reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A powiedzcie mi i odrazu wybaczcie pytanie, ale ja juz do ladu dojsc nie moge z dniami wolnymi. 02.02 jest zaznaczone w kalendarzu jakies swieto. Nie powiem Wam teraz jakie, bo nie pamietam. To jest dzien nornalnie roboczy? Mam wtedy wizyte i nie wiem czy dzwonic pytac, czy lekarz bedzie, czy nie ma sensu.

xrotgov3q3o4y33i.png
Nie, jest to święto nieobowiazkowe koscielne, ale wszystko funkcjonuje normalnie.

reklama
A powiedzcie mi i odrazu wybaczcie pytanie, ale ja juz do ladu dojsc nie moge z dniami wolnymi. 02.02 jest zaznaczone w kalendarzu jakies swieto. Nie powiem Wam teraz jakie, bo nie pamietam. To jest dzien nornalnie roboczy? Mam wtedy wizyte i nie wiem czy dzwonic pytac, czy lekarz bedzie, czy nie ma sensu.

xrotgov3q3o4y33i.png
ja niema zadnego swieta zaznaczonego.w kalendarzu
.chyba normalny dzien roboczy to jest

@Marika92 Jestem czerwcowa mamą ale pozwolę sobie się wtrącić [emoji4]otóż mam detektor tętna od12 tc i uważam go za najlepszy zakup w ciąży [emoji4] po niemiłych doświadczeniach z plamieniem byłam wiecznie spanikowana,wystraszona i pełna obaw czy moje dziecko żyje. Detektor pozwolił mi cieszyć się ciążą i sprawił, że byłam dużo spokojniejsza[emoji4] od tego 12 tygodnia znalezienie tętna nie stanowiło dla mnie żadnego problemu. Udało się za każdym razem w ciągu najwięcej minuty. Decydując się na zakup detektora czytałam wiele opinii i kupiłam go raczej z dystansem i nastawieniem że mogę tego tętna nie znaleźć. Więc to zależy od Ciebie i Twojego nastawienia[emoji4]polecam taki gdzie są podawane dokładne pomiary tętna. Wtedy łatwo odróżnić swoje (niskie) od dziecka (wysokie-u mojej córeczki ok.150). Mój kosztował ok 200 zł więc cena niewielka za spokój spanikowanej przyszlej matki [emoji4] zaznaczam, iż są to moje własne doświadczenia [emoji4] czytałam także te mniej pozytywne więc decyzje musisz sobie przemyśleć [emoji4]

Byłam na miescie po skladniki na ogorkowa, ktoras dziewczyna ostatnio o niej pisala i takiego mi smaka narobila :p i tak dzien zlecial, ze zaraz znowu bedzie trzeba sir klasc spac heh :D i od przedwczoraj wydaje mi sie, ze to co czuje to jednak nie jelita. Bo nigdy wczesniej czegos takiego nie czulam. W pierwszy dzien delikatne stukanie a od wczoraj na wysokosci pepka lekkie przeplyniecia. Mam odczucie, ze to nie jelita a jednak moje dziecię :) gdzie pod koniec 13tc jest ulozone dziecko ?

Olaaa7 piękna masz juz wyprawkę:)

Powodzenia na wizytach dziewczyny!

Fajnie, ze juz niektóre z was znają płeć.
Ja jeszcze nie kupiłam nic, my niestety nie poznamy płci aż do połówkowego dlatego narazie sie wstrzymujemy.
Przeglądam wózki wlasnie, to spory wydatek i chce kupic cos co nam bedzie dobrze służyć.

Ja tez juz mam wybrany.
f2bf4993d58a8686077949efbe9a1169.jpg

Tylko moze inny kolor i wieksze koła :)

Hejo dziewczyny, nie wiem czy to pytanie już padło czy nie bo stron mamy sporo.. Jak uważacie - czy detektor tętna płodu jest bezpieczny i czy warto go kupić?

p19u3e3kokpg9kbw.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ja pytalam, troche odeszlam myslami od tego urzadzenia ale jeszcze sie zastanowie :) wlasnie tego sie boje, ze bede szalec jak nie znajde tetna bo dziecko sie zle ulozy..

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i chłopaków :) Jednak wydaje mi się, że chłopcy póki co są większością. Dopiszcie do naszej listy płeć, ewentualnie imię to będzie można sobie w jednym miejscu podejrzeć kto i co ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do jakiej listy jesli moge wiedziec ?;)

Załączniki

• f2bf4993d58a8686077949efbe9a1169.jpg
    f2bf4993d58a8686077949efbe9a1169.jpg
    80,6 KB · Wyświetleń: 292
Byłam na miescie po skladniki na ogorkowa, ktoras dziewczyna ostatnio o niej pisala i takiego mi smaka narobila [emoji14] i tak dzien zlecial, ze zaraz znowu bedzie trzeba sir klasc spac heh :D i od przedwczoraj wydaje mi sie, ze to co czuje to jednak nie jelita. Bo nigdy wczesniej czegos takiego nie czulam. W pierwszy dzien delikatne stukanie a od wczoraj na wysokosci pepka lekkie przeplyniecia. Mam odczucie, ze to nie jelita a jednak moje dziecię :) gdzie pod koniec 13tc jest ulozone dziecko ?

Ja tez juz mam wybrany.
Zobacz załącznik 835835
Tylko moze inny kolor i wieksze koła :)

Ja pytalam, troche odeszlam myslami od tego urzadzenia ale jeszcze sie zastanowie :) wlasnie tego sie boje, ze bede szalec jak nie znajde tetna bo dziecko sie zle ulozy..

Do jakiej listy jesli moge wiedziec ?;)
W 13 tygodniu macica sięga tylko lekko ponad spojenie lonowe. Nie ma szans czucia dziecka w okolicy pępka. Tam macica jest w 22-24 tygodniu

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry