reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No więc po staram się króciutko o sobie :)

Mam 31 lat, to moje pierwsze dziecko, najprawdopodobniej noszę pod sercem chłopca :)

Niestety, nie obyło się bez problemów w trakcie starań: pierwszą ciążę poroniłam w 9 tc, potem przez 6 miesięcy nic, robiliśmy diagnostykę w niemal każdym kierunku. W październiku 2017 zaszłam ponownie w ciążę, ale okazała się biochemiczną.

Udało się szczęśliwie w kolejnym cyklu! No i teraz jestem już w 16 tc :)

Biorę profilaktycznie zastrzyki Neoparin, witaminy prenatalne Femibion, kwas foliowy metylowany, Essentiale forte (niezbyt dobre parametry wątroby w wynikach) i Duphaston, którego teraz zmniejszam dawkę (1 tabletka co drugi dzień). Jeśli wszystko będzie ok, to za miesiąc odstawię go w ogóle.

Jestem już pod badaniach genetycznych, wyniki bardzo ładne, więc jestem spokojniejsza, choć i tak co chwile w głowie włącza mi się "czerwona lampka" strachu. Ale to chyba normalne, prawda?

To chyba tyle, tak na prawdę na szybko :)

Gdzie mogę znaleźć kilka słów/informacji o Was? :)

reklama
@gabrika jak się czujesz w ogóle? ;) masz jakieś zdjęcia maluszka? :)

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Medicover ma oddział, i tam bardziej bali się o mnie niż o dziecko. Ale powiem szczerze, że medicover wypadł najlepiej. Gdyby nie moje problemy zdrowotne to wybrałabym ten szpital na poród. Także jeśli nadal sie zastanawiasz to polecam, ale najlepiej będzie jak sama sie przejdziesz i zobaczysz :)
Jola wiem że się boisz państwowych szpitali, ale może tym razem będzie lepiej tym bardziej że będziesz wiedziała że idziesz tam po swoje szczęście :) dzidzia wszystko wynagrodzi

@klaudiaa975 nie martw się, ja mam też teraz pełne B, no może takie małe C, ale widzę, że rosną :p

Ojej, to ciesz się :) Ja przed ciążą miałam rozmiar 65e według rozmiarówki Esotiq. Niby super i wogóle, ale ciężko kupić odpowiednią bieliznę. No i teraz już widzę, że zaczynam mieć małe biustonosze, i gdzie ja kupię takie namioty? :D

No więc po staram się króciutko o sobie :)

Mam 31 lat, to moje pierwsze dziecko, najprawdopodobniej noszę pod sercem chłopca :)

Niestety, nie obyło się bez problemów w trakcie starań: pierwszą ciążę poroniłam w 9 tc, potem przez 6 miesięcy nic, robiliśmy diagnostykę w niemal każdym kierunku. W październiku 2017 zaszłam ponownie w ciążę, ale okazała się biochemiczną.

Udało się szczęśliwie w kolejnym cyklu! No i teraz jestem już w 16 tc :)

Biorę profilaktycznie zastrzyki Neoparin, witaminy prenatalne Femibion, kwas foliowy metylowany, Essentiale forte (niezbyt dobre parametry wątroby w wynikach) i Duphaston, którego teraz zmniejszam dawkę (1 tabletka co drugi dzień). Jeśli wszystko będzie ok, to za miesiąc odstawię go w ogóle.

Jestem już pod badaniach genetycznych, wyniki bardzo ładne, więc jestem spokojniejsza, choć i tak co chwile w głowie włącza mi się "czerwona lampka" strachu. Ale to chyba normalne, prawda?

To chyba tyle, tak na prawdę na szybko :)

Gdzie mogę znaleźć kilka słów/informacji o Was? :)
Witaj :) Dużo dziewczyn u Nas jest po przejściach, ale trzeba patrzyć w przyszłość z nadzieją na to co najlepsze czyli zdrowe dziecko :) Co do słów o Nas to są porozrzucane po całym forum, bo każda jak do Nas dołączała sie witała i opowiadała, wiec trzeba szukać w starych postachale może być ciężko :)

@gabrika jak się czujesz w ogóle? ;) masz jakieś zdjęcia maluszka? :)

p19u3e3k04lxbptw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Teraz czuję się względnie dobrze, ale pierwszy trymestr masakra był... Byłam u lekarza wczoraj, ale to było w ramach Medicover i zdjęcie mam fatalne :/ mogę podzielić się zdjęciem 4d z genetycznych :)

Witaj :) Dużo dziewczyn u Nas jest po przejściach, ale trzeba patrzyć w przyszłość z nadzieją na to co najlepsze czyli zdrowe dziecko :) Co do słów o Nas to są porozrzucane po całym forum, bo każda jak do Nas dołączała sie witała i opowiadała, wiec trzeba szukać w starych postachale może być ciężko :)

Masz racje! Podobno pozytywne nastawienie to połowa sukcesu :)

W takim razie, będę Was dopytywać - może nie będzie Was to irytować za bardzo :D

Medicover ma oddział, i tam bardziej bali się o mnie niż o dziecko. Ale powiem szczerze, że medicover wypadł najlepiej. Gdyby nie moje problemy zdrowotne to wybrałabym ten szpital na poród. Także jeśli nadal sie zastanawiasz to polecam, ale najlepiej będzie jak sama sie przejdziesz i zobaczysz :)

Ok, rozumiem. Pójdę na pewno :) U mnie jeszcze przemawia to, że mam pakiet med. z pracy i dodatkową zniżkę (jakąś, nie liczę na szał ;) ), prowadzę tam całą ciążę no i szpital jest po drugiej stronie ulicy :)

Ojej, to ciesz się :) Ja przed ciążą miałam rozmiar 65e według rozmiarówki Esotiq. Niby super i wogóle, ale ciężko kupić odpowiednią bieliznę. No i teraz już widzę, że zaczynam mieć małe biustonosze, i gdzie ja kupię takie namioty? :D

Witaj :) Więcej nas tutaj ma takie problemy :D Ja już jakiś czas temu "wyrosłam" z D ;) Chyba wszystkie przerzucimy się na sportowe :D

reklama
Do góry