reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

1516876993-ae11576cd826a763-aaaaaa.jpeg

Chłopczyk [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Gratulacje świetne ujęcie[emoji1]

reklama
No więc po staram się króciutko o sobie :)

Mam 31 lat, to moje pierwsze dziecko, najprawdopodobniej noszę pod sercem chłopca :)

Niestety, nie obyło się bez problemów w trakcie starań: pierwszą ciążę poroniłam w 9 tc, potem przez 6 miesięcy nic, robiliśmy diagnostykę w niemal każdym kierunku. W październiku 2017 zaszłam ponownie w ciążę, ale okazała się biochemiczną.

Udało się szczęśliwie w kolejnym cyklu! No i teraz jestem już w 16 tc :)

Biorę profilaktycznie zastrzyki Neoparin, witaminy prenatalne Femibion, kwas foliowy metylowany, Essentiale forte (niezbyt dobre parametry wątroby w wynikach) i Duphaston, którego teraz zmniejszam dawkę (1 tabletka co drugi dzień). Jeśli wszystko będzie ok, to za miesiąc odstawię go w ogóle.

Jestem już pod badaniach genetycznych, wyniki bardzo ładne, więc jestem spokojniejsza, choć i tak co chwile w głowie włącza mi się "czerwona lampka" strachu. Ale to chyba normalne, prawda?

To chyba tyle, tak na prawdę na szybko :)

Gdzie mogę znaleźć kilka słów/informacji o Was? :)
cześć, witamy wśród nas :)
rozgość się :)
sporo z nas jest tu "po przejściach", ale teraz będzie dobrze, choć wszelakie obawy są jak najbardziej normalne ;)

Jola wiem że się boisz państwowych szpitali, ale może tym razem będzie lepiej tym bardziej że będziesz wiedziała że idziesz tam po swoje szczęście :) dzidzia wszystko wynagrodzi
dokładnie to chciałam napisać :oops:
będzie dobrze, a jeśli będziesz miała prywatny pokój itd, tym lepiej i bardziej komfortowo..
trzymam kciuki :)

Ojej, to ciesz się :) Ja przed ciążą miałam rozmiar 65e według rozmiarówki Esotiq. Niby super i wogóle, ale ciężko kupić odpowiednią bieliznę. No i teraz już widzę, że zaczynam mieć małe biustonosze, i gdzie ja kupię takie namioty? :D
przed ciążą miałam 60(28)GG wg rozmiarówki brytyjskiej, teraz mam 60(28)J..
Esotiq ma relatywnie małe miski. Nie wiem, skąd jesteś, ale jest sporo sklepów, które oferują marki brytyjskie (panache, cleo, freya, itd), tam rozmiary są dużo większe, tzn miski sięgają do KK, a K pasuje przy ponad 40cm różnicy w obwodach pod biustem i w biuście, więc - zapas jeszcze jest ;)

Masz racje! Podobno pozytywne nastawienie to połowa sukcesu :)

W takim razie, będę Was dopytywać - może nie będzie Was to irytować za bardzo :D
nawet więcej niż połowa, a jeśli chodzi o zadawanie pytań to jesteśmy bardzo cierpliwe ;)
w ogóle fajne z nas babki :p

Jak tak mówisz, to nic tylko muszę go kupić :D
co ja na to poradzę, że mi się podoba ;) :oops: ;)
Dziękuję za opinię :) Dodatkowo mnie przekonałaś do zakupu takiego filmu z badania :) Mam nadzieję, że ładnie będzie widać skoro dzidzia już będzie całkiem spora :) Już się nie mogę doczekać a tu jeszcze 18 dni czekania :p
ja będę miała w lutym, zadzwonię dzisiaj się zapisać, to chociaż termin będę znała, i będę wiedziała, do kiedy muszę czekać ;-)
ale u nas nie trzeba dopłacać za film :D

Dziewczyny, jeżeli pisałyście już o tym to przepraszam za powtórkę tematu...

Chcialam Was podpytać, czy odczuwacie od czasu do czasu ciągnięcie w pachwinach? Lub takie ćmienie w dole brzucha przypominające trochę bóle przed miesiączką?

Od 2 -3 dni miewam takie uczucie wieczorami, jest raczej delikatne i szybko mija. Gin mówi, że to są wszystko odczucia związane z poszerzaniem się macicy i że dopóki nie jest to ból dokuczliwy, to mam się nie martwić.

Ciekawa jestem jednak, jak to u Was jest?
chyba każdą coś boli, ciągnie, itd, a takie ciągnięcia w pachwinach są normalne - macica się rozszerza, maleństwo rośnie ;)

1516876993-ae11576cd826a763-aaaaaa.jpeg

Chłopczyk [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
piękny :D
i w ogóle fajne ujęcie ;)

O matko! Ale w ramię mega boli :(
zależy kto i jak robi.. w ramie robi się ciut inaczej, ja robiłam zawsze odrobinę wolniej niż w brzuch, i nie bolało aż tak...

Ja lekko "ozdrowiałam" i wzięłam się za sprzątanie - kurze i te sprawy, za co już dostałam ochrzan ale nie mogę już patrzeć na ten syf bleeee, żeby nie przedobrzyć robię przerwy :D jak właśnie teraz i leżę :) rano się wykaszlałam i już na cały dzień myślę że spokój, kaszel się urywa więc mój organizm dokonuje samouleczenia :D katar już też tak nie męczy :) więc jak to zwykle bywa - czuje się lepiej więc do roboty :)

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
miałam właśnie pytać, jak się czujesz, tylko najpierw chciałam przebrnąć przez wątek ;)
dobrze, że już lepiej :)
mnie syf najbardziej wkurzał, jak leżałam, i wszystko było na głowie męża, ale jakoś musiałam przetrwać,,, teraz już powoli zaczynam ogarniać, ale i tak do porządku to jeszcze sporo brakuje, za dużo mam ograniczeń :( :oops:

A jeśli chodzi o ból głowy... Też mniw boli i to już zazwyczaj z rana.. Więc to chyba przez zmiany hormonalne bo inaczej już nie wiem jak to mam tłumaczyć..

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
hormony, obrzęknięta śluzówka w nosie, zatoki, itd...
u mnie było lepiej jak wieczorem zrobiłam inhalacje, to obudziłam się bez bólu głowy ;)

@_agnieszka_ cieszę się że też się lepiej czujesz :) ja sobie co jakiś czas robię przerwę od sprzątania bo bym padła bo zadyszke mam hahahaha więc się kładę a wtedy zaczyna się imprezka mojego synka :D

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]

reklama
Ja nie moge wstawiac zdj bo mam za duzy format za kazdym rrazem wkurza mnie to

A próbowałaś zrobić print screen zdjęcia? Albo w paint zmniejszyć?

Ufff... ulżyło mi dziewczyny z tymi bólami głowy :) Wygląda na to, że to normalne w naszym stanie :)

@Marika92 jak Ty tyle sprzątasz to pewnie błyszczy się u Ciebie w domu na kilometr :D

Do góry