reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie nie wszystko oki ja mam ten pas chyba od 8 tygodnia nie wiem dlaczego i brzuch jakby bardziej owlosiony haha :D oczywiscie nie widać tego na pierwszy rzut oka ale jak smaruje brzuch to wychodza te włoski:D

Ja u siebie też więcej włosków zauważyłam, już myślałam że powoli zamieniam się w małpkę ale widzę, że nie jestem sama :-D:-D:-D

reklama
Mnie też już zaczynają kusić ubranka, ale poczekam jeszcze do polowkowych w razie gdyby mojej dziewczynce coś między nogami wyrosło ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja właśnie to samo.. czekam do 19 lutego a to taaaak duużo czasu :shocked2::sad:

Ja u siebie też więcej włosków zauważyłam, już myślałam że powoli zamieniam się w małpkę ale widzę, że nie jestem sama :-D:-D:-D

Uwierz że zaczęłam odrazu czytać na necie o co chodzi czemu mi brzuch zarasta bałam się że będzie się nasilac na szczęście owłosienie jest ale stoi w miejscu :D

No i dorobiłam się inhalatora-nebulizatora :)
Mąż przywiózł wracając z pracy Tech-Med TM-NEB ULTRA
Już przetestowany - inhalowałam się solą fizjologiczną, i chociaż oddychać normalnie mogę :)
Ma maseczkę dla dorosłych, dzieci, końcówki do nosa i ustnik, hałasu za dużo nie robi, więc mam nadzieję, że się sprawdzi :)

Pytanie, czym się można inhalować z nebulizatora, poza solą fizjologiczną i lekami?
Zastanawiałam się nad olejkiem eterycznym, ale nie wiem, czy można :(
Pewnie solanka, ale to trzeba kupić gotową, czy można jakoś zrobić? Albo jakiś roztwór rumianku czy majeranku.... Próbował ktoś?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Polecam Zablocka mgielke solankowa! Mam duze problemy z zatokami i dopiero ona mi zaczela pomagac. Na corke tez zadzialala.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny jak to jest z tym badanirm polowkowym ? Znalazlam dobry prywatny gabinet w Kielcach. Dzwonilam zeby sie dopytac, 250zl badanie połówkowe w 3D. To duzo czy podejrzanie za malo ?
I na takie badanie jak po prostu w dany dzien jade i tyle ? Czy musze cos przed tym wykonac ? I czy potrzebne jest skierowanir skoro bede robila na wlasna reke ?:)

Ja też gdy się umawiałam, powiedziano mi 250 zł. Jedziesz robią Ci usg i tyle ;)
Bez żadnego skierowania:)

Oo [emoji173] jak nie przepadalam za ciastami to teraz uwielbiam. Tortaa bym zjadla, kruche z owocami i kremem [emoji173][emoji173]
Akurat to taki "pseudosernik" (test receptury na dzień babci, żeby nie eksperymentować w ostatniej chwili ;))

Spód - zmielone migdały i daktyle
Krem - na bazie kaszy jaglanej i mleka kokosowego
Galaretka - domowa, z truskawek ;)
(w wersji dla babci był krem z daktyli i mielonych orzechów zamiast galaretki)

0d1yrjjgtd95fou3.png

bo pomyślę, że mnie uważasz za jakąś specjalistkę od ciast :oops:

Btw, robiłam ostatnio "pseudosernik" na dzień babci, spełniający wszystkie wymagania restrykcyjnej diety ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Aga a myslisz, ze ciasta na bazie mleka i masla bezlaktozowego wyjda tak samo?
Bo pieklam ciasto bez mleka, jajek i glutenu, ale to z przepisu takiego. A chodzi mi o to czy jak w normalnym przepisie zrobie zamianke( chodzi tylko o brak laktozy) to wyjdzie ok?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Margana to dobrze że na wizycie wszystko oki, ale sie wyczekalas :)

Marika piękne ciacho a i Ciało Hehe :)

Ja kiedyś czytałam bo też miałam problem myślałam że zarastam i będę mega owłosiena, że to wina progrwstoronu tego w tabletkach a w pierwszej ciąży brałam od początku do 14 tyg i później od 19 do końca
I powiem wam że mam problem z wąsikiem od czasu pierwszej ciąży.. Nie to żebym musiała się goli ale parę włosków na koncikach muszę usunąć penseta :/

reklama
Do góry