reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ostatnio za bardzo wychwalilam te moje paznokcie.. Zlamaly mi sie 3 a dzisiaj 2 :// wszystkie odzywki do paznokci sa dozwolone w ciazy ?

Opiekę na dorosłego członka rodziny (bo tak się to nazywa) można wziąć jeśli druga osoba potrzebuje pomocy - kwestia interpretacji i lekarza. Nawet po "normalnym" porodzie lekarz może "stwierdzić" że kobieta na tyle źle się czuję, że potrzebuje pomocy "osoby trzeciej", np męża ;)
Tylko nie jestem pewna, jaki lekarz to wypisuje, mama brała opiekę na babcię, ale mają tego samego lekarza, więc nie wiem, czy to powinien wypisywać lekarz "chorego" (czyli pewnie ginekolog) czy rodzinny "opiekuna"

0d1yrjjgtd95fou3.png
Lekarz chorego (czyli w tym wypadku ginekolog), tak jak przy dziecku -pediatra wypisuje opieke.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

@Margana [emoji173] przetestowałam mgiełkę, i jest dużo lepiej po jednym zastosowaniu :D
Świetna jest (choć trochę słona :p)
I w dodatku cenowo bardzo przyjaźnie :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
No i dorobiłam się inhalatora-nebulizatora :)
Mąż przywiózł wracając z pracy Tech-Med TM-NEB ULTRA
Już przetestowany - inhalowałam się solą fizjologiczną, i chociaż oddychać normalnie mogę :)
Ma maseczkę dla dorosłych, dzieci, końcówki do nosa i ustnik, hałasu za dużo nie robi, więc mam nadzieję, że się sprawdzi :)

Pytanie, czym się można inhalować z nebulizatora, poza solą fizjologiczną i lekami?
Zastanawiałam się nad olejkiem eterycznym, ale nie wiem, czy można :(
Pewnie solanka, ale to trzeba kupić gotową, czy można jakoś zrobić? Albo jakiś roztwór rumianku czy majeranku.... Próbował ktoś?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Nebu dose hipertonic niebieskie pudełko. Ja używam tylko tego. Jak mam kaszel to daje ampułki do lodówki i 2-3x dziennie po pół ampułki. Jak na katar to nie taka z lodówki tylko o temperaturze pokojowej

Do góry