reklama
Sabinaaa81
Fanka BB :)
@Karla88 Bardzo Ci dziękuję. :-*
Ja uważam, że robisz bardzo dobrze stawiając na samodzielność córki! Dzieci pewne siebie rzadziej padają ofiarami takich przestępstw. Jest większa szansa, że będą próbowały się bronić lub wołać o pomoc. Ja byłam dzieckiem bardzo spokojnym i bardzo, bardzo nieśmiałym. (Zawsze mi powtarzano, że trzeba być miłym i grzecznym dla WSZYSTKICH, ale według psychologa to jest błąd. Dziecko musi wiedzieć, że może powiedzieć „nie” i przeciwstawić się temu co mówi, bądź robi dorosły) Teraz w Polsce jest sporo książeczek dla dzieci, jak się zachować w razie niebezpieczeństwa (mój syn w przedszkolu i szkole też przerabiał podobne). Nie pamiętam wszystkich, ale były tam m.in. „Nie pójdę z nieznajomym”, „Powiedz komuś”, „Dobre i złe sekrety” czy „Zły dotyk. Nie!”. Ja uważam, że warto z dziećmi takie książeczki czytać. Z tego co pamiętam była jeszcze książeczka „Zbyt miła”, ale jest ich znacznie więcej.
Ja uważam, że robisz bardzo dobrze stawiając na samodzielność córki! Dzieci pewne siebie rzadziej padają ofiarami takich przestępstw. Jest większa szansa, że będą próbowały się bronić lub wołać o pomoc. Ja byłam dzieckiem bardzo spokojnym i bardzo, bardzo nieśmiałym. (Zawsze mi powtarzano, że trzeba być miłym i grzecznym dla WSZYSTKICH, ale według psychologa to jest błąd. Dziecko musi wiedzieć, że może powiedzieć „nie” i przeciwstawić się temu co mówi, bądź robi dorosły) Teraz w Polsce jest sporo książeczek dla dzieci, jak się zachować w razie niebezpieczeństwa (mój syn w przedszkolu i szkole też przerabiał podobne). Nie pamiętam wszystkich, ale były tam m.in. „Nie pójdę z nieznajomym”, „Powiedz komuś”, „Dobre i złe sekrety” czy „Zły dotyk. Nie!”. Ja uważam, że warto z dziećmi takie książeczki czytać. Z tego co pamiętam była jeszcze książeczka „Zbyt miła”, ale jest ich znacznie więcej.
Sabinaaa81
Ale super! Zazdroszczę :-)Przesylam wam troche sniegu u nas sypie ze az milo i robimy wlasnie balwana
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
G
gosc12
Gość
Ja o słoneczku tak, o ptaszkach nie. Mieszkam pod lasem i jak przyjdzie lato i śpię przy otwartym oknie to mnie te paskudy budzą o 4 rano zawsze.
Moj by chcial mieszkac kolo lasu, ale ja bym nie wytrzymala z komarami, robakami
Moni17.06
a naprawde sa milutkie i za niewielka ceneNo i u nas lekarz widział dziewczynke dlatego się odważyłam jak nie to sama będę się nim przykrywac jestem nie duża to starczy
G
gosc12
Gość
Ja zjadlam kolację połozyłam sie na kanapie i tak zerkam przez okno jak sypie... Maluchowi kolacja też smakowała bo sobie tam fika Zaraz może sobie paznokcie zrobie bo już mi jeden odpadł i chodzę tak już tydzień
Mi sie odbudowaly w trakcie ciazy, sa twarde i biale ale boje sie malowac, podobno nie z czesto mozna łapie jedzonko po brzuszku ❤
Jola92
My chcemy się pobudować za parę lat gdzieś na obrzeżach miasta blisko zieleni Ale dopiero co kupilismy mieszkanie wiec pasowało by w nim pomieszkać Moi teściowie mają dom w lecie nad jeziorem. Ptaki mi nie przeszkadzają, ale nawet na chwilę okna nocą nie można otworzyć bo tak słychać żaby z tego jezioraJa o słoneczku tak, o ptaszkach nie. Mieszkam pod lasem i jak przyjdzie lato i śpię przy otwartym oknie to mnie te paskudy budzą o 4 rano zawsze.
G
gosc12
Gość
Wam tez tak sie chce pic ? Nie wiem czy to na mróz, czy po prostu od ciazy. Ale od kilku tygodni czuje jak bym miała kaca okropnego
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Nasz 2 metrowy balwan. Teraz moge w koncu was nadrobic.
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
SzczęśliwaCiężarna
Ja mam cały czas hybrydy z odżywka utwardzajaca nie ma przeciwwskazań do robienia paznokci w ciążyMi sie odbudowaly w trakcie ciazy, sa twarde i biale ale boje sie malowac, podobno nie z czesto mozna [emoji14] łapie jedzonko po brzuszku [emoji173]
Podziel się: