorący tłuszcz był? Ciasto drożdżowe to nie frytki, temperatura jest potrzebna niższa (ale oczywiście robię na oko)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Też myślę, że był za gorący, teraz spróbuje tak nie spalić :) A to wystarczy tylko zrobić dwa płaskie kółka i je razem zlepić? Nie trzeba zrobić z nich kuleczki? :p Może dlatego mi nie wychodziły bo za dużo było ciasta :p

reklama
Do góry