reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja wspominam bardoz dobrze poród naturalne 4 godz i po wszystkim bez nacięcia od razu wstałam jadłam siedziałam nie miałam problemu z niczym jak przyszłam do domu a po 6 tyg mogłam już i ćwiczyć i wszystko robić po cc można dopeoro po pół roku
Jakbym miałam wybór to napewno znów naturalnie bym rodziła i mam nadzieje ze tak będzie
Pierwszy poród każda kobieta się boi bo nie wie jak to wyglada ale naprawdę nie ma co czytać internetow bo każdy porod jest inny

16udyx8di9hvrs5t.png
A ja się w ogóle nie boję [emoji39] chyba jestem jakaś dziwna... Myślę sobie poboli i będę miała swoje wymarzone Maleństwo [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny w kwietniu idę na wesele i już się zastanawiam.... Chciałabym długą suknie bez jakiegoś dekoltu.. Coś takiego jak na zdjęciu tylko błękitna albo pudrowy róż :) co myślicie?? Będę pewnie ją szyła...
1516361245-86ca594439438d31-aaaaaa.jpeg

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Śliczna [emoji7]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja myślę, że wszystko zależy od położnej na jaką się trafi :) Nie jest powiedziane, że te pracujące normalnie, których nie wykupujesz sobie nie będą dobrymi położnymi :) Ja się jakoś wcale nie boję porodu, zobaczymy jak będzie później :p Ale jak byłam dużo młodsza to też się bałam, to chyba też z wiekiem mija albo przynajmniej maleje. Teraz się cieszę, że będę miała dziecko i poród mi nie straszny. Najważniejsze mieć dobre nastawienie i nie czytać na internecie bo różne głupoty ludzie wypisują.
jasne ja sie z toba zgodze polozne sa ludzmi i to nie jest tak ze same wredne jak nie zaplacisz moze u mnie zle to zabrzmialo mi bardziej chodizlo o to ze ja potrzebowalam poczucia bezpieczenstwa ona caly czas ze mna byla odkad wody mi odeszly o wsyztsko pytala, mowila jak oddychac wiec wiem ze dzieki temu moj porod trwal 4 godz a nie 17 ze szlo sprawnie i wiedzialam ze ona zrobi wszystko zeby bylo dobrze

Zobacz załącznik 835955 Zobacz załącznik 835956 Zobacz załącznik 835953 Zobacz załącznik 835954 Ja jestem dopiero po usg prenatalnym, dzidzia ma 7 cm, według usg trochę starsza i termin przesunął się na 25.07. Dziecię w dobrym humorze uśmiechało się aż buzia otwarta była. Niestety nie chciało się pokazać. Na zdjęciu coś widać coś zwisa tylko nie wiem czy ty siusiak czy pepowia, zapomniałam zapytać.
Ja widzę dydolka [emoji16]
Wypada Ci poród dokładnie w tym samym dniu co mi. 25.07 . A ja modlę się by przy moich gabarytach i 3 cm szyjce do 34 tc dobrnać.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

jasne ja sie z toba zgodze polozne sa ludzmi i to nie jest tak ze same wredne jak nie zaplacisz moze u mnie zle to zabrzmialo mi bardziej chodizlo o to ze ja potrzebowalam poczucia bezpieczenstwa ona caly czas ze mna byla odkad wody mi odeszly o wsyztsko pytala, mowila jak oddychac wiec wiem ze dzieki temu moj porod trwal 4 godz a nie 17 ze szlo sprawnie i wiedzialam ze ona zrobi wszystko zeby bylo dobrze
Najważniejsze, że czułaś się bezpiecznie i to wpłynęło na szybkość porodu :)
Jeszcze godzinka i w końcu do domku :)

reklama
A ja się w ogóle nie boję [emoji39] chyba jestem jakaś dziwna... Myślę sobie poboli i będę miała swoje wymarzone Maleństwo [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

To jest bardzo dobre nastawienie, niezależnie od tego, czy się sprawdzi ;)

Na pewno taka zaufana osoba jest super ważna, ale u mnie właśnie poród trwał -naście a nie kilka godzin, bo nic mi się nie rozwierało, nie skracało, nie odeszły wody a były mega skurcze, więc tutaj i położna cudów nie zrobi :baffled::baffled::baffled:

...ale mimo to póki co wciąż jestem chyba za SN....

Do góry