reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny ja jestem po konsultacjach z pielęgniarka i zakazala robić w udo bo pójdzie nie pod skórę a w mięsień. Jeśli już chcecie lub musicie zmienić miejsce to w ramie. Z resztą nie wiem jak u Was ja biorę Fragmin i na ulotce jasno jest napisane brzuch lub ramię. W szpitalu też dają tylko w te dwa miejsca.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

O matko! Ale w ramię mega boli :(

reklama
@gabrika wiem że w ramie bardzo boli. Ale ten zastrzyk musi iść pod skórę nie może się dostać w mięsień więc trzeba troszkę tej skóry złapać.

Dziewczyny, jeżeli pisałyście już o tym to przepraszam za powtórkę tematu...

Chcialam Was podpytać, czy odczuwacie od czasu do czasu ciągnięcie w pachwinach? Lub takie ćmienie w dole brzucha przypominające trochę bóle przed miesiączką?

Od 2 -3 dni miewam takie uczucie wieczorami, jest raczej delikatne i szybko mija. Gin mówi, że to są wszystko odczucia związane z poszerzaniem się macicy i że dopóki nie jest to ból dokuczliwy, to mam się nie martwić.

Ciekawa jestem jednak, jak to u Was jest?
Tutaj każdą coś boli :D głowy, brzuchy, kręgosłupy, pachwiny :D Takie uroki ciąży :) Bóle na miesiączke delikatne odczuwam wieczorami, a pachwiny czasami bolą tak że chodzić nie mogę, ale pocieszam się tym że dzidzia zdrowo rośnie i się tam rozpycha :)

@olaaa7 To zdjęcie było zrobione w 13t0d, czyli 2 tygodnie temu mniej więcej. Maluch miał wtedy 7 cm. Nie miałam filmiku niestety, ale teraz gin obiecał mi, że przy każdym usg będzie mi dodawał obraz 4d (bez dodatkowej opłaty). Samo usg 4d, moim zdaniem, bardzo fajna sprawa. Można zobaczyć maluszka w zupełnie innym wizerunku :) no i podejrzewam, że im większa dzidzia, tym lepsza jakość takie zdjęcia :) Ja jestem zachwycona!

Gabrika, a prosiłaś w medicoverze o 4D? Ja też tam robiłam prenatalne i w sumie sama nie zapytałam a lekarz też mi nie wspomniał :sad: Następnym razem poproszę :)

A nie orientujesz się czy w którymkolwiek warszawskim, państwowym szpitalu można sobie wykupić pojedyńczy pokój?

Właśnie tak jak napisała @ani_anita wydaje mi się że na Żelaznej. Np. w Wołominie było tak, że był prywatny pokój do porodu- i jako pierwsza na porodówce tego dnia go sobie zaklepałam, ale już czym innym był pojedyńczy pokój po porodzie- o czym oczywiście jakoś nie pomyśleliśmy i ktoś inny go zaklepał. Więc pewnie jest taka opcja w szpitalach ale lepiej się zorientować czy "kto pierwszy ten lepszy" czy można zarezerwowoać w jakiś cywilizowany sposób ;)

1516876993-ae11576cd826a763-aaaaaa.jpeg

Chłopczyk [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Kolejny "samczyk" no proszę :D gratuluję synka :)

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Dziewczyny ja jestem po konsultacjach z pielęgniarka i zakazala robić w udo bo pójdzie nie pod skórę a w mięsień. Jeśli już chcecie lub musicie zmienić miejsce to w ramie. Z resztą nie wiem jak u Was ja biorę Fragmin i na ulotce jasno jest napisane brzuch lub ramię. W szpitalu też dają tylko w te dwa miejsca.

Właśnie mi w szpitalu dawali w ramię ale straszne siniaki wychodziły :/ jak narazie zostaje przy brzuchu jakoś dam rade jeszcze ponad połowa ciąży przed nami a tu już miejsca brakuje kurcze

Dziewczyny, jeżeli pisałyście już o tym to przepraszam za powtórkę tematu...

Chcialam Was podpytać, czy odczuwacie od czasu do czasu ciągnięcie w pachwinach? Lub takie ćmienie w dole brzucha przypominające trochę bóle przed miesiączką?

Od 2 -3 dni miewam takie uczucie wieczorami, jest raczej delikatne i szybko mija. Gin mówi, że to są wszystko odczucia związane z poszerzaniem się macicy i że dopóki nie jest to ból dokuczliwy, to mam się nie martwić.

Ciekawa jestem jednak, jak to u Was jest?

Ja tak miałam ale taki bol ze ściany myślałam ze pogryzie cała nd i pon wić byłam u lekarza w pon i powiedział ze taki bol jest normalny ponieważ wszystko się dźwiga do góry i powiększa ze jeżeli będzie mnie tak bardzo bolec mogę wziasc Apap i taki bol może być do 18 tyg

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Tutaj każdą coś boli :D głowy, brzuchy, kręgosłupy, pachwiny :D Takie uroki ciąży :) Bóle na miesiączke delikatne odczuwam wieczorami, a pachwiny czasami bolą tak że chodzić nie mogę, ale pocieszam się tym że dzidzia zdrowo rośnie i się tam rozpycha :)

Oj głowa to też mnie pobolewa :( najdziwniejsze, że po przebudzeniu :/

Do góry