reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

@gabrika pewnie ze chcemy zobaczyć zdjęcie :D takie to my lubimy :)

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Proszę bardzo :) To zdjęcie mojego małego "kosmitki" z dnia 11.01.2018:

Zobacz załącznik 836667
Śliczności :) Ja też podobno będę miała synka ale nie robiłam jeszcze 4d, mam to w planie na drugich prenatalnych w skończonym 19 tc. Mam nadzieję, że będzie już ładnie widać dzidzię :) A Ty w którym tygodniu byłaś jak miałaś robione to zdjęcie? Tzn Ty miałaś film tak? Jak odczucia? Warto?

@Nowaja16 a dlaczego bierzesz Acard przy zastrzykach?
@olaaa7 To zdjęcie było zrobione w 13t0d, czyli 2 tygodnie temu mniej więcej. Maluch miał wtedy 7 cm. Nie miałam filmiku niestety, ale teraz gin obiecał mi, że przy każdym usg będzie mi dodawał obraz 4d (bez dodatkowej opłaty). Samo usg 4d, moim zdaniem, bardzo fajna sprawa. Można zobaczyć maluszka w zupełnie innym wizerunku :) no i podejrzewam, że im większa dzidzia, tym lepsza jakość takie zdjęcia :) Ja jestem zachwycona!

Ugotowałam obiad, wyprawiłam męża do pracy, nakarmiłam koty, zrobiłam inhalacje, po czym po prostu usnęłam, i mam kilkadziesiąt stron do nadrobienia... :O
aż się na laptopa przeniosłam, żeby w ogóle jakoś być w stanie odpisać, ale z góry przepraszam pominięte posty :oops:

Co do wózków - piękne są te, które wrzucacie, choć ja staram się nie oglądać :p
ale i tak kropeczki najpiękniejsze ;)

Dzień dobry [emoji4][emoji4]
Jeszcze chwilkę i wychodzę na wizytę więc proszę o kciuki [emoji4] jadę najpierw po wyniki badań prenatalnych bo w końcu są do odbioru. Będę pisać później [emoji4]

Trzymam kciuki za inne wizyty [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
trzymam kciuki :)

Zamowilam podibny komplet z Ali ;))
A sukienka przyszla;))5€
1516864697-eef4bf80f412c08a-aaaaaa.jpeg
jakie słodkie :D
nie mogę się doczekać, aż będę znała płeć (czyli pewnie po połówkowych...), wtedy też będę zamawiała z ali :D

1516867091-95354d44c6a32970-aaaaaa.jpeg

1516867098-2bc43d7932d785b8-aaaaaa.jpeg
1516867102-c707804a49615735-aaaaaa.jpeg

Nie mogłam się powstrzymać wczoraj [emoji4]

16udyx8di9hvrs5t.png
batman najlepszy :D

Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj wizyta więc odezwę się później. Wizytę mam na 15.45
trzymam kciuki :)

Pierw sie przywitam bo zanim nadrobie to zejdzie ze 40minut jaj zawsze rano :)
Dzisiaj znów mialam sen, o swoim dziecku. Ostatnio za czesto mi sie zdarza :p ( nie narzekam ) i znowu synek, tylko sie zastanawiam bo wiele z was mowilo, ze snil sie synek a w brzuchu coreczka i na odwrot. Moze i u mnie tak jest. :) pol nocy nir przespalam przez te zatoki, a od 5 nie spalam w ogole :( teraz tez sie obudzilam jakas taka wyspana jak nigdy, ze ciezko bylo by mi zasnac a to nie moja godzina :o
Powodzenia na wizytach !! :)
mnie pomogły inhalacje - po inhalacjach mgiełką wieczorem dzisiaj pierwszy raz obudziłam się bez bólu głowy :)

Ok, rozumiem. Pójdę na pewno :) U mnie jeszcze przemawia to, że mam pakiet med. z pracy i dodatkową zniżkę (jakąś, nie liczę na szał ;) ), prowadzę tam całą ciążę no i szpital jest po drugiej stronie ulicy :)

Witaj :) Więcej nas tutaj ma takie problemy :D Ja już jakiś czas temu "wyrosłam" z D ;) Chyba wszystkie przerzucimy się na sportowe :D
A nie orientujesz się czy w którymkolwiek warszawskim, państwowym szpitalu można sobie wykupić pojedyńczy pokój?

@olaaa7 To zdjęcie było zrobione w 13t0d, czyli 2 tygodnie temu mniej więcej. Maluch miał wtedy 7 cm. Nie miałam filmiku niestety, ale teraz gin obiecał mi, że przy każdym usg będzie mi dodawał obraz 4d (bez dodatkowej opłaty). Samo usg 4d, moim zdaniem, bardzo fajna sprawa. Można zobaczyć maluszka w zupełnie innym wizerunku :) no i podejrzewam, że im większa dzidzia, tym lepsza jakość takie zdjęcia :) Ja jestem zachwycona!
Bo podobno zastrzyki pełnią inna funkcje a acard inna. Dzięki acardowi chyba lepiej jest łożysko ukrwione a zastrzyki są przeciw skrzepowe nie wiem czy coś nie pomieszałam bo juz dawno mi to lekarz tłumaczył

Co do wózków - piękne są te, które wrzucacie, choć ja staram się nie oglądać :p
ale i tak kropeczki najpiękniejsze ;)
Jak tak mówisz, to nic tylko muszę go kupić :D

Dziękuję za opinię :) Dodatkowo mnie przekonałaś do zakupu takiego filmu z badania :) Mam nadzieję, że ładnie będzie widać skoro dzidzia już będzie całkiem spora :) Już się nie mogę doczekać a tu jeszcze 18 dni czekania :p

reklama
Bo podobno zastrzyki pełnią inna funkcje a acard inna. Dzięki acardowi chyba lepiej jest łożysko ukrwione a zastrzyki są przeciw skrzepowe nie wiem czy coś nie pomieszałam bo juz dawno mi to lekarz tłumaczył

Tak, masz rację.
Acard - rozżedza krew, a zastrzyki działają przeciwzakrzepowo. Z tego co mi gin mówił, to dzięki zastrzykom krew też jest mniej gęsta i dzięki temu dziecko jest lepiej dotlenione.

Robisz zastrzyki brzuch, czy zmieniłaś już na udo?

@olaaa7 i to jest dobra decyzja :) Będziecie zachwyceni :)

Do góry