reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Niemiecki [emoji4]To moja miłość zaraz po rodzinie. Kocham ten język [emoji16]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Oooo @Peugeotka36 szukała korepetycji! :)

Witam się rano. Włączyłam sobie komputer i bezmyślnie potwierdziłam aktualizacje... No to mam 40 min z telefonem [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Już nie mogę się doczekać tego widocznego brzuszka. Wczoraj się wkurzyłam bo czekałam na to pobranie krwi na TSH i stałam pół godziny bo nikt nie ustąpił mi miejsca. Myślałam, że mi plecy wysiądą w lędźwiach. Aż strach pomyśleć co będzie dalej jak brzuszek będzie większy.

Wtedy już będą widzieć, ale zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie udawał ze go to nie interesuje [emoji34]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

nadrobiłam z grubsza... tyle str a tylko 1 dzien mnie nie bylo :D

mnie brzuch dalej boli ciagnie wiązadła macica wszystko czuje :/

Witam w drugim trymestrze !!

Nie chce mi sie ruszyć tylka z łóżka, nadodatek oba koty postanowiły na mnie sobie spać i nie chce ich obudzić bo tak sie przytulaja:-D

Co do opryszczki to ja zawsze używam Zovirax, ale nie jestem pewna czy w ciąży można. Plasterki niestety mi nie pomagają, czasem na noc naklejałam.

Kupiłam wczoraj większe staniki w H&M jeszcze nie typowo do karmienia bo myśle ze moj biust zdąży do lipca jeszcze sporo urosnąć. Z miseczki B dobiłam do D:eek: masakra.juz sie boje co bedzie pózniej.

Ja wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam znowu te uczucie napinania brzucha id razu magnez, może dlatego że wczoraj byłam na zakupach i nosiłam ciężkie światy ale tylko że sklepu do samochodu i później do domu dziś leżę i też czuję, wzięłam magnez :!/musze juz brać systematycznie, ale długo nie poleze synek narazie sie sam bawi ale długo to nie potrfa

Witam w drugim trymestrze !!

Nie chce mi sie ruszyć tylka z łóżka, nadodatek oba koty postanowiły na mnie sobie spać i nie chce ich obudzić bo tak sie przytulaja:-D

Co do opryszczki to ja zawsze używam Zovirax, ale nie jestem pewna czy w ciąży można. Plasterki niestety mi nie pomagają, czasem na noc naklejałam.

Kupiłam wczoraj większe staniki w H&M jeszcze nie typowo do karmienia bo myśle ze moj biust zdąży do lipca jeszcze sporo urosnąć. Z miseczki B dobiłam do D:eek: masakra.juz sie boje co bedzie pózniej.
Koty są super, uwielbiałam spać z moją kotką :) Teraz niestety nie śpię bo oba koty nie wchodzą do mnie góry jakoś ostatnio.
Ja już też nie mieszczę się do mojego 75C/B ale jeszcze poczekam z zakupem nowych staników.

Witam się z rana [emoji4] Teraz ja miałam sen że krwawię, to było takie realne że później nie mogłam zasnąć...
Jutro o 9 wizyta, już nie mogę się doczekać żeby sprawdzić co tam słychać u Maluszka. Mam nadzieję, że rozłoży już nogi, chciałabym zacząć już coś planować [emoji2]
Wieczorne mdłości już mnie dobijają. Nie radzę sobie z nimi kompletnie. I ból pleców, wiązadeł i jajników... oczywiście od razu tysiąc myśli że coś jest nie tak. Zobaczymy jutro [emoji4]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Ja wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam znowu te uczucie napinania brzucha id razu magnez, może dlatego że wczoraj byłam na zakupach i nosiłam ciężkie światy ale tylko że sklepu do samochodu i później do domu dziś leżę i też czuję, wzięłam magnez :!/musze juz brać systematycznie, ale długo nie poleze synek narazie sie sam bawi ale długo to nie potrfa
Mi tez sie brzuch napina. Ale przy kazdej ciazy mialam tak dosc wczesnie, a wszystko bylo ok, wiec nie panikuje. Nic ciezkiego nie nosze ani nic, wiec nie mam z mojej strony powodow.
Taki chyba urok.

xrotgov3q3o4y33i.png

Witam się z rana [emoji4] Teraz ja miałam sen że krwawię, to było takie realne że później nie mogłam zasnąć...
Jutro o 9 wizyta, już nie mogę się doczekać żeby sprawdzić co tam słychać u Maluszka. Mam nadzieję, że rozłoży już nogi, chciałabym zacząć już coś planować [emoji2]
Wieczorne mdłości już mnie dobijają. Nie radzę sobie z nimi kompletnie. I ból pleców, wiązadeł i jajników... oczywiście od razu tysiąc myśli że coś jest nie tak. Zobaczymy jutro [emoji4]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Na pewno jest wszystko dobrze :) Sama jestem ciekawa kto tam u Ciebie w brzuszku mieszka :)

reklama
@olaaa7 oj biedaku, i Ciebie dopadło :( kuruj się jak możesz, i trzymam kciuki, żeby się nie rozwinęło...

@Agatka29 nie noś może zakupów, co..? A jak już musisz sama je zrobić, to wózkiem pod auto i przekładać po jednej siateczce, a z auta do domu - nie możesz zostawić, żeby potem ktoś (mąż :p) przyniósł?

@niemamco mnie też koty oblazły, tylko patrzą jak do wc wstaję ;)

Ale dzisiaj jeszcze poleżę większość dnia..
Inhalacje objawowo pomagają bardzo, choć na razie tylko sól fizjologiczna, mgiełka zabłocka będzie dopiero wieczorem, mąż ma kupić wracając z pracy (na szczęście ma sporo aptek po drodze, jak nie będzie, to będzie jeździł po wszystkich...)
Nie mam aż takiego zapchanego nosa, itd, więc się dużo lepiej czuję, i choć zdrowa jeszcze nie jestem, to najważniejsze, że idzie w dobrym kierunku :)

A potem muszę w końcu zrobić sobie krem, może trochę ogarnę problemy z twarzą... Już wiem, że olej tamanu pomaga na te krostki, zaczynają się ładnie goić, więc pokombinuję ze składem, żeby jeszcze mocno nawilżyć itd, i liczę, że za tydzień już będę się mogła pokazać ludziom na oczy... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry