reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak, masz rację.
Acard - rozżedza krew, a zastrzyki działają przeciwzakrzepowo. Z tego co mi gin mówił, to dzięki zastrzykom krew też jest mniej gęsta i dzięki temu dziecko jest lepiej dotlenione.

Robisz zastrzyki brzuch, czy zmieniłaś już na udo?

@olaaa7 i to jest dobra decyzja :) Będziecie zachwyceni :)
No to fajnie ze nie pomieszałam :) jeszcze w brzuch robie ale już ciężko znaleźć miejsce ale boję się robić w uda ze będzie bardziej boleć :( a Ty gdzie robisz? :*

reklama
Dziewczyny, jeżeli pisałyście już o tym to przepraszam za powtórkę tematu...

Chcialam Was podpytać, czy odczuwacie od czasu do czasu ciągnięcie w pachwinach? Lub takie ćmienie w dole brzucha przypominające trochę bóle przed miesiączką?

Od 2 -3 dni miewam takie uczucie wieczorami, jest raczej delikatne i szybko mija. Gin mówi, że to są wszystko odczucia związane z poszerzaniem się macicy i że dopóki nie jest to ból dokuczliwy, to mam się nie martwić.

Ciekawa jestem jednak, jak to u Was jest?

Witam się z Wami z fatalnym humorem... Właśnie wróciłam z ostatniego szpitala prywatnego, w którym rozważałam poród prywatny. Ceny porodów wahają sie miedzy 6, a 10 tys ale nie o tym teraz. Nie urodzę w żadnym z nich ze wzgledu na moje serce i ciśnienie... W kazdym ze szpitali spotykałam świetną atmosferę,genialne warunki, czasami jakąś gadatliwą cieżarną. Po takim jakby obchodzie zabierano mnie do gabinetu w którym pokazywałam kartę ciąży i rozmawiałam z lekarzem. O tym czy choruje, uczulenia, leki na stałe. W kazdym ze szpitali wygladało topod koniec tak samo. Oni by naprawdę chcieli mnie przyjać i nawet spróbowac dac mi urodzić naturalnie, ALE! Obawiają się ze z ciśnieniem może być tak że porod trzeba będzie wywołac w około35 tc. Żaden z tych szpitali nie ma odpowiedniego zaplecza neonatologicznego, wiec nawet jesli rodziła bym tam to i tak zaraz bym mnie przewiezli karetką do szpitala z 3 stopniem referencyjnym. Mówią, też ze z powodu serca jest spore ryzyko porodu powikłanego, i też bezpieczniej by dla nie było rodzić w państwowym szpitalu. Dla bezpieczeństwa mojego i naszego dziecka porzucam nadzieję na poród prywatny. Lecz jeśliktóraś z Was jest zdrowa i może sobie na to pozwolić finansowo, to gorąco polecam :)
Kurcze ale szkoda :( no ale niestety tam gdzie ja chcę rodzić prywatnie też trzeba być zdrowym i mieć zdrową, donoszoną do 36 tygodnia ciążę, inaczej nie przyjmą :( Więc mam nadzieję że u mnie będzie bez żadnych powikłań i mi się uda tam rodzić :)

No to fajnie ze nie pomieszałam :) jeszcze w brzuch robie ale już ciężko znaleźć miejsce ale boję się robić w uda ze będzie bardziej boleć :( a Ty gdzie robisz? :*

Jeszcze robię w brzuch, nie mam zbyt wiele sinaków, ani zrostów, ale za to skóra robi się corab bardziej napięta i ciężko jest znaleźć miejsce. Myslę, że za 2-3 tygodnie maksymalnie będe musiała przenieść się na udo, ale mega się boję, że będzie boleć...

A nie orientujesz się czy w którymkolwiek warszawskim, państwowym szpitalu można sobie wykupić pojedyńczy pokój?
W Warszawie porodówki są na super poziomie. Na Żelaznej można wykupić pokój, o ile dobrze pamiętam. Zresztą opieka jest tam rewelacyjna, polecam. Tylko tłok straszny, ale jeśli planowe cc, to chyba nie ma aż takiego znaczenia.

1516876993-ae11576cd826a763-aaaaaa.jpeg

Chłopczyk [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Dziewczyny ja jestem po konsultacjach z pielęgniarka i zakazala robić w udo bo pójdzie nie pod skórę a w mięsień. Jeśli już chcecie lub musicie zmienić miejsce to w ramie. Z resztą nie wiem jak u Was ja biorę Fragmin i na ulotce jasno jest napisane brzuch lub ramię. W szpitalu też dają tylko w te dwa miejsca.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

W Warszawie porodówki są na super poziomie. Na Żelaznej można wykupić pokój, o ile dobrze pamiętam. Zresztą opieka jest tam rewelacyjna, polecam. Tylko tłok straszny, ale jeśli planowe cc, to chyba nie ma aż takiego znaczenia.
Decyzja o cc jeszcze nie jest podjeta, ale w żaden sposób nie zależy ode mnie

reklama
Do góry