reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Margana a ty o której wizyte masz?
15.30-16.30, zalezy ile osob bedzie. Wlasnie jade.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym badanirm polowkowym ? Znalazlam dobry prywatny gabinet w Kielcach. Dzwonilam zeby sie dopytac, 250zl badanie połówkowe w 3D. To duzo czy podejrzanie za malo ?
I na takie badanie jak po prostu w dany dzien jade i tyle ? Czy musze cos przed tym wykonac ? I czy potrzebne jest skierowanir skoro bede robila na wlasna reke ?:)
Ja tyle płacę w Warszawie za usg genetyczne. Idziesz jak na zwykłe usg, tylko lekarz dokładnie bada dziecko.

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

tez juz chciała bym isc na zakupy i kupowac ubrnka 2 lutego mam wizyte bedzie to 16 tydzień mam nadzieje ze juz poznam płeć dzidziusia :))

Ja 11 dni po Tobie :)

No też tak kiedyś słyszałam, ale to oliwka niby specjalna dla kobiet w ciąży przeciw rozstępom, pewni znowu jakiś chwyt reklamowy :( To czym się dziewczyny smarujecie> Czytałam mamyginekolog artykuł że to czy będziemy mieć rozstępy czy nie zależy od genów a nie smarowania się, ale ja mimo wszystko wolę czymś tam paćkać sobie po brzuchu a nóż widelec zdarzy się cud i mi pomoże :D

Moja mama po 4 dzieci nie miala ani jednego bladego rozstepu. To moze i mi sie to uda :)

Klaudia a do jakiego dr się wybierasz? Moze kojarzę?
Mysle nad DentiFem a Delta-Medical. Ale jeszcze bede szukala w internecie i czytala opinie, mam jeszcze 7 tygodni :) a Ty jestes z Kielc ? Mozesz kogos polecic ?

No też tak kiedyś słyszałam, ale to oliwka niby specjalna dla kobiet w ciąży przeciw rozstępom, pewni znowu jakiś chwyt reklamowy :( To czym się dziewczyny smarujecie> Czytałam mamyginekolog artykuł że to czy będziemy mieć rozstępy czy nie zależy od genów a nie smarowania się, ale ja mimo wszystko wolę czymś tam paćkać sobie po brzuchu a nóż widelec zdarzy się cud i mi pomoże :D

Ja się smaruje mustela, dodatkowo do tego oliwka derma oil czy coś o podobnej nazwie, poleciła mi kuzynka która pracuje w aptece. Choć też słyszałam że to bardziej sprawa genów. Na szczęście moja mama rozstępów po ciąży nie ma, choć przytyła że mną ponad 30kg. Ja posiadam już zmasakrowane ciała po okresie dojrzewania. Teraz, mimo że liczę się z rozstępami i wiem że to sprawa przesadzona w moich genach, chce mieć jednak trochę spokojne sumienie, że niby się smaruje i próbowałam coś z tym zrobic :D

Ja całą poprzednią ciążę smarowałam się zwykłymi balsamami nawilżającym co miałam pod ręką ziaja, Garnier zwykle. Naszczescie nic mi nie wyskoczyło. Teraz w tej ciązy raptem raz czy dwa się posmarowalam, chyba czas już zacząć bo wiadomo sucha skóra jest bardziej podatna na uszkodzenia. Jeśli mimo smarowania pojawią się rozstępy to trudno nie pierwsza i nie ostatnia będę mieć. Najważniejsze aby ciąża przebiegała prawidłowo, dziecko zdrowe i łatwy szybki poród ;-)

Ja 11 dni po Tobie :)

Moja mama po 4 dzieci nie miala ani jednego bladego rozstepu. To moze i mi sie to uda :)

Mysle nad DentiFem a Delta-Medical. Ale jeszcze bede szukala w internecie i czytala opinie, mam jeszcze 7 tygodni :) a Ty jestes z Kielc ? Mozesz kogos polecic ?

Ten denta medical, dzwonilam teraz. Robi polowkowe za 70zl ale nie w 3d tylko zwykle. To dziwne ze w prywatnym gabinecie za 70zl . chyba wole za 250 i miec pewnosc.

reklama
Ja się smaruje mustela, dodatkowo do tego oliwka derma oil czy coś o podobnej nazwie, poleciła mi kuzynka która pracuje w aptece. Choć też słyszałam że to bardziej sprawa genów. Na szczęście moja mama rozstępów po ciąży nie ma, choć przytyła że mną ponad 30kg. Ja posiadam już zmasakrowane ciała po okresie dojrzewania. Teraz, mimo że liczę się z rozstępami i wiem że to sprawa przesadzona w moich genach, chce mieć jednak trochę spokojne sumienie, że niby się smaruje i próbowałam coś z tym zrobic :D
Ja w pierwszej ciąży przytulam 8kg, brzuch malutki i co i w 9 miesiącu wyskoczyly mi rozstępy na dole brzucha i niżej. Smarowałam cudami.

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

Do góry