reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny gratuluję wizyt i synow! :)

Nauczcie mnie, jak korzystac z tego ali :p jaki adres? I jak sie później płaci? Normalnie karta?

reklama
no dla niemowlaczka, co prawda ma być dziewczynka ale nie chcemy jej ubierać typowo na różowa i jakoś tak nam się Hulk zamarzył hehe dzięki za linki :) Szczerze mówiąc to nigdy w życiu nie zamawiałam jeszcze nic na Ali a nawet go nie przeglądałam :O jakoś sceptycznie byłam nastawiona ale chyba jednak warto poprzeglądać :)
Postaram się jeszcze coś poszukać dla dziewczynki :p

no dla niemowlaczka, co prawda ma być dziewczynka ale nie chcemy jej ubierać typowo na różowa i jakoś tak nam się Hulk zamarzył hehe dzięki za linki :) Szczerze mówiąc to nigdy w życiu nie zamawiałam jeszcze nic na Ali a nawet go nie przeglądałam :O jakoś sceptycznie byłam nastawiona ale chyba jednak warto poprzeglądać :)
Jedyne co znalazłam w bardziej dziewczęcej wersji :p są też kolory różowe i czerwone :)
Link do: Lato Boys Baby Newbron Hulk Kostium Pajacyki Letnie Ubrania Dla Dzieci Zestaw Bawełniane Ubranie Playsuit Kombinezony One pieces Babe Maluch w Lato Boys Baby Newbron Hulk Kostium Pajacyki Letnie Ubrania Dla Dzieci Zestaw Bawełniane Ubranie Playsuit Kombinezony One-pieces Babe Maluch od Rompers na Aliexpress.com | Grupa Alibaba

Ja też mam problem z wózkiem :confused: Oglądam i oglądam i ciągle znajduje się w każdym coś co mi nie pasuje. W sobotę jadę z M na dni otwarte do jednego sklepu w Katowicach to sobie zobaczę na żywo te modele, które mnie interesują i może w końcu coś mnie przekona :p
Napiszesz coś więcej o tych dniach otwartych? Albo jakiegoś linka...
Może też bym pojechała (choć ja w niedzielę ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png

Oj to wspolczuje..... Moja bez glutenowa i bez mleczna (uczulenie na bialko mleka) oraz AZS. Wiec poniekad znam twoj bol.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
No to dopiero masz problem. U nas tez wyszlo bialko jajla, ale w niewielkim stopniu. Glownie to ta laktoza. I tez nie wiadomo czy ta nietolerancja byla od poczatku i sie dopiero teraz tak bardziej ujawnila czy jest to wtorna nietolerancja, powstala wskutek tej diety bezmlecznej przez rok.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny gratuluję wizyt i synow! :)

Nauczcie mnie, jak korzystac z tego ali [emoji14] jaki adres? I jak sie później płaci? Normalnie karta?
Płacę payU, tak jak na allegro, w sumie całość bardzo podobna ;)
Tylko trzeba zwracać większą uwagę na koszty przesyłki, bo są duże rozbieżności, ale często jest gratis :)
Ubrań nie kupowałam, jakaś tam sukienkę dla mamy, ale sporo sprzętu do biegania (softflaski itd), sporo podzespołów elektronicznych, diody led do domu, itd ;)
Tylko trzeba liczyć się z czekaniem do 2 mcy...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Witam sie po wizytowo. Po wizycie wszystko ok malenstwo ma prawie 10 cm :) dostalam luteine 2 razy dziennie bo mam nisko lozysko i istnieje ryzyko krwawienia. No i najprawdopodobniej synek tak jak przeczuwalam :) Zobacz załącznik 835788

Ohhh kochany synus:) no to bierz luteinke i się oszczędzaj a na pewno będzie wszystko w porządku:)

reklama
Laktozę wbrew wszystkiemu dość łatwo się eliminuje (mąż też ma), mleko polecam roślinne, w zależności do czego można zmieniać skład, a robione w domu jest co najmniej kilkakrotnie tańsze niż sklepowe i bez dodatków chemicznych.
Cacao jest najlepsze na jaglanym (takie gestsze) solo jest pyszne kokosowe i wszystkie orzechowe (z migdałów, nerkowców, itd.). Do budyniu itd dowolne się sprawdza ;)
Do tego cenowo, domowe mleko ryżowe (najlepiej z ryżu jasminowego, ładnie pachnie) czy jaglane to koszt kilkadziesiąt groszy za litr (jak się kupi tani ryż to koło 30gr), migdałowe to inna para kaloszy, choć kupując w promocji (ostatnio w Auchan były 35/kg), wychodzi ok 3,5 za litr, ale jest tak pyszne...
Można oczywiście mieszać, i np do migdałowego dodać łyżkę ryżu, wtedy mamy migdałowy smak, bardzo zdrowy napój, a cena jednak idzie trochę w dół ;)
Z "odpadków" można zrobić słodki "twarożek" idealny np do naleśników, albo wykorzystać na mnóstwo innych sposobów ;)

Do zrobienia mleka wystarczy blender, drobne sitko, i jakieś naczynie ;)

No i polecam stronę mag - kopalnia przepisów dla małych (i dużych :p) alergików ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Dzieki[emoji5] Juz znam temat. Corka byla przez rok na diecie eliminacyjnej. Pieklam sama chleb bezglutenowy, a na poczatku nawet gryczany. A mloda do tej pory, mimo, ze juz na diecie nie byla, pije kakao tylko na mleku jaglanym, bo zwykle przestalo jej smakowac[emoji6]

Generalnie to nie jestem zadowolona z diety, ale z dwojga zlego lepsza ta laktoza niz gluten[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry