reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie nie wszystko oki ja mam ten pas chyba od 8 tygodnia nie wiem dlaczego i brzuch jakby bardziej owlosiony haha :D oczywiscie nie widać tego na pierwszy rzut oka ale jak smaruje brzuch to wychodza te włoski:D

Ja u siebie też więcej włosków zauważyłam, już myślałam że powoli zamieniam się w małpkę ale widzę, że nie jestem sama :-D:-D:-D

reklama
Mnie też już zaczynają kusić ubranka, ale poczekam jeszcze do polowkowych w razie gdyby mojej dziewczynce coś między nogami wyrosło ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja właśnie to samo.. czekam do 19 lutego a to taaaak duużo czasu :shocked2::sad:

Ja u siebie też więcej włosków zauważyłam, już myślałam że powoli zamieniam się w małpkę ale widzę, że nie jestem sama :-D:-D:-D

Uwierz że zaczęłam odrazu czytać na necie o co chodzi czemu mi brzuch zarasta bałam się że będzie się nasilac na szczęście owłosienie jest ale stoi w miejscu :D

No i dorobiłam się inhalatora-nebulizatora :)
Mąż przywiózł wracając z pracy Tech-Med TM-NEB ULTRA
Już przetestowany - inhalowałam się solą fizjologiczną, i chociaż oddychać normalnie mogę :)
Ma maseczkę dla dorosłych, dzieci, końcówki do nosa i ustnik, hałasu za dużo nie robi, więc mam nadzieję, że się sprawdzi :)

Pytanie, czym się można inhalować z nebulizatora, poza solą fizjologiczną i lekami?
Zastanawiałam się nad olejkiem eterycznym, ale nie wiem, czy można :(
Pewnie solanka, ale to trzeba kupić gotową, czy można jakoś zrobić? Albo jakiś roztwór rumianku czy majeranku.... Próbował ktoś?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Polecam Zablocka mgielke solankowa! Mam duze problemy z zatokami i dopiero ona mi zaczela pomagac. Na corke tez zadzialala.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny jak to jest z tym badanirm polowkowym ? Znalazlam dobry prywatny gabinet w Kielcach. Dzwonilam zeby sie dopytac, 250zl badanie połówkowe w 3D. To duzo czy podejrzanie za malo ?
I na takie badanie jak po prostu w dany dzien jade i tyle ? Czy musze cos przed tym wykonac ? I czy potrzebne jest skierowanir skoro bede robila na wlasna reke ?:)

Ja też gdy się umawiałam, powiedziano mi 250 zł. Jedziesz robią Ci usg i tyle ;)
Bez żadnego skierowania:)

Oo [emoji173] jak nie przepadalam za ciastami to teraz uwielbiam. Tortaa bym zjadla, kruche z owocami i kremem [emoji173][emoji173]
Akurat to taki "pseudosernik" (test receptury na dzień babci, żeby nie eksperymentować w ostatniej chwili ;))

Spód - zmielone migdały i daktyle
Krem - na bazie kaszy jaglanej i mleka kokosowego
Galaretka - domowa, z truskawek ;)
(w wersji dla babci był krem z daktyli i mielonych orzechów zamiast galaretki)

0d1yrjjgtd95fou3.png

bo pomyślę, że mnie uważasz za jakąś specjalistkę od ciast :oops:

Btw, robiłam ostatnio "pseudosernik" na dzień babci, spełniający wszystkie wymagania restrykcyjnej diety ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aga a myslisz, ze ciasta na bazie mleka i masla bezlaktozowego wyjda tak samo?
Bo pieklam ciasto bez mleka, jajek i glutenu, ale to z przepisu takiego. A chodzi mi o to czy jak w normalnym przepisie zrobie zamianke( chodzi tylko o brak laktozy) to wyjdzie ok?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Margana to dobrze że na wizycie wszystko oki, ale sie wyczekalas :)

Marika piękne ciacho a i Ciało Hehe :)

Ja kiedyś czytałam bo też miałam problem myślałam że zarastam i będę mega owłosiena, że to wina progrwstoronu tego w tabletkach a w pierwszej ciąży brałam od początku do 14 tyg i później od 19 do końca
I powiem wam że mam problem z wąsikiem od czasu pierwszej ciąży.. Nie to żebym musiała się goli ale parę włosków na koncikach muszę usunąć penseta :/

reklama
Do góry