reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

@Marika92 to napewo maleństwo Cię puka od środka ja mam tak samo cały czas czuje niziutko po lewej stronie takie pukniecia raz mocniejsze raz lżejsze jak leżę czy coś słodkiego zjem dziś rano jak wstałam 5ez dostałam kopniaczka cudowne uczucie a w pierwszej ciąży tez poczułam w 18 tygodniu :)
A ja mam czasem wrażenie jak by mi serce bilo właśnie nad lewą pachwina... I to bije i przechodzi i znów bije.... Tzn takie uczucie... To też jelita?

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
No właśnie też jestem ciekawa bo to dziwne jest trochę... Nie znam się i zastanawiam czy to jest tak, że dziecko razem z macica jest z lewej strony brzucha? Bo ja np mam wszystko z lewej... Owulacja z lewego jajnika, łożysko z lewej strony macicy i dziecko też z lewej

f2w39n7303c24ozn.png

Raczej po srodku. Jak spytalam we wtorek lekarza czy dziecko jest po prawej stronie bo nie moge na tym boku spac to sie rozesmial, ze jest po srodku umiejscowione i po calym brzuchu. A nie tylko w jednym miejscu

Tak! Jakoś tak wyglądała....! :oo2:

Ja też bym tak chciała... w pierwszej ciąży było 10.5, teraz startową wagę mam wyższą więc chciałabym tyle przytyć max...

Ja pożyczyłam od siostry instaxa, będę nim robić zdjęcia co miesiac i potem to oprawię w jakąś ramkę :tak:

No ja podobnie... do maja chciałabym pracować...

O! Nie wiedziałam że jest coś takiego, zaraz sprawdzę!

Jest w tym jakaś logika :-D:-D

Na pewno musiał to być mega widok..! A u Was są 1 czy 2-jajowe bliźniaki? Nie pamiętam czy pisałaś...
Lekarz powiedział że dwujajowe a na prenatalnych , że to nigdy nie wiadomo dziwne.
Dwukolorowe, dwuoowodniowe a ona mówi że niewiadomo .

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Raczej po srodku. Jak spytalam we wtorek lekarza czy dziecko jest po prawej stronie bo nie moge na tym boku spac to sie rozesmial, ze jest po srodku umiejscowione i po calym brzuchu. A nie tylko w jednym miejscu
to moze juz maluchy sa na takim etapie ze juz posrodku leza mi jeszcze na prenataalnych lekarz glowica po prawej str tylko jezdzil stad wiem ze lezal po prawej i nisko

A ja to przemysle bo sie boje ..
Ja myślę, że wszystko zależy od położnej na jaką się trafi :) Nie jest powiedziane, że te pracujące normalnie, których nie wykupujesz sobie nie będą dobrymi położnymi :) Ja się jakoś wcale nie boję porodu, zobaczymy jak będzie później :p Ale jak byłam dużo młodsza to też się bałam, to chyba też z wiekiem mija albo przynajmniej maleje. Teraz się cieszę, że będę miała dziecko i poród mi nie straszny. Najważniejsze mieć dobre nastawienie i nie czytać na internecie bo różne głupoty ludzie wypisują.

reklama
Zobacz załącznik 835955 Zobacz załącznik 835956 Zobacz załącznik 835953 Zobacz załącznik 835954 Ja jestem dopiero po usg prenatalnym, dzidzia ma 7 cm, według usg trochę starsza i termin przesunął się na 25.07. Dziecię w dobrym humorze uśmiechało się aż buzia otwarta była. Niestety nie chciało się pokazać. Na zdjęciu coś widać coś zwisa tylko nie wiem czy ty siusiak czy pepowia, zapomniałam zapytać.

Jakie piękne foty!! Czad! ZObaczymy co u mnie uda się sfotografować :)

Lekarz powiedział że dwujajowe a na prenatalnych , że to nigdy nie wiadomo dziwne.
Dwukolorowe, dwuoowodniowe a ona mówi że niewiadomo .

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Najlepiej! Będziesz miała dwa unikatowe egzemplarze :) Moja koleżanka ma córeczki 2 jajowe- 1 chudziutka, długa blondynka, druga okrąglejsza i brunetka :D No mega są!

Do góry