reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja leżenia ciąg dalszy :( całą noc bolała mnie głowa i nic a nic nie mogłam spać aż w końcu rano się przełamałam ( nie lubię leków w ciąży ) i wzięłam paracetamol... :( już nie wytrzymałam... Do tego ten kaszel i katar... Masakra..
Czuję się jak kupa :(

p19u3e3kdpacvxaz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Moge Cie wykorzystac? :)
Powiedz mi, czym najlepiej twarz nawilzac? Mam tak sucha mimo uzywania kremow nawilzajacych, ze az mi skora sie luszczy. Na czole, nosie. Swedzi do tego w tych miejscach. Kupilam kiedys masc oliwkowa z ziaji. Spoko byla, ale strasznie tlusta. Mam kolo siebie sklep z naturalnymi kosmetykami, olejkami itd, ale nie wiem czego w ogole szukac.

xrotgov3q3o4y33i.png

Jasne :)

Z dobrze nawilżających olejków, to najlepszy rokitnik, ale w ciąży nie można za dużo (ale jak dodała byś kroplę do kremu, to by nie zaszkodziło) - uwaga, jest mega pomarańczowy, ale rozcieńczony skóry tak nie farbuje ;) jak masz normalny krem nawilżający, to możesz do niego dołożyć kroplę oleju z rokitnika, ewentualnie kroplę oleju z nagietka, też nieźle nawilża i łagodzi.
Cuda też działa olej z opuncji figowej, ale zabija ceną... Jest bardzo wydajny itd, ale.. No chyba że trafisz rozcieńczony, wtedy kosztuje w miarę przyzwoicie, to też można nim "wzbogacić" krem ;)

Olejów jest dużo, ale jak nie planujesz na dłuższą metę takich "zabaw", to poleciła bym właśnie rokitnik (po ciąży możesz do kremu dodać parę kropli więcej, ale nie za dużo, bo będzie barwić, do mleczka do ciała i niemal do większości kosmetyków, ale w ciąży 1 kropelka na opakowanie to max..), ewentualnie jak trafisz tani to olej z opuncji, nadaje się nawet bezpośrednio pod oczy, bardzo ładnie wygładza skórę wokół oczu itd.

A kumpela używa po prostu oleju kokosowego (nierafinowanego) po myciu, a jak się wchłonie, to normalnie krem itd.

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hej dziewczyny :* 10 stron nadrobione :D
Wszystkim które chorują życzę zdrówka! :* mi chyba brzuch urósł jak wstanę i się ogarnę to wstawię zdjęcie brzuszka to porownacie :) rano jak poloze się na plecach jeszcze bez sniadania to wyraźnie czuje macice juz jest blisko pępka czy to możliwe? U mnie 16 tydzień i 5 dzien :)
Też tak miałan wczoraj ze czułam jak się napina to jest delikatnie pod pępkiem, dziś zaczynam 18 tydzień a z tego co patrzyłam to dno macicy kolo 20 tyg jest właśnie pod pępkiem

Ja leżenia ciąg dalszy :( całą noc bolała mnie głowa i nic a nic nie mogłam spać aż w końcu rano się przełamałam ( nie lubię leków w ciąży ) i wzięłam paracetamol... :( już nie wytrzymałam... Do tego ten kaszel i katar... Masakra..

p19u3e3kdpacvxaz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Ojojoj :( :( :(
I Ty chora... Jakiś paskudny wirus krąży :(

Łączę się w bólu, i trzymam kciuki, żeby szybko przeszło....
Masz możliwość zrobienia inhalacji? Mnie bardzo pomagają, przynajmniej katar i zapchany nos odpuszczają...

0d1yrjjgtd95fou3.png

p19u3e3kdpacvxaz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Wiem co czujesz, mnie od wczoraj muli głowa i boli gardło :(

Ojojoj :( :( :(
I Ty chora... Jakiś paskudny wirus krąży :(

Łączę się w bólu, i trzymam kciuki, żeby szybko przeszło....
Masz możliwość zrobienia inhalacji? Mnie bardzo pomagają, przynajmniej katar i zapchany nos odpuszczają...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Właśnie już nie wytrzymam dłużej i powiedziałam mojemu że ma jechać kupić inhalator :( bo szału dostanę, a dziecko to chyba ma wstrząsy mega w brzuszku jak ja tak kaszle

p19u3e3kdpacvxaz.png

27.06.17 Anastazja [*]

Właśnie już nie wytrzymam dłużej i powiedziałam mojemu że ma jechać kupić inhalator :( bo szału dostanę, a dziecko to chyba ma wstrząsy mega w brzuszku jak ja tak kaszle

p19u3e3kdpacvxaz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Współczuję ja jak zakaszke to boli mnie brzuch w pachwinach, inhaluj się napewno pomoze

p19u3e3kdpacvxaz.png

27.06.17 Anastazja [*]
Mój kupił mi wczoraj...

To jeszcze mu zadzwoń, żeby od razu kupił mgiełkę zabłocką, która poleciała @Margana (ja muszę na nią czekać do wieczora :()

A inhalator przy dziecku i tak będzie potrzebny, więc - ja uważam, że świetny zakup (odkąd mogę oddychać...)
ac74a29636faad1874416ad3c3d70b79.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Jasne :)

Z dobrze nawilżających olejków, to najlepszy rokitnik, ale w ciąży nie można za dużo (ale jak dodała byś kroplę do kremu, to by nie zaszkodziło) - uwaga, jest mega pomarańczowy, ale rozcieńczony skóry tak nie farbuje ;) jak masz normalny krem nawilżający, to możesz do niego dołożyć kroplę oleju z rokitnika, ewentualnie kroplę oleju z nagietka, też nieźle nawilża i łagodzi.
Cuda też działa olej z opuncji figowej, ale zabija ceną... Jest bardzo wydajny itd, ale.. No chyba że trafisz rozcieńczony, wtedy kosztuje w miarę przyzwoicie, to też można nim "wzbogacić" krem ;)

Olejów jest dużo, ale jak nie planujesz na dłuższą metę takich "zabaw", to poleciła bym właśnie rokitnik (po ciąży możesz do kremu dodać parę kropli więcej, ale nie za dużo, bo będzie barwić, do mleczka do ciała i niemal do większości kosmetyków, ale w ciąży 1 kropelka na opakowanie to max..), ewentualnie jak trafisz tani to olej z opuncji, nadaje się nawet bezpośrednio pod oczy, bardzo ładnie wygładza skórę wokół oczu itd.

A kumpela używa po prostu oleju kokosowego (nierafinowanego) po myciu, a jak się wchłonie, to normalnie krem itd.

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dzieki wielkie, w piatek odwiedze ten sklep i kupie, bo juz niewytrzymuje. Najgorzej jest jak troche podkladu naloze. Mimo ze dzien wczesniej zrobie delikatny piling, to i tak po podkladzie wyglada to jakbym sie luszczyla cala. Wczesniej tak nie mialam wiec tematem sie nie interesowalam.

xrotgov3q3o4y33i.png

Do góry