reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Zdaję sobie sprawę, że wyprawka kosztuję kupę kasy. Mnie na dodatek o mało nie wyrzucili z pracy jak dowiedzieli się o poprzedniej ciąży w czerwcu, jak się dowiedzieli że poroniłam z uśmiechem na twarzy wydrukowali mi wypowiedzenie. Tacy mili. I gdyby nie pomoc mojej obrotnej rodzinki byłabym na lodzie.
I tak planowałam to inaczej, chciałam w ciąży pracować, bo praca była spoko, a i kasa lepsza. Niestety godziłam sie na podstawę na konto i resztę do koperty. Więc teraz bujam się z najniższą krajową. Ech.

reklama
Dziś się dowiedziałam,że będziemy mieć Córeczkę :) dzidzia 9.09cm,wszystko z nią okey. Łożysko niestety przodujące, krwiak jest,ale dziecku nie zagraża,bo nie jest pod lożyskiem.
Ja się boję cokolwiek kupować...myślę,że odważę się dopiero w 8-9mscu... Mam za sobą stratę i ta ciąża jest wysokiego ryzyka z różnymi niefajnymi niespodziankami po drodze. No boję się.. :(
Który tydzień jesteś?

Dziś się dowiedziałam,że będziemy mieć Córeczkę :) dzidzia 9.09cm,wszystko z nią okey. Łożysko niestety przodujące, krwiak jest,ale dziecku nie zagraża,bo nie jest pod lożyskiem.
Ja się boję cokolwiek kupować...myślę,że odważę się dopiero w 8-9mscu... Mam za sobą stratę i ta ciąża jest wysokiego ryzyka z różnymi niefajnymi niespodziankami po drodze. No boję się.. :(

Badz dobrej mysli :( ;-* bedzie dobrze

@kinga30 , dziś 14t6d :) Malutka waży całe 116gram :p
To jesteśmy podobnie ja 15+1☺️ a ten krwiak Ci się opróżnia? Ja akurat łożyska przodującego nigdy nie miałam ale krwiak w każdej ciąży w pierwszej do 18 tygodnia, w drugiej do 16 teraz odpukac już go nie ma i mam nadzieję, że nie wróci u Ciebie też na pewno wszystko będzie dobrze

Idę w końcu robić krem, potem będę nadrabiać [emoji14]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Zrób więcej :D

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

No jest ciezko, zwlaszcza, ze ceny sa jakie sa. A wiekszosc rzeczy procz ubranek wypada kupic nowe.
Ja na razie nic nie kupiłam. Większość rzeczy po synu dostaliśmy od rodziny i już oddaliśmy, ale mam nadzieję, że znowu jakieś same przyjdą. I tak dziecko dwa razy założy i wyrośnie, niektóre śliczne rzeczy na synka nie trafiły z rozmiarem w porę roku i niezałożone poszły dalej. Nowych byłoby mi szkoda.
Ale ja nie lubię zakupów, No i wychodzę z założenia, że większość rzeczy lepiej kupić używane począwszy od samochodu, na wózku i zabawach kończąc ;p

@kinga30 , dostałam strasznego krwotoku w 9tc, krwawienie było dwudniowe,potem spokój i ten krwiak cały czas siedzi... Już 6tygodni leżę, może się w końcu wchłonie. Ma 5cm..

reklama
Dochodza smoczki, butelki, pieluszki, jak pierwsza ciaza to laktator podgrzewacz itp itp. Ale ja tam na dziecku oszczedzac nie bede mimo, ze wokol tyle wydatkow to trzeba pomalu zaczac zbierac wyprawke
Ja trochę dostanę rzeczy od przyjaciółki - zwłaszcza takich potrzebnych na krótko, bo jak ja będę rodzic, to jej młodsze będzie miało 10 mcy, np laktator itd.
Ale biorąc pod uwagę, że staraliśmy się blisko 3 lata, to zaplanowane wydatki, nie jest więc źle

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry