reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam znowu te uczucie napinania brzucha id razu magnez, może dlatego że wczoraj byłam na zakupach i nosiłam ciężkie światy ale tylko że sklepu do samochodu i później do domu dziś leżę i też czuję, wzięłam magnez :!/musze juz brać systematycznie, ale długo nie poleze synek narazie sie sam bawi ale długo to nie potrfa

O kurde biedna:( no to oszczędzaj się Mamuska:)

reklama
Witam się z rana [emoji4] Teraz ja miałam sen że krwawię, to było takie realne że później nie mogłam zasnąć...
Jutro o 9 wizyta, już nie mogę się doczekać żeby sprawdzić co tam słychać u Maluszka. Mam nadzieję, że rozłoży już nogi, chciałabym zacząć już coś planować [emoji2]
Wieczorne mdłości już mnie dobijają. Nie radzę sobie z nimi kompletnie. I ból pleców, wiązadeł i jajników... oczywiście od razu tysiąc myśli że coś jest nie tak. Zobaczymy jutro [emoji4]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Na pewno wszystko jest Oki a te sny są przerazajaceee masakra:/

@olaaa7 oj biedaku, i Ciebie dopadło :( kuruj się jak możesz, i trzymam kciuki, żeby się nie rozwinęło...

@Agatka29 nie noś może zakupów, co..? A jak już musisz sama je zrobić, to wózkiem pod auto i przekładać po jednej siateczce, a z auta do domu - nie możesz zostawić, żeby potem ktoś (mąż :p) przyniósł?

@niemamco mnie też koty oblazły, tylko patrzą jak do wc wstaję ;)

Ale dzisiaj jeszcze poleżę większość dnia..
Inhalacje objawowo pomagają bardzo, choć na razie tylko sól fizjologiczna, mgiełka zabłocka będzie dopiero wieczorem, mąż ma kupić wracając z pracy (na szczęście ma sporo aptek po drodze, jak nie będzie, to będzie jeździł po wszystkich...)
Nie mam aż takiego zapchanego nosa, itd, więc się dużo lepiej czuję, i choć zdrowa jeszcze nie jestem, to najważniejsze, że idzie w dobrym kierunku :)

A potem muszę w końcu zrobić sobie krem, może trochę ogarnę problemy z twarzą... Już wiem, że olej tamanu pomaga na te krostki, zaczynają się ładnie goić, więc pokombinuję ze składem, żeby jeszcze mocno nawilżyć itd, i liczę, że za tydzień już będę się mogła pokazać ludziom na oczy... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Moge Cie wykorzystac? :)
Powiedz mi, czym najlepiej twarz nawilzac? Mam tak sucha mimo uzywania kremow nawilzajacych, ze az mi skora sie luszczy. Na czole, nosie. Swedzi do tego w tych miejscach. Kupilam kiedys masc oliwkowa z ziaji. Spoko byla, ale strasznie tlusta. Mam kolo siebie sklep z naturalnymi kosmetykami, olejkami itd, ale nie wiem czego w ogole szukac.

xrotgov3q3o4y33i.png

Dzień dobry :)

@olaaa7 oby przeszło jak najszybciej! A zauważyłyście, że jest już trochę jaśniej rano i dłużej popołudniu...? :)

No wlasnie mi sie tez tak wydaje, ze poprzednio tak wychwycil. Tylko minelo ponad 6 lat, wiec szukam potwierdzenia[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Pomyśl że po 6 latach ma lepszy sprzęt i jest o 6 lat praktyki mądrzejszy, więc na pewno i teraz zwróciłby uwagę :tak:

@martaaa515, tak źle i tak niedobrze :) jak nic się nie dzieje to też się denerwujemy. Babom nie dogodzisz no :D

@olaaa7 oj biedaku, i Ciebie dopadło :( kuruj się jak możesz, i trzymam kciuki, żeby się nie rozwinęło...

@Agatka29 nie noś może zakupów, co..? A jak już musisz sama je zrobić, to wózkiem pod auto i przekładać po jednej siateczce, a z auta do domu - nie możesz zostawić, żeby potem ktoś (mąż :p) przyniósł?

@niemamco mnie też koty oblazły, tylko patrzą jak do wc wstaję ;)

Ale dzisiaj jeszcze poleżę większość dnia..
Inhalacje objawowo pomagają bardzo, choć na razie tylko sól fizjologiczna, mgiełka zabłocka będzie dopiero wieczorem, mąż ma kupić wracając z pracy (na szczęście ma sporo aptek po drodze, jak nie będzie, to będzie jeździł po wszystkich...)
Nie mam aż takiego zapchanego nosa, itd, więc się dużo lepiej czuję, i choć zdrowa jeszcze nie jestem, to najważniejsze, że idzie w dobrym kierunku :)

A potem muszę w końcu zrobić sobie krem, może trochę ogarnę problemy z twarzą... Już wiem, że olej tamanu pomaga na te krostki, zaczynają się ładnie goić, więc pokombinuję ze składem, żeby jeszcze mocno nawilżyć itd, i liczę, że za tydzień już będę się mogła pokazać ludziom na oczy... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dzięki kochana :* No niestety dopadło znowu. Na szczęście te delikatne swędzenie na dole przeszło po clotrmiazolum, więc chociaż z tym mam spokój :)

Jejku dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego siedzenia w domu, leżenia do 10 :p Też już chce :D Ostatnio kierowniczka się mnie pytała do kiedy planuję pracować, powiedziałam, że do końca kwietnia :) Niech już będzie chociaż marzec :p

Dzień dobry :)

@olaaa7 oby przeszło jak najszybciej! A zauważyłyście, że jest już trochę jaśniej rano i dłużej popołudniu...? :)
Tak, właśnie widzę, że od kilku dni już fajnie jasno jest popołudniu :) Rano nie zauważyłam bo wstaje o 6, więc ciągle jest ciemno jeszcze.

Dzień dobry z rana. Chyba się dzisiaj po raz pierwszy wyspalam. Ogarniam teraz dom bo w południe odwiedza mnie koleżanka z mała córeczka. A moje dwa koty w nocy stoczyly dzika walkę i sierść jest wszędzie

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki kochana :* No niestety dopadło znowu. Na szczęście te delikatne swędzenie na dole przeszło po clotrmiazolum, więc chociaż z tym mam spokój :)
Jejku dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tego siedzenia w domu, leżenia do 10 [emoji14] Też już chce :D Ostatnio kierowniczka się mnie pytała do kiedy planuję pracować, powiedziałam, że do końca kwietnia :) Niech już będzie chociaż marzec :p
Ja też chciałam pracować tak do prawie końca marca - parę dni urlopu przed świętami, a po świętach już nie wracać.
Mam pracę, którą lubię, fajną ekipę itd.
Ale wyszło jak wyszło...
Trochę co innego móc leżeć, a co innego musieć ;) teraz na szczęście już mogę, i próbuję wylezec przeziębienie, ale wcześniej - nie było czego zazdrościć ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja też chciałam pracować tak do prawie końca marca - parę dni urlopu przed świętami, a po świętach już nie wracać.
Mam pracę, którą lubię, fajną ekipę itd.
Ale wyszło jak wyszło...
Trochę co innego móc leżeć, a co innego musieć ;) teraz na szczęście już mogę, i próbuję wylezec przeziębienie, ale wcześniej - nie było czego zazdrościć ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
No wiadomo, co innego musieć a co innego chcieć :)

reklama
Hej dziewczyny :* 10 stron nadrobione :D
Wszystkim które chorują życzę zdrówka! :* mi chyba brzuch urósł jak wstanę i się ogarnę to wstawię zdjęcie brzuszka to porownacie :) rano jak poloze się na plecach jeszcze bez sniadania to wyraźnie czuje macice juz jest blisko pępka czy to możliwe? U mnie 16 tydzień i 5 dzien :)

Do góry