reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Wyszla juz nietolerancja laktozy i kilka alergii pokarmowych, ale w niewielkim stopniu. Na pewno nie ma nietolerancji glutenu. Czekamy na wynik helicobactera, bo jak wyjdzie dodatni to bedzie jeszcze gastroskopia, a jak ujemny to do domu.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Laktozę wbrew wszystkiemu dość łatwo się eliminuje (mąż też ma), mleko polecam roślinne, w zależności do czego można zmieniać skład, a robione w domu jest co najmniej kilkakrotnie tańsze niż sklepowe i bez dodatków chemicznych.
Cacao jest najlepsze na jaglanym (takie gestsze) solo jest pyszne kokosowe i wszystkie orzechowe (z migdałów, nerkowców, itd.). Do budyniu itd dowolne się sprawdza ;)
Do tego cenowo, domowe mleko ryżowe (najlepiej z ryżu jasminowego, ładnie pachnie) czy jaglane to koszt kilkadziesiąt groszy za litr (jak się kupi tani ryż to koło 30gr), migdałowe to inna para kaloszy, choć kupując w promocji (ostatnio w Auchan były 35/kg), wychodzi ok 3,5 za litr, ale jest tak pyszne...
Można oczywiście mieszać, i np do migdałowego dodać łyżkę ryżu, wtedy mamy migdałowy smak, bardzo zdrowy napój, a cena jednak idzie trochę w dół ;)
Z "odpadków" można zrobić słodki "twarożek" idealny np do naleśników, albo wykorzystać na mnóstwo innych sposobów ;)

Do zrobienia mleka wystarczy blender, drobne sitko, i jakieś naczynie ;)

No i polecam stronę mag - kopalnia przepisów dla małych (i dużych :p) alergików ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny! Lećcie do biedroki! Kupiłam piękny kocyk niemowlecy i mufkę do wózka! :) Co do wyprawki u mnie wszystko unisex narazie :) Jak poznam płec może kupię cos typowego ale to dosłownie parę rzeczy :)

Dziewczyny! Lećcie do biedroki! Kupiłam piękny kocyk niemowlecy i mufkę do wózka! :) Co do wyprawki u mnie wszystko unisex narazie :) Jak poznam płec może kupię cos typowego ale to dosłownie parę rzeczy :)
Oooo pochwal sie tymi cudami. Ja poluje na kocyk taki z kapturkiem ,ale chce taki cienszy a jak narazie widzialam same grubasne

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie pamiętam że mój mały jak miał roczek z krwi robiłam mu taki pakiet mleko i gluten tam nic nie wyszło, myślisz że powinnam powtórzyć badanie bo niepokoi mnie ta plamka pod kolankiem

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

I co sadzicie o jakosci tych ubranek ? Sa wporzadku czy raczej takie szmatki na pare razy, byle by dziecko raz fajnie ubrac ? Ja mam troche dystansu do tych chinskich artykulow :p

Ja na Ali zamawiam corce bardzzzzo dużo ubrań nikt takich nie ma [emoji4] bo naprawdę są tam unikatowe co do jakości spoko nie zacielam się ani razu większość sklepów internetowych a nawet stacjonarnych zamawia właśnie z Chin kiedyś handlowałem dziecięcymi ubraniami dogadujesz się z takim Chińczykiem wystawia papiery Fv cło wszystko zamawiasz większa ilość i ci przychodzą ceny bez porównania np bodziaki wychodzą 2 zł z Ali a w hurtowni w Łodzi jak jeżdżę po towar te same bodziaki za 10 zł kupując je w hurcie sprzedaje za 20 zl
Pamietajmy ze Hm Np szyje w Azji ubranka ten sam Chińczyk je szyje co na Ali

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Olaaa7 piękna masz juz wyprawkę:)

Powodzenia na wizytach dziewczyny!

Fajnie, ze juz niektóre z was znają płeć.
Ja jeszcze nie kupiłam nic, my niestety nie poznamy płci aż do połówkowego dlatego narazie sie wstrzymujemy.
Przeglądam wózki wlasnie, to spory wydatek i chce kupic cos co nam bedzie dobrze służyć.

Do góry