reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja nie mam pojęcia z której strony jest łożysko, dziecko i cała reszta, nie pytałam o to. Lekarz tylko wspominał, że łożysko jest ładnie wysoko, tyle wiem.
Na wyniku z prenatalnych mam napisane, że łożysko z lewej strony macicy

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Raczej po srodku. Jak spytalam we wtorek lekarza czy dziecko jest po prawej stronie bo nie moge na tym boku spac to sie rozesmial, ze jest po srodku umiejscowione i po calym brzuchu. A nie tylko w jednym miejscu
A to pewnie macica jest po środku :) to ciekawe czemu ruchy często macie z jednej strony (konkretną kobita z jednej) [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

A jak bys wolala ? Kropla w krople czy rozne ?:)
Moja mama to jednojajaowka [emoji16]
Mój dziadek przez wiele lat je mylił.
Wiesz dla mnie nie ma kompletnie znaczenia. Najważniejsze by były zdrowe. Gdyby ta ciąża nie była okupiona depresja i cierpieniem to pewnie bym miała oczekiwania a tak... po 7 poronieniach w moim wieku ( 39) marzę tylko by oba maluszki dotrwaly w zdrowiu do szczęśliwego rozwiązania. [emoji173]
Moja mama marzy o wnuczce, a jeszcze lepiej dwóch. Ma dwóch wnuków i marzą się jej kiteczki [emoji16] myślę , że jej marzenie nie spełni. Czuje to [emoji16]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

To jest bardzo dobre nastawienie, niezależnie od tego, czy się sprawdzi ;)

Na pewno taka zaufana osoba jest super ważna, ale u mnie właśnie poród trwał -naście a nie kilka godzin, bo nic mi się nie rozwierało, nie skracało, nie odeszły wody a były mega skurcze, więc tutaj i położna cudów nie zrobi :baffled::baffled::baffled:

...ale mimo to póki co wciąż jestem chyba za SN....
Ale co czy się sprawdzi? To, że poboli? Boli wszystkich to nie ma co sprawdzać

f2w39n7303c24ozn.png

Moja mama to jednojajaowka [emoji16]
Mój dziadek przez wiele lat je mylił.
Wiesz dla mnie nie ma kompletnie znaczenia. Najważniejsze by były zdrowe. Gdyby ta ciąża nie była okupiona depresja i cierpieniem to pewnie bym miała oczekiwania a tak... po 7 poronieniach w moim wieku ( 39) marzę tylko by oba maluszki dotrwaly w zdrowiu do szczęśliwego rozwiązania. [emoji173]
Moja mama marzy o wnuczce, a jeszcze lepiej dwóch. Ma dwóch wnuków i marzą się jej kiteczki [emoji16] myślę , że jej marzenie nie spełni. Czuje to [emoji16]

Aż jestem ciekawa czy Twoje przeczucia się sprawdzą :) Bo póki co wiecie coś ?

To jest bardzo dobre nastawienie, niezależnie od tego, czy się sprawdzi ;)

Na pewno taka zaufana osoba jest super ważna, ale u mnie właśnie poród trwał -naście a nie kilka godzin, bo nic mi się nie rozwierało, nie skracało, nie odeszły wody a były mega skurcze, więc tutaj i położna cudów nie zrobi :baffled::baffled::baffled:

...ale mimo to póki co wciąż jestem chyba za SN....
Chodzi Ci o to, że może się zdażyć, że konieczne będzie cc?

f2w39n7303c24ozn.png

Aż jestem ciekawa czy Twoje przeczucia się sprawdzą :) Bo póki co wiecie coś ?
Kiedyś dziewczyny pisały że jak na USG na końcu kręgosłupa widac taki ogonek to dziewczynka. Maleństwo które wyciągnęlo roczek pokazując paluszki taki ogonek ma.
7 razy byłam w ciąży i 7 razy poronilam , nigdy nie śniły mi się dzieci w brzuchu. Jeśli snilam to o poronieniu. A tu pierwszy raz mi się śniło że mam transparentny brzuch i widzę dwie fikajace w wodach oporowych dziewczynki [emoji23] może coś w tym jest
Mój mąż ma dwie dorosłe córki , więc doświadczenie w majstrowaniu płci pięknej ma [emoji16]

reklama
Do góry