reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Zrób więcej :D

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Zrobiłam standardowe opakowanie 50ml ;)
Ale gdyby ktoś potrzebował kremu na noc dla ciążowej cery przesuszonej z problemami to mogę się podzielić :)
Jak skóra wróci do normy, to zrobię jeszcze na dzień, nieco lżejszy, ale przez kilka dni będę używać tego 2x dziennie, aż twarz mi jakoś zacznie wyglądać ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Kurcze a u mnie czegoś takiego nie obliczali... Tzn nie mam takiego wyniku... A lepiej być przygotowanym, że na coś trzeba uważać

f2w39n7303c24ozn.png
Dlatego o tyle jestem spokojniejsza, że wiem że moja lekarka będzie bardzo na to zwracać uwagę i od razu coś wyłapie przy dwutygodniowych wizytach.

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Ja myślałam zeby kupic taka zwykła z Ikeii, tez mamy wannę i myśle ze jak dziecko bedzie siedzieć to juz w wannie będziemy kapać.
Jesli uda nam sie zmienić mieszkanie na większe to może skuszę sie na taka ze stojakiem, ale póki co nie ma na to miejsca niestety.

Tez jeszcze nie kupiłam nic dla maluszka z unisex nic mi sie nie podoba wiec czekam na połówkowe 8 marca :biggrin2:
Nam wanienka z ikei zupełnie wystarcza. Jest podgumowana, więc można postawić na stabilnym krześle, jak dzidzia mniejsza. Teraz wstawiamy do dużej wanny, bo bez sensu cała wannę wody lać dla takiego szkraba:)

Dochodza smoczki, butelki, pieluszki, jak pierwsza ciaza to laktator podgrzewacz itp itp. Ale ja tam na dziecku oszczedzac nie bede mimo, ze wokol tyle wydatkow to trzeba pomalu zaczac zbierac wyprawke
Wiesz, troche inaczej jest jak juz jest w domu dziecko, ktoremu co sezon trzeba wymieniac wszystkie buty i ciuchy[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@kinga30 , dostałam strasznego krwotoku w 9tc, krwawienie było dwudniowe,potem spokój i ten krwiak cały czas siedzi... Już 6tygodni leżę, może się w końcu wchłonie. Ma 5cm..
Ja plamiłam w 8tc, potem dostałam krwotoku, na szczęście byłam w szpitalu.. Leżałam, potem znowu plamiłam, potem dostałam krwotoku w 13tc podczas usg, stwierdzono, że to dla odnuany z dużej nadżerki, i od tego czasu (odpukać!) jest ok, i po 2 miesiącach leżenia powoli wracam do jako takiej aktywności..
Zobaczysz, będzie dobrze [emoji106]
Ważne, że krwiak nie jest pod łożyskiem :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Właśnie a macie już upatrzoną wanienkę? A może myślałyście nad tym specjalnym wiaderkiem? Ja bym nie chciała takiej wielkiej wanienki bo mam wannę więc pewnie koło roczku dziecko i tak już będzie się w niej kąpać.
Ja mialam przy corce zwykla wanienke ze stelarzem i yeraz tez tak zamierzam kupic.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Właśnie a macie już upatrzoną wanienkę? A może myślałyście nad tym specjalnym wiaderkiem? Ja bym nie chciała takiej wielkiej wanienki bo mam wannę więc pewnie koło roczku dziecko i tak już będzie się w niej kąpać.
Wiesz co ja dlugo wstawialam wanienke do wanny i tak corke kapalam. Do duzej eanny trzeba by nalewac duzo wiecej wody, a szkoda marnowac[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

I jeszcze dla mnie :D a tak serio, moglabys zbierac zamowienia i wysylac poczta :) ja bym sie pewnie skusila :p
Na krem dla suchej skóry z problemami trądzikowo - ciazowymi? ;)

Ten jest dość "ciężki", bo dołożyłam 0,5g masła kakaowego i 1g masła shea, ale jest przez to bardzo odżywczy, czego moja skóra chwilowo bardzo potrzebuje, ale normalnie powinien być trochę lżejszy ;)

A co do rozprowadzania na forum - poza najbliższymi nigdy nie dawałam kremów innym, więc nie wiem, czy chciałybyście używać kremu handmade, bez certyfikatów, potwierdzenia "sterylności" itd.. :oops:

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
No tak, macie odlozone pieniadze. A my ze tak powiem bardzo plodni, raz bez i szczescie w brzuszku :D wiec nic nie zdszylismy odlozyc, ale dlugo myslelismy o dziecku i cieszymy sie bardzo :)
Tak jak moja przyjaciółka - nie planowali, ale raz bez, w dodatku w moją noc poślubną (było daleko, więc z noclegiem...) ;)
Ale rodzeństwo już było planowane ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry