reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No i dorobiłam się inhalatora-nebulizatora :)
Mąż przywiózł wracając z pracy Tech-Med TM-NEB ULTRA
Już przetestowany - inhalowałam się solą fizjologiczną, i chociaż oddychać normalnie mogę :)
Ma maseczkę dla dorosłych, dzieci, końcówki do nosa i ustnik, hałasu za dużo nie robi, więc mam nadzieję, że się sprawdzi :)

Pytanie, czym się można inhalować z nebulizatora, poza solą fizjologiczną i lekami?
Zastanawiałam się nad olejkiem eterycznym, ale nie wiem, czy można :(
Pewnie solanka, ale to trzeba kupić gotową, czy można jakoś zrobić? Albo jakiś roztwór rumianku czy majeranku.... Próbował ktoś?

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
No i dorobiłam się inhalatora-nebulizatora :)
Mąż przywiózł wracając z pracy Tech-Med TM-NEB ULTRA
Już przetestowany - inhalowałam się solą fizjologiczną, i chociaż oddychać normalnie mogę :)
Ma maseczkę dla dorosłych, dzieci, końcówki do nosa i ustnik, hałasu za dużo nie robi, więc mam nadzieję, że się sprawdzi :)

Pytanie, czym się można inhalować z nebulizatora, poza solą fizjologiczną i lekami?
Zastanawiałam się nad olejkiem eterycznym, ale nie wiem, czy można :(
Pewnie solanka, ale to trzeba kupić gotową, czy można jakoś zrobić? Albo jakiś roztwór rumianku czy majeranku.... Próbował ktoś?

0d1yrjjgtd95fou3.png

Olejkami podobno nie wolno, gdzies czytalam a oprocz soli niczego nie probowalam. Inhalowalam sie z 2 tygodnir i katar jak byl tak jest. Do konca ciazy musze sie z nim meczyc.. Dobrze, ze Tobie ulzylo :)

Czekalam az sie zjawisz :) do ciast jestem ciemna, mimo, ze robie ciasto z pudelka to nir mam pojecia ile tego ciasta wydrazyc :D i czy troche gory zostawic .. Heh :p
bo pomyślę, że mnie uważasz za jakąś specjalistkę od ciast :oops:

Btw, robiłam ostatnio "pseudosernik" na dzień babci, spełniający wszystkie wymagania restrykcyjnej diety ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Olejkami podobno nie wolno, gdzies czytalam a oprocz soli niczego nie probowalam. Inhalowalam sie z 2 tygodnir i katar jak byl tak jest. Do konca ciazy musze sie z nim meczyc.. Dobrze, ze Tobie ulzylo :)
Przynajmniej na razie jest ulga, i to mi chwilowo wystarczy ;)
Pewnie katar wróci, ale ważne, że będę mogła się wyspać bez zapchanego nosa i bólu głowy :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jestem wreszcie po[emoji5] W badaniu wszystko wyglada dobrze. Dostalam l4 i skierowanie na badania. Mam odstawic Luteine i przyjsc za tydzien w srode to pomierzymy szyjke i zobaczymy jak to wszystko wyglada bez luteiny. Poprosilam o szybkie usg i widzialam dzidziulke z bijacym serduszkiem. To najeazniejsze[emoji3] Lekarz sam powiedzial, ze juz pewnie ruchy czuje, wiec co sie tak martwie[emoji6] A ja mowie, ze vzsami wlasnie czuje. Czyli to na pewno ruchy[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Suuuuper:)

reklama
Gratuluję udanych wizyt :*
@Marika92 boże jakie piękne ciało aż mi ślinka cieknie no nie mogę i co ja też zrobię jak mam taką mega ochotę? :D
Wyskoczyłam z mężem na godzinkę na zakupy i kupiłam sobie spódnice i sukienke wiec niech wiosna już przychodzi bo brzuszek będzie pięknie w tym wyglądał zamierzam się chwalić brzuszkiem zawsze marzyłam o ciąży w okresie ciepłym :D

Do góry