reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

@klaudia975 ja moje nabytki dzisiejsze zaluje ze nie wzielam jeszcze w sowki kolorowe.
1516815405-969c8b05ef605fdc-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Trochę zapycha, ale - doszłam do wniosku, że jak zrobię co 2 tygodnie, to aż tak nie zapcha, bo będzie relatywnie mocno i długo splukiwany ;)
Poza tym, kiedyś piło się kawę "fusiastą", a potem grunt trafiał do zlewu, i jakoś tragedii nie było, więc myślę, że peeling raz na jakiś czas też instalacji nie zapcha ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

A no co 2 tyg to pewnie ze tragedii nie bedzie, najwyzej po masazu zalej splyw zagotowana woda :)

Ja też jeszcze nie, a chce się wprowadzić przed porodem... W razie czego podepniemy czasowo butlę

0d1yrjjgtd95fou3.png

A ja wlasnie dopiero ze 3 miesiace po porodzie, bo u mamy bede miala pomoc i bede sie czula bezpieczniej a sama w mieszkaniu, nie bardzo. Tym bardziej, ze K jest raz na 3/4/5 tygodni :/// a mama tez by nie dawala rady byc ciagle u mnie. A tak to na miejscu :)

Mi się wydaje, że nikt w szpitalu umyślnie nie chce naszego dziecka skrzywdzic.. no właśnie a może byś mi powiedziała o co chodzi z ta wit. k i pieta dziecka?

f2w39n7303c24ozn.png
Vit.k podaje sie domiesniowo zaraz po porodzie zeby uniknac ewentualnych krwotokow. To bardzo wazne. Dopilnujcie zeby czasem nikt nie zapomnial o tym.
Z piety sie wykonuje badanie przesiewowe na fenyloketonurie- wszystkim noworodkom, tak jak badanie sluchu. Uwazam, ze to dobrze, ze sie robi coraz wiecej badan przesiewowych, bo mozna szybciej wychwycic jakies nieprawidlowosci.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A ja wlasnie dopiero ze 3 miesiace po porodzie, bo u mamy bede miala pomoc i bede sie czula bezpieczniej a sama w mieszkaniu, nie bardzo. Tym bardziej, ze K jest raz na 3/4/5 tygodni :/// a mama tez by nie dawala rady byc ciagle u mnie. A tak to na miejscu :)
Ja właśnie z jednej strony chcialabym byc ma swoim a z drugiej troche sie boje bo sama bede moj w rozjazdach ciagle i moze tez zostane jakies 3 miesiace u rodzicow a najwyzej potem.przeprowadzka ale zobaczymy w sumie czasu jeszcze troche mamy;)

Vit.k podaje sie domiesniowo zaraz po porodzie zeby uniknac ewentualnych krwotokow. To bardzo wazne. Dopilnujcie zeby czasem nikt nie zapomnial o tym.
Z piety sie wykonuje badanie przesiewowe na fenyloketonurie- wszystkim noworodkom, tak jak badanie sluchu. Uwazam, ze to dobrze, ze sie robi coraz wiecej badan przesiewowych, bo mozna szybciej wychwycic jakies nieprawidlowosci.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ale ta vitK podaje sie matce czy dziecku ?

A ja po porodzie marzylam zeby mieszkac samemu [emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Do góry