reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wam tez tak sie chce pic ? Nie wiem czy to na mróz, czy po prostu od ciazy. Ale od kilku tygodni czuje jak bym miała kaca :D okropnego :p
To Ty pytałaś o to jak wygląda dziecko w brzuchu w tym miesiącu? :) ktoś Ci wysłał? Mogę Ci znaleźć, ale są zdjęcia na konkretne tygodnie ciąży a nie miesiąc lub trymestr

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
My chcemy się pobudować za parę lat gdzieś na obrzeżach miasta blisko zieleni :) Ale dopiero co kupilismy mieszkanie wiec pasowało by w nim pomieszkać :D Moi teściowie mają dom w lecie nad jeziorem. Ptaki mi nie przeszkadzają, ale nawet na chwilę okna nocą nie można otworzyć bo tak słychać żaby z tego jeziora
Żaby to dopiero masakra ;) Ogólnie nie narzekam, ale niektóre rzeczy są niefajne. Ptaki mnie budzą, nornice zżerają cokolwiek posieje, ogromne pająki w domu, jaszczurki, a nawet węże w ogródku. Ale jak jest lato, jest ciemno, dziecko śpi tak wyjść sobie przed dom z piwkiem/winkiem/herbatką i siedzieć w takiej absolutnej ciszy. To jest cudne :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Wam tez tak sie chce pic ? Nie wiem czy to na mróz, czy po prostu od ciazy. Ale od kilku tygodni czuje jak bym miała kaca :D okropnego :p
Ja tak mam szczegolnie wieczorem,jakbym miala kaca i kolo lozka muso stac butelka wody....a pozniej w nocy biegam killa razy siku.
Ja zjadlam kolację połozyłam sie na kanapie i tak zerkam przez okno jak sypie... Maluchowi kolacja też smakowała bo sobie tam fika :D Zaraz może sobie paznokcie zrobie bo już mi jeden odpadł i chodzę tak już tydzień :D
Oj mama dbasz o malucha to ci dziekuje.

W domu to i chlopczyka mozna rozowym przykryc :)
Kiedys chlopcow ubierali na rozowo a dziewczynki na niebiesko

Od mojego męża żona urodziła córkę w 30 tyg mała miała niecałe 2 kg jest zdrowa miesiąc w szpitalu leżała potem miesiąc w domu nigdzie nie mogła wychodzić z nią ale naszczescie zdrowa słuch wzrok płuca Ok

16udyx8di9hvrs5t.png

To duza jak na ten tydzien. Moja urodzila sie w 32/33 tyg i wazyla 1810.

Są w stanie uratować ale jak to z dalszym rozwojem, pewnie mało które wyjdzie bez szwanku. Dla takiego dzidziusia każdy tydzień w brzuszku jest cenny
Mnie wkurzala gadanie starszych ludzi ze dzieci z 7 mc maja wieksza szanse orzezyc niz te z 8mc. Przeciez liczy sie kazdy dzien.
Ja tez zazdroszczę ze juz czujecie ruchy dzieciaczków :biggrin2:
Spokojnie przyjdzie pora i na ciebie.
Ja dokładnie tak Nisko czuje tylko z prawej Str tak jak dzidziuś leży [emoji4]

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja czuje zazwyczaj z lewej strony w okolicach blizny od cc a mam ja naprawfe nisko. Wczoraj czulam jakby cos mi sie wypychalo taka gulka az D reke przykladal i czul.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak mam szczegolnie wieczorem,jakbym miala kaca i kolo lozka muso stac butelka wody....a pozniej w nocy biegam killa razy siku.

Oj mama dbasz o malucha to ci dziekuje.

Kiedys chlopcow ubierali na rozowo a dziewczynki na niebiesko

To duza jak na ten tydzien. Moja urodzila sie w 32/33 tyg i wazyla 1810.

To wogole długa historia bo jej się skracała szyjka lekarz kazał leżeć a ona wszystko robiła pierwsza ciąża w nocy ja skurcze wzięły nikomu nic nie powiedziała wytrzymala do rana o 7 obudziła teściowa ale już bulo tak daleko ze wzywali karetkę urodziła od razu po przyjedzie do szpitala ale ona miała wtedy 17 lat w zasadzie dziecko ... chyba nie zdawała sobie sprawy z tego wszystkiego

16udyx8di9hvrs5t.png

To wogole długa historia bo jej się skracała szyjka lekarz kazał leżeć a ona wszystko robiła pierwsza ciąża w nocy ja skurcze wzięły nikomu nic nie powiedziała wytrzymala do rana o 7 obudziła teściowa ale już bulo tak daleko ze wzywali karetkę urodziła od razu po przyjedzie do szpitala ale ona miała wtedy 17 lat w zasadzie dziecko ... chyba nie zdawała sobie sprawy z tego wszystkiego

16udyx8di9hvrs5t.png

Masz racje,zbagatelizowa slowa lekarza. Ale dobrze ze dziecko zdrowe.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry