reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mnie też już zaczynają kusić ubranka, ale poczekam jeszcze do polowkowych w razie gdyby mojej dziewczynce coś między nogami wyrosło ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png
w ktorym tygodniu lekarz powiedział ci ze bedziedziewczynka?

reklama
Kurde patrzę przed chwilą dzięki Waszym postom na swój brzuch i też już mam cienką brązową kreskę :D ale w szoku jestem bo ja to myślałam że to dopiero gdzieś w trzecim trymestrze wychodzi :D
Dziewczyny też macie takie uczucie że czym więcej się smarujecie jakimiś oliwkami tym ta skóra bardziej się wysusza? Ja wcześniej nigdy się nie smarowałam, bo nienawidzę tego robić, ale gdzieś od 2 tygodni zaczęłam i dzisiaj po kąpaniu się nie posmarowałam bo szkoda mi było tłuścić ubrań to tak mnie wszystko swędzi że masakra :( a na dole brzucha jak się podrapię to aż białe kreski mam :/
Gratuluję udanych wizyt :)
Ja kiedyś właśnie słyszalam jak byłam z synkiem gdzieś u lekarza jak jeszcze był niemowlakiem, żeby nie smarować oliwka bo po pewnym czasie jeszcze bardziej wysusza skórę, lepiej jakieś balsamy itp. Ale ile w tym prawdy nie wiem.. :-D

Już już dawno po wizycie dzidzia na 7.5 cm serduszko śliczne bilo z badania wynika 13t3d ciazy cofnelam sie do pierwszego terminu terminu . (29.07) Bobas śliczne spał przy badani i niechcial mam nic pokazać niestety jakieś 15 pokazywał mi bobaska jego malutkie rączki i nozki ssak paluszka az się wzruszyła z tego wszystkie zapomniałam zdjęcia wziąść więc szybko się wrucilam i zrobiliśmy drugą podejście chyba się dzidIa zdenerwowana bo się obudziła zaczęła machać rączkami i nóżkami I pokazywała nam pupke szpada ze nuzek nie rozlozylo wiele razy próbowaliśmy niestety muszę się cieszyć ze chociaż jedno zdjęcia udało się nam zrobić....
1516715837-58bf29ea6e9014ed-aaaaaa.jpeg

m3sxskjoy7l8ehmb.png
Sliczna dzidzia[emoji5] Super, ze wszystko ok!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja kiedyś właśnie słyszalam jak byłam z synkiem gdzieś u lekarza jak jeszcze był niemowlakiem, żeby nie smarować oliwka bo po pewnym czasie jeszcze bardziej wysusza skórę, lepiej jakieś balsamy itp. Ale ile w tym prawdy nie wiem.. :-D
No też tak kiedyś słyszałam, ale to oliwka niby specjalna dla kobiet w ciąży przeciw rozstępom, pewni znowu jakiś chwyt reklamowy :( To czym się dziewczyny smarujecie> Czytałam mamyginekolog artykuł że to czy będziemy mieć rozstępy czy nie zależy od genów a nie smarowania się, ale ja mimo wszystko wolę czymś tam paćkać sobie po brzuchu a nóż widelec zdarzy się cud i mi pomoże :D

w ktorym tygodniu lekarz powiedział ci ze bedziedziewczynka?
Na genetycznych w 13tc. Z tego co wiem to lekarze na tym etapie określają to po ułożeniu jakiegoś wyrostka płciowego, bo narządów jeszcze wyraźnie nie widać. Powiedział że na 80% więc i tak będę czekać do polowkowych. Teraz w 16tc może już też coś będzie widać.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Dziewczyny jak to jest z tym badanirm polowkowym ? Znalazlam dobry prywatny gabinet w Kielcach. Dzwonilam zeby sie dopytac, 250zl badanie połówkowe w 3D. To duzo czy podejrzanie za malo ?
I na takie badanie jak po prostu w dany dzien jade i tyle ? Czy musze cos przed tym wykonac ? I czy potrzebne jest skierowanir skoro bede robila na wlasna reke ?:)

reklama
Do góry