reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny gratuluję wizyt i synow! :)

Nauczcie mnie, jak korzystac z tego ali :p jaki adres? I jak sie później płaci? Normalnie karta?

reklama
no dla niemowlaczka, co prawda ma być dziewczynka ale nie chcemy jej ubierać typowo na różowa i jakoś tak nam się Hulk zamarzył hehe dzięki za linki :) Szczerze mówiąc to nigdy w życiu nie zamawiałam jeszcze nic na Ali a nawet go nie przeglądałam :O jakoś sceptycznie byłam nastawiona ale chyba jednak warto poprzeglądać :)
Postaram się jeszcze coś poszukać dla dziewczynki :p

no dla niemowlaczka, co prawda ma być dziewczynka ale nie chcemy jej ubierać typowo na różowa i jakoś tak nam się Hulk zamarzył hehe dzięki za linki :) Szczerze mówiąc to nigdy w życiu nie zamawiałam jeszcze nic na Ali a nawet go nie przeglądałam :O jakoś sceptycznie byłam nastawiona ale chyba jednak warto poprzeglądać :)
Jedyne co znalazłam w bardziej dziewczęcej wersji :p są też kolory różowe i czerwone :)
Link do: Lato Boys Baby Newbron Hulk Kostium Pajacyki Letnie Ubrania Dla Dzieci Zestaw Bawełniane Ubranie Playsuit Kombinezony One pieces Babe Maluch w Lato Boys Baby Newbron Hulk Kostium Pajacyki Letnie Ubrania Dla Dzieci Zestaw Bawełniane Ubranie Playsuit Kombinezony One-pieces Babe Maluch od Rompers na Aliexpress.com | Grupa Alibaba

Ja też mam problem z wózkiem :confused: Oglądam i oglądam i ciągle znajduje się w każdym coś co mi nie pasuje. W sobotę jadę z M na dni otwarte do jednego sklepu w Katowicach to sobie zobaczę na żywo te modele, które mnie interesują i może w końcu coś mnie przekona :p
Napiszesz coś więcej o tych dniach otwartych? Albo jakiegoś linka...
Może też bym pojechała (choć ja w niedzielę ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png

Oj to wspolczuje..... Moja bez glutenowa i bez mleczna (uczulenie na bialko mleka) oraz AZS. Wiec poniekad znam twoj bol.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
No to dopiero masz problem. U nas tez wyszlo bialko jajla, ale w niewielkim stopniu. Glownie to ta laktoza. I tez nie wiadomo czy ta nietolerancja byla od poczatku i sie dopiero teraz tak bardziej ujawnila czy jest to wtorna nietolerancja, powstala wskutek tej diety bezmlecznej przez rok.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny gratuluję wizyt i synow! :)

Nauczcie mnie, jak korzystac z tego ali [emoji14] jaki adres? I jak sie później płaci? Normalnie karta?
Płacę payU, tak jak na allegro, w sumie całość bardzo podobna ;)
Tylko trzeba zwracać większą uwagę na koszty przesyłki, bo są duże rozbieżności, ale często jest gratis :)
Ubrań nie kupowałam, jakaś tam sukienkę dla mamy, ale sporo sprzętu do biegania (softflaski itd), sporo podzespołów elektronicznych, diody led do domu, itd ;)
Tylko trzeba liczyć się z czekaniem do 2 mcy...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Witam sie po wizytowo. Po wizycie wszystko ok malenstwo ma prawie 10 cm :) dostalam luteine 2 razy dziennie bo mam nisko lozysko i istnieje ryzyko krwawienia. No i najprawdopodobniej synek tak jak przeczuwalam :) Zobacz załącznik 835788

Ohhh kochany synus:) no to bierz luteinke i się oszczędzaj a na pewno będzie wszystko w porządku:)

reklama
Laktozę wbrew wszystkiemu dość łatwo się eliminuje (mąż też ma), mleko polecam roślinne, w zależności do czego można zmieniać skład, a robione w domu jest co najmniej kilkakrotnie tańsze niż sklepowe i bez dodatków chemicznych.
Cacao jest najlepsze na jaglanym (takie gestsze) solo jest pyszne kokosowe i wszystkie orzechowe (z migdałów, nerkowców, itd.). Do budyniu itd dowolne się sprawdza ;)
Do tego cenowo, domowe mleko ryżowe (najlepiej z ryżu jasminowego, ładnie pachnie) czy jaglane to koszt kilkadziesiąt groszy za litr (jak się kupi tani ryż to koło 30gr), migdałowe to inna para kaloszy, choć kupując w promocji (ostatnio w Auchan były 35/kg), wychodzi ok 3,5 za litr, ale jest tak pyszne...
Można oczywiście mieszać, i np do migdałowego dodać łyżkę ryżu, wtedy mamy migdałowy smak, bardzo zdrowy napój, a cena jednak idzie trochę w dół ;)
Z "odpadków" można zrobić słodki "twarożek" idealny np do naleśników, albo wykorzystać na mnóstwo innych sposobów ;)

Do zrobienia mleka wystarczy blender, drobne sitko, i jakieś naczynie ;)

No i polecam stronę mag - kopalnia przepisów dla małych (i dużych :p) alergików ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dzieki[emoji5] Juz znam temat. Corka byla przez rok na diecie eliminacyjnej. Pieklam sama chleb bezglutenowy, a na poczatku nawet gryczany. A mloda do tej pory, mimo, ze juz na diecie nie byla, pije kakao tylko na mleku jaglanym, bo zwykle przestalo jej smakowac[emoji6]

Generalnie to nie jestem zadowolona z diety, ale z dwojga zlego lepsza ta laktoza niz gluten[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry